41

До 43

преди 3 месеца

Ти не знам какво си съгласен и в кой свят живееш, но автомобили с двигатели на водород се произвеждат само в Япония и Южна Корея.

40

Анонимен

преди 3 месеца

За разните чичовци и дядовци, които пишат в темата,че нямало как да се прозведе двигател на водород, още от 70-те години се говорело, пък нищо не ставало,как ако ставало !!!Русия забележи!!! или САЩ са щели да направят. Абе то има и се продават Тойота Мирай модел е кола на водород в продажба, 120 000 лева струва, ако искаш. Какви 70-те години,какви Русии,какви пенсионерски приказки. Коли на водород се продават от поне 10 години. Хонда, Тойота, Хюндай.

39

До24

преди 3 месеца

До24 За, Русия и САЩ, съм съгласен, но за Китай какво са измислили, какво са дали на света, освен да копират и да бълват

38

Като

преди 3 месеца

...гледам ,Тойота продължават разработките с водорода, и не толкова с електрическите автомобили/освен хибридите/!

37

Нормален човек

преди 3 месеца

Кой е тоя папагал?Защо хора с базова неграмотност коментират такива теми.Водород няма в свободно състояние. Водородът се произвежда с ток и вода при много ниско КПД.Водородът е лесно запалим и избухлив газ.Транспортирането му и съхраняването му без риск е скъпа и невъзможна задача.Ламер

36

Либерастия до шия

преди 3 месеца

Батериите са болна фантазия на една психясала либерастия. Батериите замърсяват В ПЪТИ повече от безнина и дизела, милиони декари природа се унищожават ежегодно за да копаят за литий и кобалт. Тая процедура изисква...познахте - ПЕТРОЛ. И то много петрол. Не знам кой психопат може да им повярва на лъжливия наратив, че батериите са чисти. Да не говорим че след 10-12 годишна употреба няма да има какво да ги правят. Точно както и фотоволтаиците. Ще ги заравят в земята и ще продължават унищожението й.

35

Анонимен

преди 3 месеца

Лятото с тия фотоволтаици, балканите през деня, че произвеждат повече от 10 пъти повече от необходимото, така че водорода си е естественото бъдеще на новия свят.

34

Анонимен

преди 3 месеца

В Черно море има сероводород за поне 200-300 години нуждите на България, ама нали наще политици са мегакорумпиряни, та ще си купуваме нещо друго от някъде.

33

Анонимен

преди 3 месеца

НЕ Е УЧУДВАЩО,НО НИТО ИНТЕРВЮИРАНИЯТ,НИТО НЯКОЙ ОТ КОМЕНТАТОРИТЕ ЗНАЕ НЕЩО ЗА ФИЗИКОХИМИЯТА НА ВОДОРОДА,ОСВЕН ЧЕ РАЖДАЛ ВОДА... АКО ГИ ЗАПИТАШ КАКВО Е МОЛ,ОБЕМ,ЗАСОН НА ХЕС,ПОТЕНЦИАЛ НА РАЗЛАГАНЕ,ТОПЛИНА НА ИЗГАРЯНЕ И Т.Н. ГЛЕДАТ КАТО ИНДИАНЕЦ НАФТОВА ПЕЧКА-НО РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО,ТА ДОРИ ОТ ИЛЮЗИЯТА БРАУН-ГАЗ. И ПРЕДИ 100 ГОДИНИ СВЕТА Е БИЛ ПОЛУДЯЛ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ-И ТОГАВА Е ИМАЛО ИЗМАМНИК ДЕТО ДВИЖЕЛ КОРАБИ С ВОДА, ИЗЧЕЗВА РУДОЛФ ДИЗЕЛ ОТ ПАРАХОД(БИЛ НЕЧИЙ КОНКУРЕНТ) И ПОТЪНАЛ ТИТАНИК.

32

Светозар

преди 3 месеца

Младежи, да ви кажа. За двигатели на водород се говори от началото на 70 - те години на 20 век. 50 години вече се търкаля тази идея. Още не е станало. И едва ли ще стане.

31

още нещо

преди 3 месеца

вместо да качват вода нощно време ще произвеждат водород нощно време има излишък на електроенерия

30

До 31

преди 3 месеца

Ако се върнем назад във времето, когато са открили бензина също е бил голям проблем за живеещите тогава.

29

Евала

преди 3 месеца

Браво. Водора е бъдещето на земята, но кога ще се реализира зависи от политически и други интереси.

28

Дизел

преди 3 месеца

Само дънки!!!!

27

Анонимен

преди 3 месеца

За водородно гориво се говори от началото на 20 век но до ден днешен няма едно сигурно устройство да работи.Защо.Моя позната доктор на химическите науки още от 80 годин ми сподели.Най-коварния,най -не предвидимия елемент от таблицата на Менделеев.Номер едно.Следователно за него няма и не можа да се създадат сигурни прегради,съдове за трайно съхранение.Той ще намери начин да излезе и съприкосновението с въздуха е едноголямо Бум.Каквито и технологии да се създават не може да се спрат утечката.

26

Да допълня...

преди 3 месеца

До Калоян 24 Не залагам на Русия. Тя си има проблеми с войната , които сама си създаде. Не им е до създаване на нови горива. Те искат да си продават газта и нефта , за да воюват.

25

Анонимен

преди 3 месеца

Преди 10години Агенцията за Ядрено Регулиране спря разработкта на БАН за производство на водород и Браун газ . Питане -защо и това се премълчава ?Документите стоят във БАН -защо не ги извадите на показ ....Получените резултати бяха 1,8 вата на литър Браун газ и още толкова в отделена топлина и бяха два пъти по-добри от това което се предлагаше на Световния пазар .

24

Я па ти..

преди 3 месеца

До Анонимен 20 Изобщо не си прав. Дизела спаси света.Всички камиони , тежки строителни машини , кораби, са на дизел .Какво щяхме да правим дизеловото гориво , който е вторичен продукт, при крекинг процеса ? Добре че го има дизеловия двигател.

23

Така е ..

преди 3 месеца

Ще изгорят атмосферата в автомобилите тези ненор-малници.Малки двуместни електрички само за града. Тежките машини и камиони на дизел , кораби на мазут. Автомобилите за извън града на бензин и газ.Това е приложимо. В Индонезия и Исландия непрекъсната димят вулкани. По някога и на други места.Силни ветрове разнасят пясък от пустините на хиляди километри.Това са природни явления , на които не може да се влияе.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Караш водородна бомба :)))