23

Анонимен

преди 4 месеца

Събирам само юбилейни медали с позлата , с камъни Сваровски или сребърни естествено със сертификат но български никога не съм купувал защото им нямам доверие

22

Емигрант

преди 4 месеца

Никой от 21 коментирали нищо не пише за годината "1879" ? Подписана е Търновската конституция бе ЗНАЕЩИ БЪЛГАРИ НАЛИ СТЕ ПАТРИОТИ ОСТАНАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА ЗНАЕТЕ ЛИ ГО ? Лека-полека тези политически престъпници ще изтрият от съзнанието ви първата българска Конституция създадена от ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, за да увековечат един ден скоро своето присъствие в историята за "успехът" им в постигането на НАЙ-БЕДНА БЪЛГАРИЯ ! Нищо не ви раждат главите, това е проблемът на България !

21

Анонимен

преди 4 месеца

безсмислено е да се спират, все едно някой нещо купува с тях. Освен това е не редно

20

Анонимен

преди 4 месеца

Кои са тия петте монети, че не ги виждам в сайта на БНБ.. През 2018 са пуснали в обръщение монета с номинална стойност 2 лева..

19

misho

преди 4 месеца

До АнонименПроверявай си нещата преди да пишеш коментари

18

Анонимен

преди 4 месеца

Вече няма да се секат възпоменателни ЛЕВОВЕ, ще се секат само възпоменателни ЕВРАЦИ. 1 към 5 спрямо лева.

17

Анонимен

преди 4 месеца

Ами ще ги вадят, не може да има монета, прославяща Освободителите ни от Турско иго. Те само са присъствали тук, а руснаците са били агресори. Тези земи са си турски. Сега пък са юдейо-американски.

16

Анонимен

преди 4 месеца

Сега разбирам как русотролите раждат фалшивите новини в нета. От една нищо и никаква новина, то даже не е новина, а стандартно уведомление, веднага го превърнаха в заплаха за лева, морален упадък, държавни лихвари, далавери и тепърва ще видим още какво. Според мен истинската причина е защото БНБ събира пари за Украйна. Сега всички тези изтеглени монети ще отидат директно за ракети на фронта :-Р

15

Анонимен

преди 4 месеца

Е нали нашият велик Хампарцумян твърдеше, че левът ще е обменяем от сега до края на света? Няколко дни след това твърдение левове спират да са платежно средство. Чудна работа.

14

Анонимен

преди 4 месеца

Абе баш пендар си е, 4те дуката са си австрийска монета. Преди 100+ години банката е секла всичко, но днес със сигурност не се секат пендари. И колекционирането на едното няма общо с колекционирането на монети и банкноти. То някои хора и празни бутилки колекционират, ама това какво общо има с парите

13

Анонимен

преди 4 месеца

Извинявам се, че се намесвам в спора ви, но "Златният пендар" си има номинал, който е точно 4 дуката по модел на австрийския дукат. Освен това не е сечен като пендар (тур. накит), а народа го е ползвал като такъв и повечето оцелели бройки са точно пробити накити.

12

до 11

преди 4 месеца

значи Златният Пендар на Фердинанд от 1914 година, дето е без Номинал, няма според тебе Нумизматична Стойност, така ли?! щото аз познавам само Нумизмати, дето биха се избили да имат един в колекцията си!!

11

Анонимен

преди 4 месеца

До 8, ако я отсечеш без номинал, тогава няма да е монета, а плакет без нумизматична стойност. БНБ сече монети, а не медальони. Всяка централна банка сече юбилейни монети, защото има колекционери, има пазар. Това не са монети за ширупотреба.

10

Пияница Мистик

преди 4 месеца

Безсмислени тенекета, продавани от БНБ на безбожни цени! Кой глопаг би си купил подобно нещо?!

9

Анонимен

преди 4 месеца

До 7 би ли доразвил тезата си, защото в момента нищо не се разбира, какви лихвари, какви джобове? Банкнота от 2 лева се обменя без комисионна в касовите центрове на БНБ безсрочно.

8

до 6

преди 4 месеца

това добре, но обясни на нас простите, защо тогава им се слага номинал - да ги сечат без номинал, ама тогава - далавера няма - нали?! като ги извадят от обръщение, не може да си напечатат от въздуха хартийки и да направят няколко милиона поне!

7

до 5

преди 4 месеца

ами като махнаха 2-та Хартиени Лева - колко мислиш още имат по 1-2 банкноти? да кажем, че 1 000 000 банкноти са останали необменени, това са 2 000 000 лева в джоба на някой лихвар от държавата ни - това разбираш ли го или ти е трудно за разбиране?! нали се сещаш, че сега ще бъде казано, че с толко е намаляла паричната маса от махането на тези монети и няма проблем, да за да се замести да се напечата - хартия, тая далавера - схващаш ли я?!

6

Анонимен

преди 4 месеца

До 4, а ти имаш ли идея какво е възпоменателна монета? Защо се сече, колкото струва в БНБ въпреки номинала си и тн, и тн. Това са пари, които никога няма да влязат в реално обрАщение (забележи А-то) и няма смисъл да стоят в М0

5

Марков

преди 4 месеца

То щото пък някой ще се засили да се разплаща в магазините с юбилейни монети, струващи поне 10 пъти повече от номинала си.

4

до 3

преди 4 месеца

това Колекционер колко би платим - няма никакво значение в случая! друг е проблема - днес монети, а утре ще ти кажат - конфискация, национализация, деноминация и т.н.