100

Анонимен

преди 3 месеца

За да има лъвове и камили и др южни животни,явно климатът е бил топъл и прекрасен,не случайно древните са облечени с леки ефирни дрехи.Явно и българите от близкото минало са помнили тези хубави времена.Не случайно на Левски името му идва от лъв,както и валутата на Бг е ЛЕВ.Ако е нямало тези животни по земите на Бг,при липсата на комуникация,информация,пътуване, в близкото минало150-200/нямало е от къде да знаят за тези животни.Винаги гербът на Бг е бил лъв,величествен и горд.Каква е истината.:))

99

Танев

преди 3 месеца

Цялото изследване е един микс, един ералаш, но пък потвърждава хипотезата за преселването на Траките от прастарата им родина в Европейска Русия до Урал към и на Балканите около 10-то хилядолетие до Христа. Източносредиземноморския басеин е бил безводен до 7-мо хилядолетие до Хр- , което означава, че не е имало водна преграда между Африка и Балканите - свободно движение на хора и животни..

98

Анонимен

преди 3 месеца

Че по нашите земи е имало лъвове, е известно от легендите за Херкулес (Херакъл). А камили имаше по Черноморието и през моето детство. Всички реални данни сочат, че тук 1. е имало друг климат, по-топъл, и обилна растителност; 2. Климатът се изменя рязко в обозримо за цивилизацията време, не само по нашите земи. И не само веднъж.

97

Анонимен

преди 3 месеца

Котките не стават за ядене, жилави са. Виетнамците ги мариноват и пак не ги ядат ей така. Преди време хващах казанлъшки носорози, ама изчезнаха, а хубави *** ставаха, кожата им дебела и зимата що пръжки с лук съм омахал.

96

malgiorno a tutti

преди 3 месеца

Иначе казано - хората са обрали лайката на котките, а е трябвало да стане точно обратното...

95

Анонимен

преди 3 месеца

А и лъвовете и те са ловували хората по наште земи. Танту за танту.

94

Анонимен

преди 3 месеца

Хипопотамите също. Те пък не са имали нужда да бягат в гъстата гора, затова са летели. Рилският пиринският и витошкият хипопотам са добре описани от Дънов, когато ятото му закривало слънцето.

93

Лъв на дърво

преди 3 месеца

Атентата срещу папа лъв шести е бил направен от бонго бонго. После тиквата го погалил по тиквата

92

Бонго Бонго

преди 3 месеца

Румен Радев кокарджата е ухапан

91

Ревесин

преди 3 месеца

И обратното е вярно също

90

Puff daddy

преди 3 месеца

Имате предвид македонците?

89

Wert

преди 3 месеца

Значи климатът със сигурност е бил значително по-топъл.

88

Анонимен

преди 3 месеца

Да, сигурно и китове в Родопите са ловували.

87

Анонимен

преди 3 месеца

Европейския лъв е съществувал.Не е живеел както африканския в големи групи на открито, а е бил горско животно и по двойки. Най често се е криел в пещери. Изчезва около 3-4 век от нашата ера. Това не е новина.

86

Пенсионер

преди 3 месеца

До Анонимен 100 Като малък не е имало два метра сняг, а ти си бил 50-60 см.И аз имам такива спомени , но имам и обяснение.

85

Дядо Соци

преди 3 месеца

То само това ни остава. Освем комунисти да има и лъвове.

84

Анонимен

преди 3 месеца

Виновни са Борисов и ГЕРБ! Ако не бяха те лъвовете щяха още да са по нашите земи, ах да и еврото.

83

Анонимен

преди 3 месеца

Нали има глобално затопляне?Значи преди 5 000 години е било много по-студенто, а аз катомалък си спомням 2м. преспи със сняг и ледени шушулки навсякъде. Та питам аз, тези лъвове как са прескачали този сняг и в колиби ли са се пазили от студа в ледената епоха?

82

Немаше смисъл

преди 3 месеца

От такава държава

81

Бог Тангра

преди 3 месеца

Михаил покръсти ГанYO