52

Възмезден

преди 3 месеца

Предприемача да се замисли, като вземе на некой пенсиониращ се въоръжен военен едни добри пари какво ще му се случи!

51

Анонимен

преди 3 месеца

Господин предприемач, не е ли по-удачно да се увеличат парите при пенсиониране в частния сектор за да се избегне това неравенство.

50

Анонимен

преди 3 месеца

...като всички останали. Освен това е глупаво да се слагат всички в един кюп и да се дава най-тъпия пример - с РВД, където наистина заплатите са високи и то много. Мислите ли, че всички на държавна работа са с такива пари? Колко според вас ще вземе шофьора на линейката при пенсиониране? Един милион? Той работи държавна работа, но не е държавен служител. Затова искате и парите на хората, изкарани с труд, да ги орежете. Тепенари!

49

Анонимен

преди 3 месеца

Не може полицаи и военни да са първа категория и да се пенсионират рано, че им била стресираща работата, а много други хора, които работят тежка работа или полагат вреден за здравето нощен труд да са трета. Нощният труд освен това е мизерно заплатен - къде са шофьори на линейки, лекари в спешна помощ и пр. За тях стрес няма. Освен това не всички, които работят държавна работа, са държавни служители - на тези, които не са, си им удържат всичко и държавата нищо не им покрива, те са на договор...

48

Анонимен

преди 3 месеца

Миналата година около мен се пенсионираха 4 човека. Единият получи 2 заплати, работеше в публичния сектор. Вторият получи 6 заплати и също работеше публичния сектор. Третият получи 18 заплати, но работеше в частния сектор. Четвъртия беше жена и постави рекорд - 60 заплати при пенсиониране при пет цифрена заплата.

47

Няма спеаведливост

преди 3 месеца

Явна неравнопоставеност между публичния и частния сектор. В публичния сектор масовата практика е да се дават минималния брой заплати при пенсиониране, докато в частният сектор обикновено са повече, а някъде достигат и до над 50 заплати при пенсиониране и то при високи заплати.

46

Анонимен

преди 3 месеца

Те какви не са отрязали ,но в далавери са 1 място

45

Бюджетни

преди 3 месеца

организации са и училища, университети, музеи, библиотеки, театри и т.н. . Ако си работил в тях над 10 години, получаваш при пенсиониране - шест брутни заплати. А военните и МВР, пожарникари получаваха по- рано при пенсиониране - 20 заплати. Не всички, които работят в държавни институции, са държавни служители.

44

Анонимен

преди 3 месеца

Радвайте се по метода разделяй и владей, ама и вас ще ви порежат със сметките за парно и ток...

43

Анонимен

преди 3 месеца

А така ,избрахте си резачите, нека ви режат. Български избиратели, да ви припомня народната поговорка... патки пасете с вашия ум.

42

Анонимен

преди 3 месеца

До Христо 30 Какво са работили военните през последните 30 год. в Бг? На война ли са ходили, държавата ли са бранили, че ще им дават десетки заплати при пенсиониране?

41

Анонимен

преди 3 месеца

ПП/ДБ режат не възрастните, а мързеливите чиновници, които не изкарват заплатите си с пот на челото и стигат до пенсия не с пот на челото, а клатейки краката си под бюро. Какви заслуги има номенклатурата, че да и дадат 20 заплати при пенсиониране? Трябва да орежат до 3 заплати.

40

Андрей

преди 3 месеца

Ами колко заплати, те по държавните институции може по 50 да искат. Скоро ще променят и това искане

39

Епа

преди 3 месеца

Тоя държавен служител дето до пенсия да не е откраднал и взел рушвети като Рашкоф поне за палат с 12 ВЦ та, и Тесла за 100 бона значи не е работил качествено и не заслужава повече от 12 заплати при пенсиониране.

38

Анонимен

преди 3 месеца

Фирмите трябва да започнат да изплащат например по 50-60 заплати при пенсиониране, за да се конкурират с държавата като работодател, а не това..

37

Венци

преди 3 месеца

Гениални са направо!

36

Анонимен

преди 3 месеца

ДАЖЕ ТРЯБВА С 0, защо трябва на някой държавата да му дава 20 30 заплати щото клатил стола 50 години....в частната фирма дават ли ти 20 30 заплати при пенсиониране???

35

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонименЗАЩОТО ХЕМ НЯМАТ АКЪЛ , ХЕМ СА *** ХЕМ МЪРЗЕЛИВИ ХЕМ НАГЛИ - ЗАЩО ДА СТАВА ЧОВЕК ТЯХНО ПОДОБИЕ ! ТРЯБВА ДА ГИ ЛИШАТ ОТ ВСИЧКИ ПРАВА !

34

Анонимен

преди 3 месеца

ЗАДА Е СПРАВЕДЛИВО - ДАВАЙТЕ НА ВСЕКИ ПЕНСИОНИРАЛ СЕ 12 ЗАПЛАТИ И ТОЧКА !

33

Анонимен

преди 3 месеца

Някои изкривявате темата лаейки срещу военните, ами кой ви е спрял да станете и вие военни? Трудно са набирали хора за военни дори и през соца... Станете военни и се ползвайте с големите им според вас привилегии, вместо да бълвате огън и жупел.