25

тт

преди 3 месеца

Аз каот лаик си мисля така - Докато беше Хъбъл вселената беше на около 14млрд св. години нали така? Сега като чета Джеймс Уеб обаче е открил още по стари галактики, черни дупки и тн. нали така? Значи е по стара? Това че виждаме само тази светлина и си мислим, че от тогава е зората ама май просто акъла ни не побира че е безкрайна щото нашия примитивен мозък има ограчения!

24

До gg до бл

преди 3 месеца

така, де и аз това казах! значи според тебе и Алберт Айнщайн нищо не е знаел и разбирал! Ти си правия той греши! Няма как да не си правия ти! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Нали така? :))))))))))

23

Анонимен

преди 3 месеца

Само си чешате езиците и нищо смислено и защо намесвате Лили Иванова, а не баба си Аз знам, че нищо не знам........

22

пияница мистик

преди 3 месеца

Най-старата черна дупка се намира на "Red light district" (квартала на Червените фенери) в Амстердам. Африканка от Намибия. Не взима много, даже може да ви покани "фор фрий", ако сте и хванали окото. Работи там откакто Лили Иванова пее. Тая космическата ряпа да яде :)))))))))))П.П. Кога ще ти свърши смяната бе, приятелю илитерат-***, за да спреш да ме триеш и БАН-ваш, защото пиша през TOR и съм с Addon на Firefox дето пази всичко изписано :) Успех

21

Анонимен

преди 3 месеца

HAWKING'S FART

20

Анонимен

преди 3 месеца

"ЧЕРНИТЕ ДУПКИ" НИТО СА ЧЕРНИ,НИТО СА ДУПКИ,НО ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ВИХРИТЕ С ГЛУУПОООСТИТЕ СИ!!...

19

Анонимен

преди 3 месеца

Политическите партии в България след 44?

18

gg до бл

преди 3 месеца

Не съм казал нищо за Айнщайн, но след като го споменаваш - да, и той не е стъпвал в лаборатория, що се отнася до теориите му за относителността. Теориите са базирани изцяло на мисловни експерименти и математика. Но колкото и красиви и елегантни да са идеите и уравненията, те не са истинската реалност, сори.

17

Анонимен

преди 3 месеца

До Смел ГибсовЛили Иванова я е виждала, като е ходила на училище

16

Анонимен

преди 3 месеца

Тия нямат ли си друга работа?

15

Смел Гибсов

преди 3 месеца

И аз имам една комшийка и на нея и викат черната дупка ..... хахаххаха

14

Смел Гибсов

преди 3 месеца

И как разбраха че е най старата ? ти да видиш :D

13

Анонимен

преди 3 месеца

познали че е най старата по песента "панаири"...

12

Анонимен

преди 3 месеца

А ко стана с черната материя (антиматерия) Нали вселената била пълна с нея 60 % от вселената :))) Купувам черна материя . А черната дупка що свети ? Нали гълташе всичко ?

11

До gg до бл

преди 3 месеца

Значи искаш да кажеш, че даже Алберт Айнщайн нищо не е разбирал и знаел! Бравос! точно на тебе ще повярваме!!! няма как да не си прав! Нали така? :))))))))))))))))))))))))

10

gg до бл

преди 3 месеца

Може да му викат както си искат. Въпроса е, че наука не се прави в инвалидна количка. Наука се прави в лаборатория или навън в реалния свят. Черни дупки, тъмни материи, неутронни звезди, големи взривове и т.н. са и ще си останат недоказани хипотези.

9

бл до gg

преди 3 месеца

Лъчение на Хокинг му викат. Прочети! На практика светлината се излъчва точно от границата между черната дупка и останалото пространство.

8

gg

преди 3 месеца

Уж поглъща всичко с непреодолимо силната си гравитация, пък излъчва светлина. Как е възможно това, при положение, че светлината се влияе дори от не толкова силната гравитация на обикновените звезди (ефекта гравитационна леща). Цялата работа с тия теоретични астрофизики звучи като бабини деветини. Една теория докато не се тества многократно в лабораторни експерименти, си остава спекулация.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Черно слънце!

6

bl

преди 3 месеца

Сигурно пак грешка в превода. Въпросът при първичните черни дупки е не как са пораснали а как са се образували при положение че не е имало звезди. За това трябва да се разглеждат различни модели но те все още са твърде теоретични поради липсата на достатъчно данни.