61

Анонимен

преди 3 месеца

Минути за самореклама на гениалното копие на школо наречено неуспо.

60

Анонимен

преди 3 месеца

"Ако държавата смяташе тази фирма за важна, стратегическа и т.н., щеше да я изкупи на пазарни цени " Да си пувал за лобизъм? И освен това, камво е "пазарна цена" за подобна компания? Не се хаби, няма правилен отговор.

59

Анонимен

преди 3 месеца

"Ако тези синковци бяха създали подобен софтуер за дистанционни дейности в НАП, или МВР, дали щяха пак да го отстъпят на друг и то в чужда държава. " - Да, щяха. И онези щяха да замръзнат, защото им збаят цялата мизерия. И не, не е престъпление - няма нито договор, нито изискване.

58

Анонимен

преди 3 месеца

До 56 - Щеш не шел, амаела ги накарай родителите инапе в другата платформа, данните са почти винаги попълнени оредваритешно, защото идва директно от министерствата.

57

Анонимен

преди 3 месеца

За месец, 3-4 момчета ще ви създадем платформа, кято прави всичко, като школото .... Споко!

56

Анонимен

преди 3 месеца

Школо не е платформа за ел. учебници или банка с тестове, а основно електронен дневник - хартиени дневници вече няма. Искаш, не искаш, трябва да се регистрираш, било като родител, било като учител. Това е огромна база данни - цялото образователно досие на детото - оценки, отсъствия, консултации, родителски срещи. Разбира се, нанесени са и данни за личните лекари на децата.

55

IQ 3.14

преди 3 месеца

ae, и кой е по лек сега, аз или тоя дето като чу "данс", цела вечер ше търка коментари? чекайте хохлите да ви добарат, свет ше ви се извие

54

Анонимен

преди 3 месеца

Що за наглост! Ако тези синковци бяха създали подобен софтуер за дистанционни дейности в НАП, или МВР, дали щяха пак да го отстъпят на друг и то в чужда държава. То бива наглост и алчност за пари, бива, но това е престъпление

53

Анонимен

преди 3 месеца

52 МОН препоръча този софтуер. МОН да съди създателите на "Школо", затова, че са го преотстъпен и са продължили да го смятат за двоя собственост.

52

Анонимен

преди 3 месеца

Никой не е задължавал децата и родителите да се регистрират в подобни платформи. Учениците си има учебници и помагала и нямат нужда от тези комерсиални чудесии.

51

Анонимен

преди 3 месеца

В МОН знаят най-добре как се усвояват кинти. Разрешиха появата на стотици съмнителни образователни центрове за учителите и още повече образователни фирми, обръч от фирми, както казваше Доган. Резултатите са налице -дране кожите на клетите родители и съсипване на още по-клетите деца. Резултатът е функционално неграмотни ученици,които не знаят на кой свят са.

50

До икономист

преди 3 месеца

Съгласен съм донякъде. Обаче не сме 1950, а 21 век и не е див комунизъм. Частен бизнес, продава се по всяко време. Ако държавата смяташе тази фирма за важна, стратегическа и т.н., щеше да я изкупи на пазарни цени или да й даде изключителни права, срещу изключителни пари и изключителни задължения. Ползвали са готова платформа на частник на временен принцип, би трябвало и да са си оставили договорно личните данни и т.н. Не мисля че продавачът е сгрешил нещо.

49

Анонимен

преди 3 месеца

Всичката тази истерия щеше да има смисъл само ако тези 'школо' бяха държавна фирма с подписани споразумения за поверителност. Сега това е частна фирма, която може да се продава на когото си поискат. Защо министерства, администрации, училища и инспекторати са ползвали частна фирма, си е техен проблем, на който трябва да отговарят. И въобще какъв е проблемът собственик да стане англичанин, тунгусец или марсианец? Особено ако фирмата пак си работи у нас?

48

Анонимен

преди 3 месеца

До Икономист, данните от образователната ни система нямат никакво значение. Щяха да имат, ако системата струваше :)

47

Икономист

преди 3 месеца

Данните в Школо са богата разузнавателна информация за младото поколение у нас - кой учи, кой е умен или послушен, кой е непокорен - от забележките в дневника, какви са интересите на всеки ученик, какво работят майка му и баща му, какъв е коефициентът му на интелигентност. Попаднала в подходящи ръце, тази информация може да се използва за цялостно моделиране на нацията и нейното поведение. Тук става въпрос за цяло поколение младежи, бъдещето на България. Предоставянето им -национално предателств

46

-_-

преди 3 месеца

Е как няма да знаят.Някой се прави на гламав.За много Пари никой нищо няма да знае.

45

Анонимен

преди 3 месеца

Ами то, ако договорът е между Школо и училищата... не и било нужно :) Преди писането е редно да се чете. Сега държавата осъзнава, че сама се е изпързаляла след като не е придобила платформата. Вероятно е и била предлагана под една или друга форма :) Ама защо да купуват нещо, което им излиза безплатно? Жалко нали? Държавата не си връзва гащите и се жалва на държавата за да и спаси седалището :) Ако и това не е комедия :0

44

Анонимен

преди 3 месеца

830 училища, да речем, че някои са до от 8-12-ти клас и някои са до 1-8-ми клас значи средно 6 випуска на училище и имат между 3 и 5 паралелки на випуск средно това означава 19 920 класа, при среден брой ученици в един клас 25 това са 498 000 деца, всяко с по 2 родителя прави 1.494 млн ЕГН-та в школо само на активните ученици, откакто го има школо сигурно са към 2млн ЕГН-та или лични данни на 30% от населението на страната продадени на фирма която не е известно под какъв лиценз оперира!

43

Анонимен

преди 3 месеца

Мохамед от United Kingdom ще добара данните и после знаем какво може да се случи с нашите деца

42

Анонимен

преди 3 месеца

Тази случка и смешните реакции на чиновниците по темата са показател до каква степен е скапана държавната система в България. Пълна безпомощност и неподготвеност за каквото и да е. Издръжливост срещу инциденти нула, пълна трагедия.