63

toti

преди 4 месеца

Много ми е чудно за каква победа говорим на Украйна като войната все повече се води навътре в Украинска територия и как тези милиярди от цял свят се изсипаха в Украйна за закопуване и атакуване ,а се оказва ,че не стигат само за отбрана....май вече никой не вярва ,че има ползи ,а само повече загуби и Заленски е този кой да СЯДА И ПРЕГОВАРЯ !! Стахувам се ,че ГУБИ ЦЯЛА УКРАЙНА !!!

62

Анонимен

преди 4 месеца

Евакуирали са ударния апартамент и този непосредствено отгоре. Всичко друго си е там, аман от сензацията. Евакуираме града разбираш ли...

61

Боби

преди 4 месеца

До До Боби ХИМАРС ракетите се прехващат от ТОР и ПАНЦИР но това се прави само при защита на наистина важни части, мостове, командни пуктове. Складовете с боеприпаси се разсредоточават и това е защитата. Защото за малко боеприпаси никой няма да хаби ХИМАРС или Ескалибур които струват повече от боеприпасите които вероятно ще унищожат.

60

Боби

преди 4 месеца

До 60 Руснаците не само градове като Мариопол възстановяват но и комуникациите(и мостове при малките населени места) с разни времени военни мостове. Точно за да се подобри възможността за комуникация след 30 и 90 километра. Но последните 30 км се разчита на всякакви пътища и на Урали. Да повечето системи които споменах имат обсег до 30км но те са и най-големия консуматори на боеприпаси. РСЗО лесно може само да излезне от 30км зона и да се зареди с боеприпаси.

59

До Боби

преди 4 месеца

И вземи си помисли сега по фронтовата линия къде са останали живи пътища и жп линии.Щото много рязко се свиха вариантите за доставки и на двете страни.Не случайно войната стана окопна и се бият с дронове и ракети.Артилерия има,но самата артилерия е трудно да бие,защото отсреща също има артилерия.Сам виждаш как бият с HIMARS украинците и какви са последствията.Запопна кашишката фаза на войната.Факт!

58

До Боби

преди 4 месеца

Боби,всяко от тия изброените,за които ни говориш,не може да бие на повече от 20 км..А сега ни обясни,как на 20 км. от вражеската артилерия търкаляш хиляди камиони.БМ-21 Град има обсег 20 км..Гаубиците са с подобен обхват,а минометите са с много по-малък.Смо Ураганите и Тюлпаните са с малко по голям обсег,но все пак не е повече от 35 км..ТОС-1 пък хептен не се вписва.Да,артилерията е Богът на войната,но ако се използва умно.

57

Боби

преди 4 месеца

До 57 Не не си разбрал значи има 30км зона, 90км зона и 300км зона(условни зависи от оръжията на противника) от линията на съприкосновение. На 300км се доставя с влакове. на 90 км се доставя с първа вълна като камионите може да са включително граждански и се разделят на отделни складове като в склада има не повече от 4 вагона боеприпас 80-100т следва 30км зона пак може дори и с граждански транспорт доставка като складовете съдържат не повече от 1-2 вагона последните 30км се доставят с армейски

56

До Боби

преди 4 месеца

Голям логистик излезна.Направо бог на логистиката.С камиони и с вагони разхождаш на 10 км. от активните боеве.И как умело смяташ мини,миномети,гаубици и оръдия,сякаш поръчваш големи ракии в кръчмата.Ако наистина ги вярваш тия неща,значи е добре да минеш един детайлен преглед при психиатър.Възможно най-бързо!

55

Боби

преди 4 месеца

до 51 Военната логистика е голяма работа. Руснаците за по-просто го измерват във Вагони. Един вагон е 20т не че не могат да поемат повече но все пак някаква сигурност. Един вагон е 4 Урала по 5т боеприпаси а един боеприпас с дървен съндък е 82кг(152мм изстрел 44кг и 17кг заряд) или зкръглено 400 снаряда но често за да може камион да се движи по полето му качват 4т и дори по-малко

54

Боби

преди 4 месеца

До 51 в тези 50000 снаряди се включва всичко по-малко от оперативно тактическа ракета. 60-80мм минохвъргачка 15 изстрела в минута 120мм 10-12изстрела. РСЗО Град/ТорнадоГ 40 ракети един пълен пакет на една бойна машина в батареята са 8-12 машини пълен залп са 480 ракети за около 40сек, 100мм оръдие до 10 изстрела 122-152мм до 5 изстрела(разделно пълнене) а Самоходните тип МСТА-СМ и Коалиция СВ 10-15 изстрела в минута но те са роботизирани.

53

Bad Face

преди 4 месеца

Къде е бойната линия, къде е Воронеж? Наричайте събитията с истинските им имена, това не е атака, а терористичен акт.

52

Анонимен

преди 4 месеца

До от ЮАР. Курса на рублата към долара не е еднозначен показател. Зависимостта на руската валута от долара непекъснато намалява и за 2023 година, 47 % от външният стокооборот на Русия вече не е обвързан с долара, като за 2024 година се очаква този процент да нарасне до 62. Коя друга държава може толкова бързо да се отърве от американската валута?

51

SS

преди 4 месеца

С тая разлика ,че с Джавелина имаш избор къде искаш да удари ракетата,пряко или отгоре? Настройваш и стреляш.

50

До Боби

преди 4 месеца

Абе,Боби,ти изобщо къде живееш бе?От тая планета ли си или си от Марс?Ти имаш ли си идея какво се случва с едно оръдие ако стреляш с него по цял ден?50000 снаряд на ден?Първо,не всяко оръдие може да стреля нон-стоп.Второ,износването при продължителна работа прави цевта неизползваема за броени часове.Трето,как според тебе се доставят на тия разстояния толкова снаряди и изобщо как се извършва такава логистика?Сигурен съм,че руснаците нямат толкова ресурси и потенциал.Диказателства бол!

49

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР относно военни технологии. Пак се изказа неподготвен. Вземаме един ДЖАВЕЛИН и един ТОУ ПТУР от САЩ и Корнет и МЕТИС от РФ. Джавелин ракетата струва 150000$ Тоу ракетата 40000$ - Корнет е 2000$ а Метис по-евтин. По обхват САЩ 4000-5000м и 2500-4000м. РФ 5000м за "У" модела 12000м и Метис 2500м. САЩ комплеси за да ги поставиш в готовност за бой няколко минути(ТОУ се пренася само мин джипове). Корнет се развръша за 30 сек а Метис се десантира Пускова установка с ракета с парашут - 15сек

48

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР дефинирай Върхови технологии? Оставам точно на теб в контекста Руска Федерация и природните зони на Руска Федерация.

47

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР Вземи влез в тубето и потърси документалка за Завод Камаз от началото на 2023 година снимана декември 2022... От консорциум с Камаз се махна Мерцедес. Но свръх роботизирания завод си остана. Както и заводите на Хюндай, Нисан и прочие марки са си в РФ заедно с персонала. Продават ги за безценица на Местни и Китайци

46

от ЮАР

преди 4 месеца

До Боби-36- Оборота на Русия с БРИКС не дава достъп нито до върховите технологии, които Западът има, нито до реалните финансови пазари. Дори този достъп да беше свободен за Русия, надали ще се намери инвеститор, да заложи парите си в Руската военна машина. А пари се залагат при перспектива за възвращаемост. В света НИКОЙ няма да финансира Русия. А войната е най-скъпото занимание. Върховите технологии в микроелектроника, нови материали и пр. са Американски и в някаква степен в Европа и Япония.

45

Анонимен

преди 4 месеца

До Боби, така си маааш 5 за 6, помня преди да побегнат от Херсон как руснаците се хвалеха че са "обсипали" със артилерия цялата група ЮГ на ВСУ и че тя вече била почти унищожена, после се оказа че седмици са пуцали по надуваеми макети:) и требваше да се изнасят от Херсон като дивви ....

44

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР Курса на Рублата е 100:1 добър за произвеждащите в рубли и изнасящи зад граница и 50:1 за внасящите в Долари и продаващи в рубли. Вноса както казахме вече е от страните на БРИКС в повечето случаи БАРТЕРИ така че курса не че не може Центробанк да го свали просто ситуацията ги устройва. Освен това този курс стимулира ИМПОРТОЗАМЕСТВАНЕТО - РЕАЛНОТО