34

баба мара

преди 3 месеца

борисов раздава пари на църквите целува им ръцете сега да видим къде сапарите

33

Анонимен

преди 3 месеца

Долу ръцете на държавата от църквата.

32

malgiorno a tutti

преди 3 месеца

По-важно е да обявят дъртото вино и ракия по манастирските изби, къде, какво и колко имат, а и какви мезета са заложили, пак там. Другото са дреболии. Че са източни схизматици - това е ясно, но поне някаква полза да има от тях :).

31

Патриот

преди 3 месеца

БПЦ е търговска организация , във всички храмове се извършва търговия , всички ритуали и почти всички тайнства се заплащат , наеми от църковните имоти , хотелиерство по манастирите , а заплатите на свещениците ги плаща държавната хазна от нашите данъци . Да има и дарения . Къде в Свещеното писание и Свещеното предание има указания за такова устройство на Божията църква да извършва търговия и митрополитите , архимандритите и други от свещенството да живеят , като олигарси в лукс , монаси с имоти?

30

Невярващ

преди 3 месеца

До Гиб Мелсън 35:Абсолютно вярно!В неделя ходих в местната църква не защото съм вярващ,а за уреждане на опело за погребение.Реших да запаля и по-една свещ за здраве и бог да прости!За 6 свещи платих точно 6 лева?!Вътре,до сами олтара имаше поставен 100 литров бидон с надпис "Светена вода",който в момента един свещенник доливаше с една кофа от чешмата отвън на двора!?На друга табелка се указваше,че бидонът е на самообслужване,и че въпросната "светена вода" е 10 лева/литъра!?!?!?

29

ПАЦИЕНТ

преди 3 месеца

а КОГА ЩЕ ВИДЯ СТАТИЯ ЧЕ ПРОВЕРЯВАТ СТОМАТОЛОЗИТЕ. АКО ЗНАЕТЕ КАКВИ ФИНАНСОВИ ИЗНАСИЛВАЧИ СА.

28

Понаобиколил тук-там

преди 3 месеца

Където и да съм бил въвхрамове,манастири че дори и параклиси по вещото и директно ръководство на БПЦ,навсякъде цари разруха,ама разруха да ти види окото.Сякаш черкези и арнаути са минали и са запалили и разрушили тия обекти.И аз давах...даваааах.Докато един ден един роднина на майка ми не ме светна за далаверата.Вика.._Ти ако видиш уредена църква,би ли оставил пари? И ако решиш да оставиш,колко би оставил???.И тогава разбрах че тази показна разруха и демонстративна нищета е само комуфлаж.Капан.

27

Дедо

преди 3 месеца

Брееей, значи парите , които взимам от два наема на къщи, са били "дарения", така ли?Ти да видиш...И мюслите, и тия, когато и да ги избесим - все ще е късно!

26

Гиб Мелсън

преди 3 месеца

Почти всяка църква в България извършва търговска дейност. Продават стоки и услуги. Продават свещи, сувенири, икони, И заплатени услуги, кръщенета, сватби, опела. Всичко се плаща кеш и си имат тарифи на услугите. Няма дарения и да чакат на волята на дарителя. Ти пак може да си даряваш но допълнително към тарифата.

25

Анонимен

преди 3 месеца

До 18 - Много лесно се "чисти" с тея хазарти.

24

Анонимен

преди 3 месеца

ПРЕДИ ГОДИНИ ОТИВАМЕ ДО БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР, ГРОЗНА КАРТИНА ОПУШЕНИ ИКОНИ,РАЗРУХА.ТАБЕЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ДАРЕНИЯ ЗА РЕМОНТА.СВЕЩИ САВО ПО 1ЛВ.ВЪВ ВТОРИЯ ДВОР ПАРКИНГ-ИСТИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ НА СКЪПИ КОЛИ С РАЗМЕРИ НА ТРАКТОРИ.ОТВРАТИХ СЕ.ТЕЗИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДУХОВНИЦИ И НЯМАТ ГРИЖА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ. АЛЧНИ РАЗВРАТНИ ПОТЪНАЛИ В ЛУКС ГРЕШНИЦИ

23

Анонимен

преди 3 месеца

Много жално пищят Русоробите !! Ще получат инфаркт ,че си отиват поредните предатели на България !!! Ха.ха ..

22

Анонимен

преди 3 месеца

Управляващите освен борба с историята, традиционното семейство и християнството, както и продажба на държавната земя, унищожаваме на земеделието и промишлеността, открадването на парите ни от данъци, за да си пълнят джобовете и за Украйна, населването на хиляди друговерци, друго няма да направят.

21

Анонимен

преди 3 месеца

И църквата, която изписа имената на "дарителя" си , и нея трябва да я проверят! Нея кога?

20

Анонимен

преди 3 месеца

Очаквам НАП скоро да влезе да проверява НАП за раздадени бонуси по милион- милион и половина на шефче.

19

Анонимен

преди 3 месеца

Крият кюлчетата на Боко от капитан Андреево!

18

Анонимен

преди 3 месеца

Може би има руски пари ,за плащане на агенти на КГБ в Синода !!!!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Злите езици говорят, че НАПастта божия скоро ще подпука ушевите и тогава ще стане интересно. Например на мен отдавна ми е интересно, как неук терлик първа категория лапач със смешна милицифайска заплата, изплаща лелината си ипотека от половин милион евро, кара и подържа есовицата на баба си, върти пункта за ГТП на дядо си и , подържа няколко имота на близки роднини, като два-три са в чужбина,ходи на екзотични пътешествия десетина пъти в годината и всичко това докато реве че заплатата ниска.

16

Попа

преди 3 месеца

Дарения - хвърлям кутията нагоре към Господа, каквото си вземе - негово, каквото падне - за мен!

15

До анонимен 1

преди 3 месеца

Мюфтийството е ревизирано и ревизирано. Нашиха му милиони задължения и после приеха закон та да му ги отсрочат. Така, че мюфтийството е изрядно вече в това отношение.