12

Анонимен

преди 3 месеца

Св.София е християнски храм и за целия тарикатлък ще плаща цяла Турция. Оня горе гледа и ще им праща много беди. Господ е казал да се изгонят търговците от храмовете. Да си сложат такса на джамиите.

11

Британски учЕн

преди 3 месеца

Турция свети в оранжево на картата за безопасни туристически дестинации. Така че преди да отидете там на почивка и туризъм обмислете застраховка живот.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Защо евро, а не долари

9

Чоко

преди 3 месеца

Посетих Света София лятото на 2021 г. по време на Байрам. Входа беше безплатен, единствено трябваше да се събуеш и оставиш обувките в някакви шкафчета като в детските градини. Аз ги прибрах в един плик и си ги носех с мен. Заслужава си да се види но всички мозайки и фрески са замазани. Има една фреска на Исус но е прикрита с някакви парчета плат. Беше пълно с мюсюлмани от цял Свят. Гмеж огромен.

8

До ха

преди 3 месеца

В София знаеш ли колко джамии е имало преди Освобождението? Точно 84. Включително седмочисленици, която в била черната джамия. Та, поспри с патоса. Защото докато Турция реставрира св Стефан и го направи да свети наистина, тук не дават и стотинка за джамиите. Ако дойде нещо от Турция. А в България има над 2000. Това наследство се губи, разрушено по време на фашисткия царски режим и по време на соца. Тук не е Чехия с една джамия. 500 години се е градило и надграждало от дедите.

7

Ха

преди 3 месеца

Преди осем години бях и беше яко и имаше вход. Музей. Миналата година ходих пак без вход, защото е джамия. Лелее. Събуваш се като в джамия. Няма никакъв достъп до горните етажи, където имаше реставрирани христиански стенописи. Кой знае дали пак не са ги заличили. Та 25 евро, за да гледам джамия няма как. Те са безплатни. Едно е ясно, в Истанбул ще има унищожително земетресение. Всички сеизмолози го предвиждат. Ясно ви е защо. Два пъти от най-големия православен храм правят джамия.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Няма нищо за гледане вътре,едни *** на мръсни крака клими,по интересна е отвън.

5

Зозо

преди 3 месеца

Хахаааа, умрял пък някой да ходи на джамия, да слуша оня как вие като чакал на месечина :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

4

да не се допуска

преди 3 месеца

Храмът отдавна не е църква, а действаща джамия. Въобще хора, които не знаят Келиме-и-шехадет не трябва да се допускат. В Индонезия примерно е така. Ако не кажеш: Засвидетелствам, че Аллах е един и Мохаммед сав е негов пророк, не влизаш в големите им джамии като чужденец. Може да се снимаш отвън. И без това вече няма какво да гледат в айа София. Рисунките им са замазани с вар. Единствено влизат провокатори да се снимат с гръцкото знаме и тем подобни. Най много да си вземат боя.

3

Зозо

преди 3 месеца

В Турция опитите продължават :)))))))))))))))))))))) Ама турската и руската лира продължават да пропадат :))))))))))))))))))))))

2

Анонимен

преди 3 месеца

Кой нормален би отишъл в Турция изобщо

1

Даа

преди 3 месеца

И като беше безплатно не влязох. 25 евро, мерси!