23

Критичен

преди 3 месеца

Задайте си следните въпроси:1. Искате ли на всеки 6 месеца една частна фирма, да ви сканира нотариалния акт , личната карта, талона, договора за покупка на автомобила, за да си платите и получите електронна винетка.2. Какво получавате срещу парите си?3. Ако пропуснете срока за получаване на винетка, трябва ли да изпращате sms- и за да паркирате близо до дома си?4. Вие плащате ли данъци? 5. Тези пари защо не се използват за оформяне на нови паркоместа от кмета, който сме избрали.

22

Abc

преди 3 месеца

София стана като женското ❤️ винаги има място за още един

21

Анонимен

преди 3 месеца

Еееех, ако можехме... като мечките... Да се свием в един шкаф, увити в агнешки кожи и да отмъркаме цялата зима... Каква икономия на разходи и данъци... А като се събудим току-виж и политиците изтрезняли от еуфорията... Като няма публика защо ли да се хабят ?

20

живущ Синя зона

преди 3 месеца

Ако си мислите, че зоните решиха проблема с паркирането, много се лъжете. Аз обикалям често по един час карето в което имам право да си държа колата, още по-често слизам в 24 часа да заема евентуално освободено място, а по правило през деня е див ужас от колите на работещи по офиси и магазини, сдобили се с винетка. Не става така! Най-лесно е да събираш пари от винетки без да влагаш нищо за облекчаване на проблема.

19

Алекс

преди 3 месеца

Новоизбраните Шарлатани и Спасители докато не направят всички квартали до Околовръстното зелена зона,няма да се кротнат.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Цяла София трябва да е зона за нерегистрирани в София коли. Не може да живееш тук, да работиш тук, ама да плащаш данъка за кола с която трошиш тукашните улици в друга община и да заемаш парко места тук. Ако искаш да паркираш в София и колата е регистрирана другаде ще плащаш, освен ако не си си взел/наел гараж щото плащаш данък сграда. Аз съм съгласен да плащам като ходя в други градове. Хем общините ще попълват бюджета, хем ще се понамали трафика, хем ще се поотворят малко парко места.

17

100% Бай Ганьо

преди 3 месеца

Живея в зелена зона.Няма промени понеже няма кой да проверява имаш ли или не винетка.

16

Факт

преди 3 месеца

При този отчайващо все по-лошо градски транспорт в София, е престъпление да се ограничава използването на личните автомобили.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Мафията пак ще пълни чекмеджетата чрез тези сини и зелени зони.

14

Законът

преди 3 месеца

По закон кмета трябва да осигури ред в паркирането, но не го правят. Лъжат ни, че ред има само където има платена зона за паркиране. С други думи кметовете не си изпълняват задълженията по закон и това е техен довод да въвеждат платени зони за паркиране.

13

Стар Сифиянец

преди 3 месеца

Реалността е, че градския транспорт в София сега е най-зле от последните 60 години, а може би и от повече години. Този факт принуждава хората в София да използват личните си коли, но общината прави каквото може да ни затрудни живота, вкл. и с тези платени зони за паркиране. Един пример за транспорта - живеех някъде си и преди 35 години времето от излизане от блока до пристигане на Орлов мост беше 18-22 минути с автобус. Сега с ГТ трябва около един час, като през 2001-2010 и два часа не стигаха

12

Живущ в квартала

преди 3 месеца

Нека Ви обясна, защото живея там:1. Ако Стрелбище стане Зелена зона всички коли от там отиват паркирани в Гоце Делчев т.т или двата квартала заедно или не2. В момента много хора паркират в квартала и после със 73 и 83 в Хладилника на работа, същото се случва с офисите около България Мол3.Столична община планира голям ринг по Петко Тодоров около Южен парк в който стари коли немогат да влизат и да замърсяват. Въвежда се от 2025, познайте къде ще си паркират колите- Стрелбище и Гоце Делчев

11

усмихнат

преди 3 месеца

Април 2022 г. кмета представи план за Зелена зона в Стрелбище, който беше отхвърлен. Най-важният и основен проблем е, че съгласно кмета на районТриадица г-н Димитър Божилов, регистрираните автомобили вЖК Стрелбище са 3500 /три хиляди и петстотин/, а местата посхемата са 2900 /две хиляди и деветстотин/. Какво трябваше да ще стане с600 /шестстотин/ автомобила? Къде се паркират?

10

Дони

преди 3 месеца

Реално, имаме доста добре развит градски транспорт в София. Просто трябват повече буферни паркинги по входовете, та шаяците да си оставят ceлcкaтa гордост и да ползват транспорта, който им е осигурен. Но нее, Ганчее иска са пукажи на момите-парижанки, къък дрифтйе, къък му пъшка аЛспуха...

9

NoMercy

преди 3 месеца

Хайде да не почвам да псувам .... щели да бранят живущите. Не сме ли всички живущи в София. Отиваш от единив в другия квартал си плащаш зона ... и пак няма места да паркираш. Връщаш се където живееш и пак няма места. Управляващите вместо да смучат пари само от далавери да направят паркинги и да развият малко и другите градове не всеки в София да идва.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Вдигай синята зона на 10 евро час, че не се живее от комплексари. Като искат в центъра на кафе с кола ще си плащат.

7

Анонимен

преди 3 месеца

До КрикоДа, ще платиш 100-150 лв (<=50 стотинки на ден). Брани те, защото тези, които не живеят там, няма да спират за дълго и ще има място за теб. Живея в квартал синя зона (преди това зелена) и преди зоните беше ужас, разни фирми с по 2-3-4 коли и не само. Сега в неделя като няма зона пак е мазало, но останалото време е спокойно. Против са само такива с 2-3 недвижими таралясника, и прииждащи в квартала. За нормалните живущи е голям плюс

6

Анонимен

преди 3 месеца

Поредната лъжа сините и зелени зони никого не бранят, а пълнят касичката на общинските лентяи.

5

Дони

преди 3 месеца

В тази част на София се изляха стотици хиляди чергари от къде ли не. Който по документи е регистриран на адрес в Триадица, ще плаща еднократна годишна такса, цъpвyлитe масово ще се раздигат.

4

Абе

преди 3 месеца

Глупости, имат право да ограничат времепрестоя, но не и да вземат пари за паркиране върху пътна настилка на обществено място, тъй като за нейното ползване всеки шофьор плаща данък !