98

Bili

преди 3 месеца

на жан му скроиха шапка щото мисли че може да се дърви на мвф и сорос. Костов им целуна ръцете и забогатя за сметка на милиони Българи.

97

Анонимен

преди 3 месеца

До баба Мара: При Жан Виденов ,пенсията ти беше 3 долара месечно,сега е 300 долара минимум.При Жан Виденов умирахте по опашките за хляб,сега умираш от колебание какъв вид хляб да си избереш

96

Идеалист

преди 3 месеца

Димитър Луджев вчера около 15 часа в разговор по Дарик Радио каза: " След толкова години мога да разкажа, как стана революцията ( метежа Щ на 10 януари 1997 г. Два пъти през 1996 година идваха американски съветници през юни и септември и директно казаха, че е време комунистите да бъдат свалени от власт. Дадоха $ на СДС, Радио Дарик и после за кампанията на Петър Стоянов. Подчертаха, че трябва да се въведе Валутен борд и да се поемат политически ангажименти към САЩ. Дарове е имало и от Германия.

95

шумен

преди 3 месеца

И още 97, Иван можеше и закона за лустрацията да проката, че имаше мнозинство в парламента! Но тъй като си е ДС ченге, не го направи!

94

Име

преди 3 месеца

За съжаление нещата не се получиха след 97-***! Пропуснахме да направим лустрация и всичко замина в канала, и така вече 34 години(27 след 97-***)

93

Alex

преди 3 месеца

Аз бях там. Таман свършихме първа смяна в даскало - става дума за 133-то и около НС вече вреше. Хвърлихме по една топка сняг да се каже, че и ние сме дисиденти и се прибрахме, че бяхме малки за простотии.

92

И още

преди 3 месеца

До Помнещ: "САЩ ни спряха отпускането на нови заеми и това предизвика огромната инфлация". Да, така беше. И си бяха направили добре сметката. Правителството на Иван Костов ни вкара в НАТО - без референдум, без никаква дискусия нито по медии, нито в Народното събрание.

91

Какво последва

преди 3 месеца

Последва бандитска приватизация, фактическо унищожаване на промишлеността. В третият по големина град Варна например не остана почти нито едно работещо промишлено предприятие. Бяха ликвидирани Корабостроителният и Кораборемонтният завод, Месокомбинатът, Комбинат Електрон, заводът за Дизелови двигатели, Тъкачният завод, Пивоварния завод и т.н. Знайни и незнайни "герои" на приватизация получаваха заводи, уволняваха персонала, нарязваха машините за скраб, връщаха си вложените пари с печалба и дотам

90

Анонимен

преди 4 месеца

България, правителството на Луканов, спря плащане по дълга в началото на 90-те защото държавата остана без пазари. Заводите нямаха работа. Въпреки това, поради евтината енергия,суровини и работна ръка, държавата можеше да стъпи на крака, ако имаше здрава власт, данъчни, митница, полиция, армия. За пример, цели десет години износът не се декларираше данъчно. Плащанията минаваха по лична сметка и малко част за предприятието.

89

Обективен

преди 4 месеца

Значи на 9 септември 1944г. бил извършен преврат , а на 10 януари 1997 какво е извършено?

88

Анонимен

преди 4 месеца

Истината е че БСП си раздадоха най-жизнените предприятия на свой хора с банкови заеми и после инфлацията трябваше да оправи заемите, ама нещата излезнаха от контрол. 96та инфлацията е над 400% и то на база 95та. После с откраднатите пари през медиите убедиха "умния" народ, че Костов е виновен за всичко и се върнаха на власт след само 4 години.

87

баба мара

преди 4 месеца

и какво стана след тази дата промени ли се нещо хаиде почваите с дежурнитеопорки щом болниците са пълни соц домове са запълнени всеки ден убииства инасилия инфлация наи висока смъртност и т.н.

86

Истината

преди 4 месеца

Докато Българското село за да оцелее в плановата икономика се капитализира под шапката на социалистическото ТКЗС умните градски демократи решиха да капитализират всичко , чрез приватизация и нищо за селяните и семействата им дори и земята върната с цел разпродажба на техните бъдещи колперации. Сега чакат инвеститори, като украинците американците ама на.

85

Помнещ

преди 4 месеца

Как България сега плаща външния си дълг? Тегли се нов външен заем и се изплаща преди това,взетия заем. Същото беше и през 1995-1997 години по времето на Виденов с две разлики. Първата е, че тогава Виденов намали с 3 милиарда долара външния ни дълг и бяхме на път да излезем от зависимостта си от САЩ. Втората е, че САЩ ни спряха отпускането на нови заеми и това предизвика огромната инфлация. Ако сега САЩ направят същото, инфлацията пак ще е многохилядна, както тогава.

84

Реалист

преди 4 месеца

Инфлацията през 1996-1997 я предизвика САЩ забранявайки да ни се дават кредити, които ни бяха нужни за изплащането на външния ни дълг, но на тълпата успешно бе внушено, че правителството на Виденов е виновно. Банките бяха фактически фалирани през 1992 година, но на тълпата пак успешно бе внушено, че Виденов е виновен, използвайки факта, че по негово време дойдоха юридическите фалити на банките. Явно тълпата вярва, че банка се фалира за ден-два.

83

Анонимен

преди 4 месеца

Класически преврат платен от САЩ.

82

Анонимен

преди 4 месеца

За огромно съжаление на всички наивници,които бяхме там за да подкрепим демократичните сили и проспиритета на БЪЛГАРИЯ,ние подписахме смъртната и присъда! Тъй наречените демократи се оказаха слуги на чужди господари и с бързи темпове започнаха унищожаването на РОДИНАТА ни! Шокова терапия,деноминация,хищническа приватизация,хвърчащи цени,съсипано селско стопанство,принудително затваряне на напълно годни четири атомни реактора,чудовищна миграция,глад,мизерия и смърт! Най-бързо изчезващия народ сме

81

Случаен минувач

преди 4 месеца

Банани имаше и тогава. Но доларът стигна 3 000 лв. и заплатата ми беше 4 долара. Направо гладувахме. И аз участвах в протестите, тогава бях млад. Но никой от приближените на Жан Виденов не бе даден под съд, никой не беше вкаран в затвора. Още тогава разбрах, че сме станали държава на пълното беззаконие. То продължава и днес.

80

Чичо Манчо

преди 4 месеца

Капитализма прави чудеса , а комунизма война.

79

Анонимен

преди 4 месеца

Нали искахте банани. Сега имате банани.