161

Анонимен

преди 4 месеца

Навсякъде по света Трудът е запатен адекватно и почти всичи пофесии изкарват или наравно или повече от прословутите Айти. Арматуристи,плочкади,строители електротехници и тн и тн Само в старческият *** мечтата на маса *** е да бъдат Айти ,просто защото останалите професии са пълни с малограмотни селяни готови да продават труда си за без пари и за в пъти по ниски заплати. Което оди до Mантрите за ITАми не Айти не са по заплатени България просто сте смотани и работите на неадкватни заплати

160

Факт

преди 4 месеца

Средна заплата над 2000 лв, а средната пенсия 853 лв. Минимална пенсия 523 лв., смешно малко. 20% от пенсионерите са с ТЕЛК потрошени от работа и плащат стотици левове за лекарства. Около 5% от най-бедните пенсионери имат и социални помощи. Най-зле са пенсионираните държавни служители заради намалените им заплати с над 27%, което води до над 27% по-ниски пенсии. При такова бъдеще хората бягат от България към държави, в които има нормални пенсии.

159

Анонимен

преди 4 месеца

В ИТ сектора работят под 2% от наетите, а 9% от обявите са за ИТ специалисти. Та така с намалението....

158

Емма

преди 4 месеца

ПРОМЯНАТА преърна България в черна дупка на инвестиционната карта.Банки ,заводи и призводства масово напускат рекетьотския комуноцирк.Дребни и средни бизнеси фалират.Откачения ФМ вдига МРЗ и данъци взима заеми и проинфлационо разруши икономиката.Държавните дъреници са размножени да нечувани нива.Младите напускат ускорено.Държава на нискообразван обслужващ персонал.Масовия IT служител няа интерес да остава в тази болна комуистичеса пароия.

157

ЩЕ НАМАЛЯВАТ ОЩЕ

преди 4 месеца

Нетна МРЗ 724 лв.Средната пенсия 853 лв.Заплата на специалист 2000лв-3000 смешно пред 3489лв Нетна пенсия с таван Пенсионери имат по 3-4жилища рента.98% точат Телка с втора пенсия 95% имат безплатни социални грижи храна ток дърва,карти за транспорт куп други првилегии.Същото важи за държавният хрантутник.Работник с724лв МРЗ трябва да плаща пътни бензин обяд храна наеми заеми ток тел, детски.МРЗ= вързана с с заплатите на държ.*** в момента те се финансират не от фондове а от данъци и заем

156

Куче Шаро

преди 4 месеца

Толкова идиoтcки коментари скоро не бях чел :), но сам съм си виновен че искам да видя човешкия гении на какво е способен :)

155

Анонимен

преди 4 месеца

В чужбина са по евтини свърши ви ерата на малумници от село тип ИТ винаги е така с високите заплати, ай наздраве льо льовци с кредити :)

154

Руси

преди 4 месеца

Ами логично е като никой не напуска ,а не се отварят много нови работни места не знам какво очаквате ? Всеки си пази хляба.

153

Алекс

преди 4 месеца

Няма страшно.Шофьори на баничарки се търсят.

152

До 152-,,Имаше един

преди 4 месеца

Хахахаха...,тоя ТЪП_унгер се затри накъде?! Дано е жив и здрав!

151

Боли ме.....

преди 4 месеца

....фара за зад_ръстените IT-та! Най- добрата ,,професия" на Земята е РЕНТИЕР!Вярвайте ми! Айде ,със здраве!

150

Анонимен

преди 4 месеца

Имаше един "Програмист" тук, който много се изхвърляше... Май Промяната Приключи

149

Бай Боково време

преди 4 месеца

по бай Боково време заплатите в ИТто си бяха ок.

148

Анонимен

преди 4 месеца

Не спорете. Бях програмист на 12к чисто. Малко ми бяха. Станах хамалин на 15к чисто. Пак не ми стигнаха! Накрая станах чистач в ресторанта на оня долу и сега вземам 20к чисто! Не стигат и пак ще сменям!

147

Лекар

преди 4 месеца

145, незаменими хора няма! А тия "милиони" какво ще ги правиш

146

137

преди 4 месеца

Човек не може да сподели мнение, без да му сложат минус. Ужасни сте тука, еййй ...

145

Анонимен

преди 4 месеца

"Честито на печелившите, особено на тези ИТ-та, които с високомерен тон обясняват как били много умни, богати и незаменими..." - Приятелят ти е направил едно нещо, без да знае какво прави точно ... Ние правим милиони в моемтна и ще правим още повече.

144

Анонимен

преди 4 месеца

"Първо изгоряха дизайнерите 2D/3D, видеомонтажистите и звукарите. Вече идва ред и на кодърите. Какво е чувството да сте работили за собствената си безработица?" - Дори първото не ти е вярно. И не познавам мнгоо хора, които са писали генеративен AI, като ли инстурменти за програмисти, но явно ти си мислиш, че всички писшат всичко ... както и да е.

143

Читаков

преди 4 месеца

Очакваме и занчителен спад на цените на хапартаментите. Доста цени на храни и тям подобни вече се връщат на предковидни нива понже нема кой да купува - ше се избият да правят промоции. Няма как кило мляко да е било два лева вчера и ти днес да му искаш 4. Даже някои фирми са се самозабравили и искат 5 лв за кило мляко. Бодрите брокерчета и инвеститори ше клекнат и на апартаментите колкото и тук да подскачат "доволни" купувачи които вече са се набутали с високите цени.

142

Лекар

преди 4 месеца

Койт за квот е учил! Едни да бачкат, други да мислят. Проблемът с т.нар ай ти е, че се пренасити от учили, недоучили, просто отсяват плявата. Иначе не им завиждайте за парите, толкова са заухави, че жените им ги харчат