9

До 7/8

преди 5 месеца

Пълни безмислици си написал. Държава ти била виновна, как пък не. Индивидуални партиди е имало до около 1950 година за много малък брой хора, а болшинството хора не са се осигурявали. От работещите тогава я има някой жив, я не. После е възприета немската система на Бисмарк за пенсионно осигуряване, работещите плащат пенсиите и отчисленията за пенсия са били напълно достатъчни. Държавата и сега определя какви да са вноските за пенсии и за тези пенсии говорим, а не за допълнителни осигуровки.

8

Анонимен

преди 5 месеца

След като държавата, без да се допита до работещите, е решила навремето да бъдат премахнати индивидуалните партиди, а парите от ежемесечно внасяните осигуровки да отиват направо в републиканския бюджет, значи е била длъжна да влага тези пари така, че днешните пенсионери да имат прилични доходи. Но не е направила това.

7

До Анонимен 6

преди 5 месеца

Имаш ли представа колко са пенсионерите, на които осигуровките са удържани от заплатите в такъв размер, какъвто държавата е определила? Било е по времето, когато не е съществувала опцията да си внасяш допълнителни осигуровки, ако искаш. С гарантираната по онова време пенсия е можело да се купят много повече неща, отколкото могат да се купят днес. Тоест, държавата е измамила тези хора. Вината не е тяхна.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Не виждам основания да се индексира и минималния размер на пенсиите. Това е сума, която се определя административно и може да е 300 лева, 500 лева или 1000 лева, както реши правителството и това се приеме чрез съответния административен акт. Според мен минималната пенсия не трябва да е повече от 400 лева сега и не повече от 420 лева от първи юли. Да са внасяли осигуровки когато са работили, а не да укиват доходи и сега да искат големи пенсии.

5

Анонимен

преди 5 месеца

Всеки месец е различно, заради почивните дни. По принцип започват плащането на пенсиите от седмо число на месеца, но ако е почивен ден, започват от първия работен ден след седми.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Винкелирайте панелните блокове конструкцията е остаряла заварките се скапват!

3

Анонимен

преди 5 месеца

всеки месец на осмо число плащат пенсиите. Нои си има календар на страницата и го спазва стриктно. Защо това трябва да е новина всеки месец?

2

Анонимен

преди 5 месеца

това , че плащат на някои хора дължимите им пенсии може да бъде новина само в страни от третия свят

1

Анонимен

преди 5 месеца

Между Лозен и Герман има една шуробадженакорушветчийска спяща красавица с камера. Камерата снима, красавицата спинка и чака пенсията на младини и торбата със заплатите.