286

KGB

преди 4 месеца

До Доктор Сър ПичукЧовек може да стане и алкохолик, наркоман, убиец, крадец и много други неща. Едва ли всички са ги раждали майки над 40. По-добре да се замислим дали средата в която се развиват децата не определя какви стават. Чисто генетичните проблеми са отговорни за 2-3 % от дефектите при хората. Никой не говори за стреса, радиацията, химията в храната и много други фактори свързани с цивилизацията в която живеем.

285

две неща

преди 4 месеца

1. За цяла София има само един кабинет УНГ в почивни дни. Още ли има нещо неясно? И това е само един пример, има много такива. 2. Децата, родени сега и оттук нататък, ще живеят по-зле от родителите си - разбирай климат, енергия и тн.3. След 2-3 години повечето хора - не само в България - няма да има какво да работят. Нужни ли са деца, които цял живот ще са на помощи, в най-добрия случай? Според мен само човек, който не вижда по-далече от носа си, може да иска да се раждат повече деца.

284

Посмали

преди 4 месеца

До 4 - Мизерните заплати и тъжната перспектива да се видиш в собствено,но маломерно жилище едва през втората половина на живота си - това са причините за днешната демографска криза, започнала още преди 60-70 години. Пак това е причината, поради която си остана несемеен всеки трети човек от двете поколения, израснали по времето на соца. Огромните панелни квартали в някои градове не бяха грижа за младите, а решение на проблем - повече от половината селяни се преместиха в градовете.

283

4

преди 4 месеца

Работа има ,нямат жилища младите да се отделят в самостоятелен живот и да се женят ,кактои да иматпонедве деца!Бай Тошо усети това и се изградиха огромни квартали в градовете с нисколихвен заем -не усещахме че плащаме!След това се откриха много заводи от съвременен тип ,привлекателни за младите ,построиха се и много училища,детски ясли и градини ,които фактически отгледаха децата ни!това е-друготоса празни приказки1

282

Ланселот

преди 4 месеца

На всички са поне малко мозък е ясно, че българите сме бита карта. В момента сме към 4млн , другите са от малцинствата, като много от тези 4млн са на възраст над 50. Реално към 2050 или 2060г ще сме между 2 и 3 млн, а сега си представете какво ще е 2100г. Добре че няма да съм жив тогава. Не че ние сме качествен народ и ще е голяма загуба за света, но все пак е малко жалко. Аз имам доста средства , но в България да правя семейство някак не е рентабилно. А и нашенките не са вече wife material.

281

Анонимен

преди 4 месеца

Като не искате българи защо говорите за демографска криза?? Светът става все по-населен... къде ви е проблемът?? Вече сме 8 милиарда на Планетата.

280

Анонимен

преди 4 месеца

16 годишна роди днес първото и във Враца.....

279

Анонимен

преди 4 месеца

228 те в Африка не мислят за децата , аз ако съм там изобщо мъж няма да погледна , а за дете не бих мислила . Нормално е да не раждат , защото искат децата им да са добре , а не да са гладни . Аз имам две . Родих ги преди 30 и изобщо не ми пука на 34 дали имам изчерпан яйчников резерв . Всеки си решава . Аз ,ако нямах кой да гледа децата докато съм на работа , на смени работя , ако съм всеки ден без помощ , няма да ме държат на работа , децата се разболяват доста .

278

От местна медия ...

преди 4 месеца

16- годишна роди първото бебе на Дупница за тази година.

277

Един Българин

преди 4 месеца

Всичко с деца включително и зоологически градини , спортове, музеи и театри и каквото се сетиш са много скъпи с деца, но не са само парите. Аз искам трето дете, но на жената не и се занимава, а аз отнасям повечето гледане. Единствен вариант да подобря демографската криза е "смени жената и децата", което не е оферта. Ние нямаме баби и дядовци ,на които да им се занимава с деца,други нямат в града, в който живеят и това че градините затварят в 18 (а не 19),а училищата в 17:30 ти убива живота :)

276

Браво 282!

преди 4 месеца

Търтеите в бг трябва да се изкоренят. Всеки от нас, които работим и ни дерат за осигуровки осигуряваме размножаването и веселия живот на нищонеправещите и нищонеплащащите. Ако ги отхвърлим като разход, българите ще живеят в пъти по-добре! И денкофф и свинпеевски няма да има кой да ги избира!

275

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 281 - Ще ни унищожат, ако се дадем. Като ви казвам, че тази либерастия ще има за последица жесток фашизъм, не знам дали вярвате. Но обществото е жив организъм, който сам произвежда защитата си и стимулира защитни процеси, в това число и идеологии, социални движения и т.н.

274

До ДОКОГА С ПРАГА274

преди 4 месеца

Хората са го измислили - надбавки за всяко дете, но само под формата на суми, приспадани от данъците. Не внасяш данъци в хазната - няма детски надбавки. АЗ ЩЕ ДОБАВЯ: Създал дете,но не работи? Веднага на принудителен труд, за да изкарва пари, с които да издържа детето си. Никакви помощи! Децата са лична отговорност и никой няма право да ощетява данъкоплатците, за да хрантути с парите им чужди деца! Изключение само за кръглите сираци и за децата на хора с много тежка инвалидност (но при условия)

273

Анонимен

преди 4 месеца

275 не запада и западняците искат да пълнят България със АфроАзиятци самите западняци са подложени на геноцид от Хазарската мафия големите градове в западна Европа са заселени предимно болшинството са със Афроазиятско населениеХазарската мафия вижда че Европейдните са прости и продажни и ги заменя със Афроазиятско и Цветнокожи Латиноси. Недей те забравя думите на Хазарката Барбара Спектра че Бялата раса ще бъде унищожена.

272

Ха ха ха ха ха ха ха

преди 4 месеца

До Феминизма е зло - Трябваше да напишеш "феминизмЪТ". Освен това, кой ти каза, че феминистките си нямат семейства, дечица и влюбени в тях съпрузи? Седиш си у дома сам пред компютър, който ти е даден от някоя благотворителна организация и докато маминка ти готви постната сиромашка манджица, която е успяла да осигури с пенсийката си, ти цедиш злоба по тема, от която нямаш и понятие. Опитай се да бъдеш с нещо полезен за някого и ще забравиш да злобееш. Пък може и да те хареса някоя, кой знае?

271

Анонимен

преди 4 месеца

До Тодор Живков - Правешкият овчар ни докара до днешното дередже. Децата на съучастниците му направиха договорките за разбойническия преход, а внуците - това са днешните ни олигарси, богати с крадени пари. Правешкият малограмотник докара тук няколкостотин хиляди бхаратци и им създаде условия за развъждане и чувство за безнаказаност. Заради Тошовата слабоумна социална политика и тогавашните мизерни заплати 1/3 част от две поколения градивни граждани са несемейни, а останалите - с по 1-2 деца.

270

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 272 - Много ли ти се иска, роме? Аз пък предлагам у нас да се дават по 50 000 ЗА ВСЯКО ЖИВОРОДЕНО ДЕТЕ, но само при условие, че и двамата родители са с минимум средно образование и поне единият от тях работи и се осигурява!

269

Анонимен

преди 4 месеца

Все едно не им е ясно, че добрият жизнен стандарт, а не социалните придобивки дават сигурност и спокойствие на човек, за да реши да има деца. Плюс вяра в утрешния ден, а какво ни обещават тези господа - още от същото, че и по-лошо. Да не говорим за задълженията, които се вменяват на родителите, като задължителна детска градина за 4-годишни. Държавата е естествен враг при отглеждането на дете - бележки по уважителни причини, опашки пред лекарските кабинети, критерий за уседналост при прием в у-ще

268

Анонимен

преди 4 месеца

Бедничкия!

267

над етническите

преди 4 месеца

българи се извърша геноцид.............от продажни политици, прозападни и проамерикански НПО-та..............Западът иска слаба България, която да е гето на целия ЕС............Волен Сидеров ви пееше тая песен от преди 20 години............ама вие викате луд бил..............но скро ще разберете откъде изгравя слънцето!!!