104

Анонимен

преди 4 месеца

ИМА НЕДОВОЛНИ- РАБОТОДАТЕЛИТЕ.

103

Този филм

преди 4 месеца

вече го даваха в САЩ, по-конкретно в Калифорния, така че краят му е ясен... Само дето тук смотаното "електронно" правителство не може да се справи с най-елементарни неща, та не знам как ще почнат да ни сервират роботи...

102

до 101

преди 4 месеца

До Анонимен,мнго си запознат с директивите за работната заплата,а нещо за данъци да споменеш,не сте и чували даже какво е това,ток,вода ще започнете ли да плащате както го правят в Европа,толкова сте нагли и без *** м ни

101

Анонимен

преди 4 месеца

Вие виждате ли сте някога доволни хора в България държавата на мрънкането и бездействието :)

100

Анонимен

преди 4 месеца

Прекалено много хора в България са на минималната заплата или близка до нея. Явно не да имали избор, макар че в повечето случаи това са образовани хора

99

Анонимен

преди 4 месеца

Недоволни са само дебеловратите бизнесмени демократи, демек мафията. Работниците са раздвоени, от една страна е добре, че се повишава минималната заплата, но от друга страна тези 933 лева са малко при натрупаното изоставане след 2009 година, когато ГЕРБ завзе властта. Би трябвало да е недоволна и ЕК, че минималната ще е около 40% от средната, а не не по-малко от 50% от средната, както е според директивата на ЕК.

98

Спас

преди 4 месеца

До АнонименАма защо вземат минималната заплата толкова много хора в Бг като образованите до 11 клас е безплатно.А е после лесно може и висше да вземеш.Също има и професии чрез които и без висше може добри пари да изкарваш.Единственото условие да не си тъпоумен или мързелив или и двете.

97

Анонимен

преди 4 месеца

До Факт, никой не им е опирал пистолет в главата да се подписват на договор за минималка :) Да се оправят както могат! Освен това никъде не е написано, че пенсията трябва да стига на индивида :) Всеки от нас сам е отговорен за "стигането".

96

Анонимен

преди 4 месеца

А можеше минималната заплата да е 1300 лева още през 2018 година, ако ГЕРБ не бяха взели властта през 2009 година.

95

Анонимен

преди 4 месеца

Досега минималната заплата беше 780 лева бруто, от които оставаха 605,27 лева чисто за получаване след осигуровки и данъка. Сега 933 лева, от които работника получава 723,99 лева. Не знам как се живее с такива пари?! Тези 780 лева бруто са колкото 40 лева бруто през 80-те, а 933 лева бруто са колкото 50 лева. Колко пъти обедняхме за последните 34 години?!

94

Факт

преди 4 месеца

При 933 лева заплата, осигуровките плащани от работника са 128,57 лева, а от работодателя 176,52 лева, общо 385,53 лева, при разходи на работодателя от 1109,52 лева. След време при тези ниски осигуровки, ще взима минималната пенсия и ще реве, че му е малко, а бил работил 40-50 години.

93

IL CappyDiTuttiCappy

преди 4 месеца

Издавам смъртна присъда на комунизма и путинизма в Бъргария!

92

VULGARIA

преди 4 месеца

Истинската България я убиха 1944та избивайки елита на нацията и променяйки историята Комунистическите изру ди!Сега това е трупа на комунистическата зад дунайска 16та пепублика на СССРа!разлагащия се труп който смърди е иконата на днешният разпад и корупция на лошият човешки матерял на високи постове навсякъде в държавата сраснала се с мафията!

91

Средна класа

преди 4 месеца

Да напомня, че средни по доходи и средна класа да много различни неща. Средната класа са тези, които не са на заплата и не наемат хора да им работят.

90

Анонимен

преди 4 месеца

До Не в Дания, глупости! Бедните плащат по-малко данък и в БГ. Почвайте да мислите, че дори не сте смешни вече! Освен това с 3750 не си богат :) Това е долната част на средната класа :) Демек тези, които поне са натрупали малко знания и опит и генерират някаква печалба на компаниите си. Всичко под 3750 е слуги.

89

Анонимен

преди 4 месеца

Самоосигуряващите се лица да два вида - буржоазията и средната класа. Няма основания за ниски минимални прагове на осигурителната сума за тези две групи. Даже напротив, би трябвало минималния осигурителен праг за тях да е поне три минимални заплати, ако не и повече. Най-разумното е да се осигуряват на максимума. Ако не могат да ги плащат, да се отказват от каквото правят и да отиват на заплата.

88

ДАНС Финансово Раз.

преди 4 месеца

89 Авми добре от кога започваш

87

Анонимен

преди 4 месеца

Не виждам смисъл да давам по 400 лева на месец за тоя дето прави вятър. Това е долно изнудване! Минавам в сивия сектор и започвам да укривам...

86

Анонимен

преди 4 месеца

Едно от малкото правилни неща, които се направиха е плоския данък без необлагаем минимум. Резултатът е, че от 50-60% сива икономика при въвеждането му, сега дела на сивата икономика е под 40%. Може още да се помисли по въпроса и за сумата до минималната заплата данъка да е двоен, а минималната сума за осигуровките да е поне две минимални заплати. Откъде-накъде аз ще плащам както е по закон , а куп други ще получават повече от мен, но ще декларират, че са на минималната и ще плащат малко.

85

Анонимен

преди 4 месеца

Има недоволни разбира се. До кога ще притискате до стената самоосигуряващите се лица, и малките занаятчии? Те нямат право на отпуска, на болнични, плащат ВСИЧКИ осигуровки сами и поемат само негатива без грам позитив. Това е свинщина! Поне са самоосигуряващите се лица трябва да има по-нисък минимален праг на осигуровки.