52

Анонимен

преди 4 месеца

Съжалявам, но той пред КИРИЛ СЕ ОТЧИТА И САМ РЕШЕНИЕ НЕ ВЗЕМА! КАКВО НАПРАВИ ЦЪРКВАТА ЗА МЛАСИТЕ?НИЩО!ПРОТЕСТАНТИТЕ УСПЯХА ДА ПРОМЕНЯТ РОМСКИТЕ МАХАЛИ, ДО КЪДЕТО СТИГНАХА.БПЦ САМО ЗА ДАРЕНИЯ И ТАКСИ РАБОТИ. КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА СЪЗДАВА ОБЩНОСТИ И ЧОВЕШКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ! ПОП НЯВА ДА НАПРАВИ ОПЕЛО ,АКО НЕ ПЛАТИШ!ГРИЖА ЗА ДУШИТЕ..ООО САМО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!

51

Младен Младенов

преди 4 месеца

За много години ! Който чете нека предаде това ,което ще види и ще научи .... Давам отговор ,по повод поста на нашият патриарх Неофит ! На 02.01. 2024 г 0.07 ч Имах сън ,имаше случка някаква се разказваше за едни братя . Всичко траеше частица от секундата , това което запомних и трябва да го кажа . За да се знае и да се предаде на нашият водач патриарха на България - Неофит ! " АЗ СЪМ СВОБОДАТА , ДОЙДОХ ДА ВИ ИЗБАВЯ ОТ ОКОВИТЕ . В КОЙТО СТЕ , НО НЕЩЕ БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ СВОБОДНИ

50

Междодругото

преди 4 месеца

Тоя що си е сложил руския ГЕРБ на шапката

49

СвидетелитеНаЯхова

преди 4 месеца

Да изпеем една песничка

48

Мюмюн Али Българин

преди 4 месеца

Много хубава реч на ДС митрополита

47

Светозар

преди 4 месеца

Много хубава реч на Патриарха.

46

От 50

преди 4 месеца

Православието се ръководи от утвърдените решенията на 8те Вселенски събора, последният е 878г/////ГРЕШКА! ВСЕЛЕНСКИТЕ СЪБОРИ СА 7. ПОСЛЕДНИЯТ Е 787 ГОД. .

45

Анонимен

преди 4 месеца

До 44Напротив римокатолицизмът е светски, от 11 век се ръководи предимно от светските влечения. Войни, власт, пари. Папите отдавна не назначават монарси, още повече, че протестантите от Англия, Скандинавия и половин Германия, не признават папата, още от 15-16 век. Православието се ръководи от утвърдените решенията на 8те Вселенски събора, последният е 878г.Папите продължават да тълкуват и изменят за да се нагодят на според светските влечения.

44

Анонимен

преди 4 месеца

ЕВАНГЕЛИСТИТЕ СА ПРОДУКТ НА ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ.

43

Анонимен

преди 4 месеца

Обединени "божии" "църкви" нито са църкви нито са божии, секти от наркомани.

42

Анонимен

преди 4 месеца

В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С "ЦЪРКВИ" КОИТО СА ЧУЖДИ АГЕНТИ, ФАНАТИЗИРАНИ ДОБИТЪЦИ.

41

Обратно

преди 4 месеца

До Анонимен 44 Православието е цезаропапизам (Божието Богу, Цезаровото Цезару). А католицизмът е папоцезаризъм. Папата назначава Цезарите. Това е ГЛАВНАТА разлика между православие и католицизъм. А не лимбо(чистилището) и т.н. Но, който трябва, Ви разбра мисълта.

40

Анонимен

преди 4 месеца

До АнонименБЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЛАВИЕ Е СЪВЕТСКО!

39

Анонимен

преди 4 месеца

Православието е светско за разлика от католицизма. Затова и половин западна европа все още е монархии - папата им назначил монарха или така нареченият папоцезаризъм.

38

Анонимен

преди 4 месеца

ПОСЛАНИЕТО НА НЕОФИТ ДЕ ФАКТО ГЛАСИ: ЦЪРКВАТА ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ОГРАНИЧАВА СВОБОДАТА НА ЧОВЕЦИТЕ!

37

Прави каквото искаш

преди 4 месеца

не е от Бога, това е от едно от творенията му. Падналият ангел. Деницата. Ярката утринна звезда. Всеки има воля да избира - не да прави каквото си иска. Бог с нам!

36

Анонимен

преди 4 месеца

Ами да, Патриарх Неофит злоупотребява със свободата и Господ го наказа да легне болен, а може да го накаже и със смърт.

35

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 4 месеца

ДРУГАРЯ ПАТРИАРХ НЕ ПРОПУСНА ДА ОСТАНЕ ВЕРЕН НА УБЕЖДЕНИЯТА СИ ЛЕНИНСКИ. СВОБОДАТА Е ЗЛОУПОТРЕБА, ДОБРЕ ЧЕ НЕ Я ОБЯВИ ЗА ГРЯХ И ДА Я АНАТЕМОСА.

34

Анонимен

преди 4 месеца

Неофит е изключително умен човек. Няма друг такъв ръководител в България. Добре ще е Президента да си води записки и да го слуша. Да бъде жив и здрав.

33

Лагрестин

преди 4 месеца

Патриарх Неофит,бъдете жив и здрав!Успешна година и нека Бог бъде с вас!