17

значи

преди 4 месеца

светеца е ВАСИЛИЙ-но вие говорите за васильов ден-ДА НЕ БИ ДА ИМАТЕ ГРЕШКА-ТОЙ НЕ Е ВАСИЛЬО ИЛИ АЗ НЕ ЗНАМ

16

Теди

преди 4 месеца

МНОГО ЩЕДРИ С МОИТЕ ПАРИ ТЕХНИТЕ НИКОГА НЕ СЪМ ГИ И ВИЖДАЛА ДАЖЕ

15

Честит сюннет

преди 4 месеца

Честито Обрезание. Вашият човек е бил евреин и обрязан, което не е лошо, но вие сте го изоставили като адет.

14

дедо Ташунко

преди 4 месеца

Защо ме триеш, Сашко? Откъде накъде Царил и Царила имат именен ден?

13

Фин

преди 4 месеца

До до фин 12....така е, американските сатанински ложи се оказаха по умни и ги вкараха в тази ситуация. Иначе католици и протестанти са клали като животни стотици години, а само католици хиляди. Првоери в историята. Те и ислямистите се бият помежду си - шиити, сунити и т.н.

12

Анонимен

преди 4 месеца

Честит Банго Василий :)))

11

до фин

преди 4 месеца

Прав си, избивани са, а и отново се избиват.Виж какво се случва в Русия и Украйна.На практика, това е най -голямото избиване на т нар православни от тях самите за цялата история.

10

до 10

преди 4 месеца

Ти не си православен, а празноглав злобар.

9

Православен

преди 4 месеца

Думата Православие е въведена за да отличи истинската Християнска църква от падналата римска църква известана като католическа. Православната Църква не е престанала да бъде Кафолическа и Апостолска. Православието е също термин да отдели Църквата от лъжецърквите претендиращи да са християнски-протестанти, католици, англикани и т.н. Само Православието е Християнската Църква основана от Христос !!! Нито протестантите, нито католиците, нито другите подобни са християни !

8

Анонимен

преди 4 месеца

На практика БПЦ трябва да е БКЦ.Българска католическа Църква.Православието е измислица на Петър велики, човек преследващ християните в Русия като Нерон, Деций или Диоклециан.Нелепо е да не го кажем вече, особено след всичко което се случи.

7

дофин

преди 4 месеца

Абсолютно.Длъжни сме вече да сме точни, защото т нар пропаганда за разно православие всъщност е димна завеса, зад която стоят политически цели.

6

Фин

преди 4 месеца

До 3 Думите православие, православен се употребяват в българския език едва от ново време, след 18 век, преди всичко под влияние на руската християнска литература (в Русия термините се употребяват от 16 век насам). Дотогава са се използвали различни термини, такива като непорочна вяра, права вяра, правоверен, Божия вяра, Богопредадена вяра, а също християнство и християни.

5

Фин

преди 4 месеца

До 3 Имаш предвид, че в българския език се появява думата Православие??? Прилагателното "католически" по произход е гръцко. В гръцки език "католикос" означава "всеобщ, вселенски". С други думи в латинския текст на Никейския Символ на вярата се казва същото, което се казва и в Никео-Цариградския Символ на вярата, възприет от православните християни: В една света, католическа (т.е. вселенска) и апостолска Църква

4

Празник

преди 4 месеца

Само, че празника е на 14 януари, което е 1 януари по Юлиянския календар. Днешния празник е също толкова фалшив колкото фалшивия календар, фалшивия папа и фалшивата му "католическа църква". Не случайно ромите празнуват Банго Васил именно на 14 януари, както си е празника по Стар стил и се е празнувало в Българската Църква 12 века !!! Свети Василий Велики не благославя никого да празнува на този ден, защото светиите не благославят на грях и изпълняват Божиите заповеди, а не ги нарушават !

3

Чук и Гек

преди 4 месеца

Отлични дрянови клонки за баницата са напъпили! Такава е традицията, а не да се пресегнеш за джанката в градината! ЧИД на всички, имащи празник в първия годишен ден! Столичния кмет също! И да реставрира ценностите!

2

Анонимен

преди 4 месеца

Хубав ден!

1

Анонимен

преди 4 месеца

Учен човек бил. Честито на Васковците.