80

Георги

преди 4 месеца

Али е прав 90% от нас българите в Германия работим за 2500 евро , освен това средната заплата в Германия е между 1500-3500 евро. Вече ако някой взима повече това е рядък случай !

79

Биби

преди 4 месеца

Не ми трябват доходите на средния европеец за да съм щастлива и независима. Кланящите се на Златния телец да престанат да насаждат комплекси за малоценност у народите съхранили някаква нравственост.

78

Анонимен

преди 4 месеца

До Али: И аз съм в Германия и говоря истината, защото съм финансист. Ако ти работиш като просяк си е твой проблем. Истината е точно такава: средна нетна заплата в Германия над 3200 ЕВРО, средна нетна в България 700 ЕВРО.

77

Али

преди 4 месеца

Аз съм в Германия и говориш глупости , масово взимаме около 2000-2500евро... като махнеш разходите остават 800 евро, реално ако в София човек си вади 3000лв стандарта на живот не е по нисък !

76

Анонимен

преди 4 месеца

До 77: Средната НЕТНА заплата в Германия е 3700 ЕВРО. Сметките по-нататък ги оставям на най-нискообразованата нация в Европа! Цените на много от стоките в големите вериги магазини там са по-ниски отколкото в България: паста за зъби, тоалетна хартия, техника, маслини, зеленчуци, йогурт и т.н.

75

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 67, преди 6 години не можех да си помисля да платя 20 000 лв. за да си купя апартамент и после да взема кредит. Днес нямам проблем да извадя тези пари и да ги дам. Та, ако говорим за лична покупателна способност, моята се е повишила.

74

Аз

преди 4 месеца

Според мен, конкретно за София средното е даже над 100% процента от стандарта назапад. Може да е полуразпаднал се града, ама всяка келнерка във вървежно заведение вече прави над 5к на месец и всеки шофьор на баничарка кисне по кръчмите и дискотеките вечер. Много се мрънка ама набързо се научи раята да смуче от паричките на един двата живнали икономически сектора у нас. Те неслучайно цените минаха тия в западна европа, щото да смучат им е най-сладко и после у Гърция на моренце.

73

Анонимен

преди 4 месеца

До 65.И да си милионер продължаваш да дишаш отровен въздух, да караш по разбити пътища, да използваш несъществуващо здравеопазване, за което постоянно плащаш услуга нулева./То квото и да се направи ти и такива специално като теб,никога няма да са доволни.Нито пътищата са толкова лоши,нито въздуха е по различен от големите западни градове.А за здравеопазването прочети колко умират от лекарски грешки в САЩ.В ЮК чакаш 6 месеца да видиш специалист.

72

@69

преди 4 месеца

Калкулатора ми показва 1505 нето от 1900 бруто. В Германия. И това е ако средно дохода на член от домакинството не е под минимума. Тогава почва да се изплаща социал.

71

Анонимен

преди 4 месеца

До 76.В Германия средна заплата 7500 лв., в България - 1400 лв./Ти си стращно найвен.В Германия средната заплата е 3500 след данъци остава 2500.От което половината са наем ,след като платиш сметки и храна ти остава нищо.80% от българите в Германия живеят от заплата до заплата.Не обръщал еврото в левове.Не се смята така,там е много по скъпо от колкото в БГ.

70

Анонимен

преди 4 месеца

В Германия средна заплата 7500 лв., в България - 1400 лв. Клони към 62%, че даже и много повече. Само дето българската образователна система не е научила мисерочките да смятат.

69

Санчо

преди 4 месеца

Сега изкарвам по 7-8000 лв на месец, но когато изкарвах по 150 живеех в пъти по-добре. Да ви го таковам и на потребителското общество. Реално да живее добре на човек не му трябва много материално, а това, което не може да се купи с пари. Весело посрещане на Новата година!!!

68

Дайте им имената,

преди 4 месеца

на тия българи, които са достигнали 62% от дохода и качеството на живот на европееца! И Честита Нова Година на бай Ганев от "Института за пазар на Икономиката". Още в СУ ни учеше само на глупости. И това бъдещи икономисти. "Защо перденцата на къщите в Амстердам никога не са били спуснати, когато морякът е бил на път?". Това е въпросТ от писмен изпит на господина. По "Теория на игрите". Преподавател, доцент или професор - не мога да го нарека.

67

Реалист

преди 4 месеца

62%, ППС, ама един друг път. Реално сме доста по-зле.

66

Реалист

преди 4 месеца

През 95 година баща ми работи 5 месеца, за да купи апартамент не на кредит, още, за да купи западна кола и 2, за да купи къща на село. Всичко тов легален доход получен от заплата, не беше директор. Колко години са необходими на човек сега, за да изплати всичко това на заплата?

65

Стакмистика

преди 4 месеца

Дали наистина качеството на живот и щастието се измерва в цифри, как мислите?

64

Анонимен

преди 4 месеца

До 65 - Пардон? Ти си мислиш, че аз "карам"? Ха ха ха ха!

63

Анонимен

преди 4 месеца

А колко беше по време на управлението на прокремълската партия БСП през 96-97 година?

62

Анонимен

преди 4 месеца

До анонимен 36, Реално погледнато скоро сме нямали по-ниска покупателна способност от сега! Сметнете колко квадратни метра жилищна площ сте можели да си купите или наемете със заплатата си преди 6 години например и колко днес!

61

Анонимен

преди 4 месеца

Чалам стстия за стотоцте хиляди мозъчни хирурзи и учени, които се завръщат вскяа година ...