12

Анонимен

преди 4 месеца

Ааа, иначе воюват помежду си и взаимно се санкционират, а народите...., е това е геополитиката.:))

11

Анонимен

преди 4 месеца

Русия има най добрите инженери, в света. В тази връзка няма да споменавам къде е най-доброто образование, оставям сами да прецените.

10

Анонимен

преди 4 месеца

Космосът е лъжа.

9

Анонимен

преди 4 месеца

До Itso - Прочети за Сигнъс, който също маневрира станцията. Просто се ползва по-рядко, първоначално бил плануван като бек-ъп в случай че нещо се случи с корабите прогрес и по някаква причина не могат да летят. Та Сигнъс може да поеме функцията. В началото на войната дори от страх че Русия ще спре Прогрес американците тестваха Сигнъс като маневрен двигател за маневри на станцията и работи.

8

Анонимен

преди 4 месеца

Не могат да се оттеглят, защото нямат друга космическа станция и оттегляне би означавало означава край на космонавтиката.

7

Анонимен

преди 4 месеца

Не е ясно какво са променили. Още през юли 2022 г. Русия обяви своето намерение да се оттегли от МКС след 2024 г.. 2025 г. е след 2024 г.. Приоритет за Роскосмос е създаването на нова руска суверенна орбитална станция РОС.

6

Анонимен

преди 4 месеца

През 2023 Русия - 19 изстрелвания на ракети в космоса, САЩ - 105. Фалкон9 - 94.

5

Анонимен

преди 4 месеца

Хахах издухани нопейки. Скоро СпейсХ направиха успешно кацане номер 200 на орбитална ракета а Роскосмос потънаха като руския Черноморски флот

4

Itso

преди 4 месеца

Тъй, тъй, ще продължат и след 2025 защото без руски полети и части станцията пада на Земята. Станцията лети в орбита благодарение на космическите кораби Прогрес, които я засилват от време на време и благодарение на техните двигатели маневрира за да избегне сблъсък с космическият bukluk в орбита. Американците хубаво си направиха капсулите Дракон за доставка на персонал и провизии ама тоя елемент с маневрирането иска пълна интеграция със станцията, не само адаптори за скачване.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Много ясно. Без Русия са за никъде.

2

Анонимен

преди 4 месеца

Не само съвместните полети не са спряли, но и търговията върви под пълна пара. А балъци като нас се престарават и превиват гърбини да спазват санкции и да получат захарче за награда от западните си господари.

1

Анонимен

преди 4 месеца

Русия е пропаднала държава нищо не може да създава и всичко е откраднала хъ хъ хъ хъ хъ хъ хъ хъ йде пуйчонките да се включват с мантрите. Дадах им ключовите изрази за пуйчене.