105

Анонимен

преди 4 месеца

Не съм чел нито един съвременен български автор и се гордея с това, още по-трудно ще ме накара някой да си дам парите за книгите им. Нека им се възхищават разни сноби и новоизлюпени псевдо-интелектуалци.

104

Анонимен

преди 4 месеца

Помъчих се да прочета една кНига на Господинов. Преполових една страница и се отказах. Предпочитам наивната приказка за Хари Потър. Мда.

103

Анонимен

преди 4 месеца

Преди време подлъгана от еуфорията си купих "Мисия Лондон". Потресаващо плоска книга. След това прочетох двете книги на братя Мормареви. Имах на какво да се смея... но нищо гениално като творчество. Не е задължително да се четат български автори. Не планирам да харча пари повече. И класиците ни освен за робство и побоища.. май за друго не пишат. Все там се въртят експозетата им. Ами, не благодаря. Но за всеки влак... знаем.

102

Анонимен

преди 4 месеца

Безродниците и предателите много се котират навън. Пример - Навални. Този Господинчо е от същата порода.

101

Гадняр

преди 4 месеца

"Рецепция"... Голям интелектуалец е този г-н Желев! Такива сложни думи използва, не е за прости хора като мен.

100

Анонимен

преди 4 месеца

До 107-108: какво ниво да имам? Тъподинов да го сложим на ниво Simac, Clarke, Asimov ама нанайци. Хората в са писали книги от преди на тъпчов дядо му да се роди но и той като теб си мисли че е повече от другите. В България има голям спектър от писатели но тук има ш м а т к и които си мислят че са открили топлата вода. Като си на някакво ниво кажи ми нещо за книгата на Knuth а? Ти си класически село. Такива като теб са навсякъде по света.

99

дедо Ташунко

преди 4 месеца

Отново поръчкова статия. Като чета Гошко Господинов - повръщам. Номер 109 се е изразил точно. Свястни писатели нямаме от много десетилетия насам.

98

Анонимен

преди 4 месеца

Ние свестни писатели нямаме от поне 50 години.

97

Анонимен

преди 4 месеца

Тази книга се иска поне някакво ниво да имате и извървян житейски път, ако сте от новите жендари бегайте у Шит Тока или питайте мама и тати да ви обяснат малко, може и дядо или баба.

96

Анонимен

преди 4 месеца

106: от такива слагачи и нагаждачи няма как да има нещо смислено. Господинов е фантасмагор писател, така е и наградата за провалени писатели които не могат да измислят каквото и да е. Booker е смях в залата. Фантасмагория е същото и на английски и идва от Гръцки. А ти си поредният наведнат ш м а т к а рон който рие та хвърля. Пр ос ти ят си ти.

95

Роза

преди 4 месеца

В книгата има правдиви неща, и не толкова правдиви.Например аз запомних един пасаж,в който авторът си спомня как като дете е чакал пред зъболекарския кабинет и в чакалнята на стената били наредени портретите на членовете на тогавашното политбюро на БКП.Напълно вярвам,че това е истина ,защото тези портрети по нечия *** воля бяха навсякъде!

94

Loyko

преди 4 месеца

Продължаваме да лъжем себе си.Света ни каза,че сме неграмотна нация,но ние продължаваме да се радваме на проблясъци.А,за измислената ни история ...No comments

93

Анонимен

преди 4 месеца

Ех та не се родих един антибългарин като Гошко Господинчов, та да ми дадат световна награда, подплатена с пачки долари.

92

Анонимен

преди 4 месеца

Пълен FAKE NEWS MADE IN DNES.BG точно на български няма нищо конкретно относно История на България а само Дезинформация примерно за Насилственото християнизиране на българите през 866 г от Византия което обаче наричат манипулативно Покръстването което е пълна лъжа. А за Османска Империя да не говорим още по зле. Комунистическо-Руски лъжи и измишльотини.

91

Анонимен

преди 4 месеца

Видях, че авторът е почти 60-годишен. Интересно ми е да каже, той в коя България е израснал, изучил се е и се е развил. Не е ли в тази същата, която така яростно оплюва и осмива и с която се подиграва. Благодаря.

90

Анонимен

преди 4 месеца

Пак няма да си я купя бе. Камо ли да я чета.

89

НовиятКирилИмЕтОдИй

преди 4 месеца

Прекалено много хора в БеГе са забили в миналото на соца в фалшивото минало и пластмасовата история затова времеубежище ги дразни толкова много.

88

Aлеко Константинов

преди 4 месеца

И Георги Господинов са новите Кирил и Ветосии в БеГе литературата.

87

Timeshelter

преди 4 месеца

Ще срещнем отново познатия ни герой Гаустин, който тук взема нещата в свои ръце. Героят, който прекосява времената като река, се е посветил на една мечта да лекува чрез минало. Неговата клиника за минало се превръща в убежище за губещите памет. Докъде може да се разрасне тази мечта или обсесия? Колко минало може да понесе човек? В началото залогът е една клиника, в краят на романа един континент

86

Таня

преди 4 месеца

България винаги е имала силна литература, като изключим времето на соца, когато пишеш единствено и само за паррията, иначе гулаг. Сега, когато всяка връзка с руското безвремие е скъсана е нормално традицията да се възроди. Ние не сме руснаци, ние сме талантлив народ.