139

ХА

преди 4 месеца

Някой каза, че царят е гол!!!

138

Ангелина

преди 4 месеца

Стана много "модерно" да се използва понятието "функционално неграмотни" ,макар че обяснението е много повърхностно за това ,какво включва тази "функционалност". Това важи не само за "обучаваните" ,но и за тези ,които "обучават" .В някои случаи се изисква повече от "грамотност" ,за да не" възпроизвеждаш това ,което слушаш " ,което е неправилното разбиране на въпросните "преподаватели" ,което внушават на "тълпата" ,която възпроизвежда без да мисли и се превръща в част от функцията на "калъпа"

137

Мълчи като пукал

преди 4 месеца

Пример: Здравей те; незнам; по-вече; янОари; докЪто; напримерНО; в предвид; така, че...; макЪр, че... и много, много други. Ужас! Все повече българи на различна възраст с или без висше образование са ужасно неграмотни, като че ли подражават на малцинствата.

136

учили,тук

преди 5 месеца

и там но като проведеш един обикновен разговор с тях разбираш, че са т,,пи като ,,кантонерски,, петел-като мине влака тичат да го кълват

135

Ха ха!!!

преди 5 месеца

Като докарам във фирмата хора с образование, опит и работили само по специалността, дебелия нагъл и озлобен шеф ми вика "ееее то хуу, *** мноу пари искат". Не знам какъв и**од трябва да си, за да ти се свидят едни 3000лв за човек, който на месец ще ти вади 100 000. Отдавна мина времето за кадри за без пари. И той се надява, че ще намери пак като преди хора на 1000лв да му работят до живот.

134

Анонимен

преди 5 месеца

Именно тези 'избраници' след 5-7 години обучаваха студентите на ум и разум и така ги обучиха, че от 2 групи - 50 студенти - само 5-6 ставаха добри специалисти, още 10-15 горе-долу добри, останалите 29-35 завършили бяха хора с книжка за завършено висше образование, но с минимални познания и без перспектива за професионално развитие. Студентите, започнали обучение след 1991 и особено след 1996г. бяха в основната си маса нещастници. Мин.Игнатов с обърканата си образователна политика ликвидира ВО.

133

PS към к.135

преди 5 месеца

Разложението на висшето образование ВО започна към края на 70-те - средата на 80-те години. Вече се пръкна кастата на факултетните и институтските комитети на ДКМС и БКП, от която в края на V , а по-късно на IV курс се заделяха студенти за асистенти по съответната специалност..Те не бяха непременно отличници и най-добри в съответния курс, но бяха активисти в Комсомола и предани на БКП. Конкурсите за асистенти бяха формални, деканите на факултети и факултетните съвети на ДКМС уреждаха нещата.

132

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен, к.39. Тази приказка за 40% заделени места за синове и дъщери на АБПФК я остави за балъците,които ти вярват.Тази бройка беше не повече от 10% и тези с привилегиите окапваха в инженерните ВУЗ-ове още в I-ви курс. Като те подгонят висшата математика 1-ва и 2-а част, физика две части , теоретична механика, а след нея следва във II курс съпромат две части,от приети 800 студенти след първата година остават 400, след втората - 300, след третата 'плявата' вече я няма и остават 200 студенти.

131

Хемус

преди 5 месеца

Само като видите КирчуТъПуТу и да се питаш,баща му бая агнета е дал,за да го приемат в 'Харвард'!

130

Университетски

преди 5 месеца

преподавател съм и тази госпожа е абсолютно права. Няма връзка теорията с практиката, т е. бизнеса. Едно време е имало майстори, калфи и чираци, т.е. тези хора като достигнат до майстор, да се учили практически. Пример, майстор Кольо Фичето. В университетите има излишни специалности, като политология, европеистика, при журналистите- книгознание, културология и т.н. в държавните университети трябва при държавна поръчка, да има завършилият две задължение, да остане в България за пет години.

129

Може да е неприятно

преди 5 месеца

за някои, наистина по Тошово време образованието у нас се срина, 1) Заради осигуряването на дипломи за основно образование на всяко дете, което посещава сградата на училището и 2) Заради огромното количество "висшисти", станали такива благодарение на параграфите за прием с предимство. По-долу някой пише, че в неговия ВУЗ 2/3 не са успявали да завършат, защото се учело много и материята била тежка, но този човек явно не знае, че беше забранено да бъдат късани на изпит някои категории студенти.

128

До Прогнозист 47

преди 5 месеца

Няма как арабите да завладеят света. Инцестът съсипва генетично всеки етнос, който го практикува. В арабският свят е традиция, когато поискаш за жена момиче, което не ти е роднина, първа трябва да помолиш всички нейни братовчеди официално да си откажат от правото си да се оженят за нея.

127

Анонимен

преди 5 месеца

Тези неграмотни рецепционистки не ги ли е срам да допускат женска плът да ходи за по 1 2 часа и тя да си блее маникюра? Кой ще я търпи да реве после?

126

За мишките и хората

преди 5 месеца

Когато обществото и журналистите говорят за функционална неграмотност, ми иде да извикам, че децата и теоретично са си неграмотни. Защо им е да уточняват, че става дума за практическото приложение на знания и умения, щом като такива изцяло липсват?Факт е, че качеството на образованието ни страда в последните 10-15 години. Факт е и обаче, че докато бизнесът продължава да критикува отстрани, без да инвестира в университети и училища, няма право да се надява на по-добри кадри.

125

Друг

преди 5 месеца

"читател"...."забавно" неграмотен си.В едно изречение имаш по няколко грешки. То е като онзи анекдот за шльокавицата - Това да пишеш на шльокавица е като да пишеш с ла#на по стената...чете се, ама не е приятно.

124

Анонимен

преди 5 месеца

Един субект по-долу, писал се "Мислещ", явно не му се получава мисленето.

123

читател

преди 5 месеца

До писателТи си бил много грамотен,ставаш за секретарка.

122

Dedo

преди 5 месеца

Няма как да има образование, докато ректори на университети, например "Утре Носете Съответната Сума" да бивши агенти от ДС. Това не е образование.

121

Dedo

преди 5 месеца

Могат да пишат, но не могат да четат.

120

писател

преди 5 месеца

Не, точно като теб. Пише се "четат".