19

Анонимен

преди 4 месеца

Куба има най-доброто здравеопазване в света. Напълно безплатно. В САЩ също е сравнително добро, но ако се случи да счупиш крайник, ще ти се наложи да си продаваш къщата, ако искаш пломба на зъб - вадиш 2000$, минимум.

18

Itso

преди 4 месеца

Разбирам ги кубинците, в такава реалност на никого не му се живее.

17

Лекар Комунделник

преди 4 месеца

Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!

16

Чавдар Михов

преди 4 месеца

Нормално е. Кубинските комунисти имат богат опит с евтаназията. За 64 години са евтанизирали поне един милион кубинци, които отказваха да живея по техните правила.

15

Морала на ЕО..

преди 4 месеца

"Евтаназията и самоубийството с медицинска помощ". Добре че все пак авторите различават асистирано самоубийство, което е по волята на пациента и евтаназия, която е по волята на правоимащите да я прилагат.

14

Дефиниция на понятия

преди 4 месеца

Когато пациента реши че трябва да умре, това е асистирано самоубийство. Евтаназията не е това. Евтаназията е когато трето лице реши че някой трябва да умре, не пациента. Обикновено който решава е лекарски съвет по разписани правила.

13

Божил Божилов

преди 4 месеца

Най добре е да приложим колективна евтаназия на на всички глупави и некрасиви хора в България с цел спазване на фискалната дисциплина препоръчана от ЕС на 3 %дефицит.Тази мярка ще направи сглобката по стабилна и ще и осигури дълъг срок за управление,през който ще бъдат демонтирани и реставрирани в леярните всички паметници на тоталитарния режим.

12

Анонимен

преди 4 месеца

Ало, петия анонимен, в 80% от случаите старта хора в Холандия се убиват с инжекция по психически причини след много силен натиск от наследниците. Непоносима болка казваш. И затова в САЩ гонят децата като навършат 18 или 21.

11

Та 21 век

преди 4 месеца

Активна евтаназия ще рече доктора да убие по негово усмотрение пациента. Например защото счита че е тежест за родителите си или за Партията и държавата. При това с отрова, не с погрешни медикаменти. То по ковида ги парализираха с инжекция, пъхаха им маркуча и им пускаха по малко кислород. Докато умрат. Но разбира се, по препоръка на командваната от Китай СЗО, да не си помислите че докторите са си го измислили. Явно Куба напредват в подобряване на отношенията си със САЩ.

10

Анонимен

преди 4 месеца

Пратете там Стефан Цанев.

9

Сата НАТО

преди 4 месеца

О, ужас! Довчера путинизете ни обясняваха какви зверове са холанците, че престъпвали Божиите заповеди! Сега как ше обясняваме, че и куманиздите почват да трепат хора срещу заплащане? В страната с най-великото здравеопазване (според чегеварите) накрая стигнаха да лекуват с убийство...

8

Сата НАТО

преди 4 месеца

О, ужас! Довчера путинизете ни обясняваха какви зверове са холанците, че престъпвали Божиите заповеди! Сега как ше обясняваме, че и *** почват да трепат хора срещу заплащане? В страната с най-великото здравеопазване (според чегеварите) накрая стигнаха да лекуват с убийство...

7

Художника от Браунау

преди 4 месеца

Вие ме копирате! Аз измислих програмата Aktion T4, която на практика е същото!

6

Анонимен

преди 4 месеца

Като равносметка. Човек винаги се бори за живот. Ако животът стане непоносим от болка, трябва да има такъв начин да я прекрати.

5

не пишете

преди 4 месеца

такива статии,които българина не може да разбере,той не познава страданието и болката,а единствено охолен и безгрижен живот,сития на гладния не вярва,как ще разбере,че по света има хора,които искат да си отидат достойно и да се прекрати страданието им,а българина смята,че ще живее вечно и как иначе,къпе се в пари и мляко

4

Хлъзгав склон

преди 4 месеца

Легализацията на евтаназията е мярка за пестене на пари, а не на човешка болка. Елитите, които я прокарват, се издават, че гледат на хората като ***.

3

Брадатия манЯк

преди 4 месеца

За някои това е единствения изход от моя рай ! Нямат отърване дори и на оня свят!

2

Хлъзгав склон.

преди 4 месеца

Легализацията на евтаназията, гей браковете, марихуаната, сурогатното майчинство са пример за хлъзгавия склон, макар и да е отричан като аргумент.

1

Хлъзгав склон

преди 4 месеца

Когато за първи път се заговори за евтаназия, опорката беше, че ще е за нелечимоболни от смъртоносно заболяване в последен стадий. В Канада обаче разшириха случаите и вече не е само за смъртноболни, а и за психичноболни, хроничноболни и т.н. Японски професор пък поиска евтаназия на всички пенсионери.