23

Мислещ

преди 5 месеца

Инфлацията в България се дължи на страшна спекула с цени на храни, стоки и услуги, които са със съмнително качество. От друга страна българският лев е силно обезценен поради премахването на златното покритие, това всъщност важи за почти всички съвременни валути. Идеята на глобалистите хазари е да премахнат банкнотите напълно и да наложат новата дигитална валута cbdc. Бог да ни е на помощ!

22

Анонимен

преди 5 месеца

Това въобще не е вярно

21

Анонимен

преди 5 месеца

Всяко вдигане на заплати от страна на държавата ,всяко наливане на пари под каквато и да е форма обезценява всичко надолу по веригата .Човека е просто устроен особено българите са ниско грамотни финансово ,радват се *** увеличение на заплатата ,след това тази заплата купува по малко вместо да излезнат на улицата и да искат ниски цени а не високи заплати.Дали няма да е по добре така?

20

Анонимен

преди 5 месеца

Няма да е изненада. Винаги е било така.

19

Аноним

преди 5 месеца

Тази песен от тази камара е слушам дълго време Спрете се най после заблуди невиждани В другите държави като увеличават доходите така ли заблуждават или там са образовани хора Спрете се вече камара

18

Бизнесмен

преди 5 месеца

Ще изгоня всички служители и ще оставя един санитарен минимум, мен не ме мислете ,по времето на бойко 12 години не сме падали под 300% печалба , така че имам и за пра пра внуците, а фирмите ще ги държа за да не се намести някой да ми прав конкуренция , нищо че клиентите ще страдат и услугите ще са некачествени и бавни, всеки който си помисли да ме измести ще му пратя мутри да му нарежат гумите и да му запалят една гума пред входната врата, аве НЕ можете да ме мръднете , това е истината

17

Чичо

преди 5 месеца

Ами няма проблем - като скочи инфлацията, ще качат пак заплатата и така докато пукнем! Тия всички престъпници у парламенто да за изправяне до стената и расзтрел! ¡

16

Анонимен

преди 5 месеца

"По-голямата част от икономическите оператори прехвърлят тези по-високи разходи за труд в цените на своите стоки и услуги,което пък се отразява на инфлацията",допълни той,цитиран от БНР."Ако става дума за храни голяма част е внос,та каква инфлация ще има.Има и наши храни и други стоки,но те се конкурират с вносните стоки и няма как да станат толкова скъпи,че да се непродаваеми.Сега не говоря за хляб,който се продава и голямата част не е внос,там сирене,но месо,мляко,плод и зеленчук има бая внос

15

Анонимен

преди 5 месеца

mp3 слушам аз всеки ден

14

Анонимен

преди 5 месеца

Горкия бизнес няма и 500 евро мин заплатата и се задъхвал, а иначе европейци са първи. Слезни от ес класата, качи не шкода и ще има пари за мрз.

13

Анонимен

преди 5 месеца

камЕра!

12

ЛЪЖА

преди 5 месеца

Увеличението на заплатите няма как да вдигне инфлацията . Тоест - Пазарна Икономика - ще се внесат стоки от други Държави .

11

Аз

преди 5 месеца

Епандобро утро. Ама ако са такъв да гласуваш за тоя дето те лъже с най-сладкото кебапче отде акъл да ги разбереш тия работи. Лошото е, че и тия дето уж се мислят за умни па не гласуват за никого по избори и съответно никой не трябва да се съобразява с тях, са същия дол дренки.

10

Алекс

преди 5 месеца

СК повтаря едно и също при всяко увеличение на МРЗ.Ако заплатите у нас не се доближат до тези в останалите държави от ЕС,в България ще останат само пенсионери.Увеличението на МРЗ води до повишаване и на останалите заплати.

9

Анонимен

преди 5 месеца

Кой беше казал да не се купува? Аз бих казал не купувайте нищо за което се плаща ддс, само ядене и сметки и Хасен да подава оставка.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Тия са учили полит - икономика по тошово време. Толкова си могат !

7

Анонимен

преди 5 месеца

Полезният бизнес ще получи парите от увеличението, но паразитният бизнес не иска да печели чрез пазара, защото е трудно и несигурно. Най-сигурно за тях е да искат и получава държавни и европейски пари директно в сметките на бизнеса, а те да решават колко да дадат от тези пари на работниците. И те дават минимума, за да не вдигат инфлацията и да останат непазарно парите при тях.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Селските пръчки ще си научат речника след граждански дела в европейски съд за клевета!

5

Боби

преди 5 месеца

Ами така е както го пише в заглавието - увеличени доходи, сиреч помпане на инфлацията,но и увеличени приходи в хазната... спирала някаква.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Дали ще изкара държавата до март месец, крият че потреблението е паднало в пъти, а всичко им се крепи на помпане на инфлация и прибиране на ДДС и раздути разходи, нека да видим!