87

Анонимен

преди 4 месеца

Кой ще ви се хване да работи за под1500 евро като хората бягат навън. Пари само за майки с деца с Граждански брак и за млади хора трябва да се дават 360 000 сбръчкосани лайномета получавате над 2000лв пенсия още 69 000 с таван.Какво искате хората да ви работят с МРЗ да ви вадят пенсиите ли.Лошматериал сте ще да ви намалят и орежат пенсиите съвемскоро.

86

Има и едно

преди 4 месеца

Друго явление ,хората са си докарали някакъв доход отнякъде,наем, продажба,рента,някаква работа и си казват по добре с малко пари ама да не робувам и да ме смачкват всеки ден че и събота за минимална заплата.

85

тез пък

преди 4 месеца

Където има кадърни работодатели няма липса на работна ръка.

84

въпрос

преди 4 месеца

Защо има дефицит на кадри в спешна помощ,а не в НСО?В спешна помощ шофьорите карат линейки,а в НСО карат големците на България.Работата в НСО е престижна и работещите там са първа категория,а в спешна помощ-трета!Да не говорим за заплатите!

83

Браво Анисия !

преди 4 месеца

За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !

82

Анонимен

преди 4 месеца

Няма криза за работна ръка. Има криза за ЕВТИНА работна ръка. Ако на бизнеса много му трябват хора, веднага ще увеличи заплатите.

81

Край камината

преди 4 месеца

Кой му кеф да бачка за без паре, я па си пийна ракийка и апна туршийка! Наздраве!

80

Евгени

преди 4 месеца

Вече и с връзки и препоръка не може да се намери работа. Хората масово се обезвериха и ще има все по-малко кандидати за обявените позиции от различни платформи за работа. И аз като много други съм кандидатсвал по много обяви. От 35 обяви, 2,3 отговора и нагласени интервюта, от които става ясно, ме са проформа. Та дотук с мита за глад и липса на кадри!

79

Минусите

преди 4 месеца

Явно са ми изтрили коментара за минусите. Не го намирам. Ето това е свобода на словото! Демокраси из бест!

78

Анонимен

преди 4 месеца

До Минусите 80. Има един обаче не го вълнуват тия работи. Набляга на антируската пропаганда и "политиката".

77

Мислещ

преди 4 месеца

Винаги под този тип статии ще се появяват коментари от силно комплексирани *** работещи за посолството. Това са ваксинираните уберменши, умно-красиви жълто- паветници, рушащи паметници и раздаващи правосъдие! Те са за Украйна и против Русия, за Израел и против Палестина! За тях който не е IT не става за нищо. Това са недоразуменията според които ако не изкарвате по 7000 нето на месец, не трябва да съществувате! Дървени философи ЕЙ!!!

76

Анонимен

преди 4 месеца

До Така ли било!!!Тва го прави нарочен платен тролингенски състав...демек за нищо не стааме и отговаряме на ниските заплати. Но няма вече кой да им объща внимание. Затова "работодателите" по цял ден врещят като приклещени. И Шенгеня се е показал иззад ъгълчето и намига че трябва да се поизравнят нещата, но всички се правят на улави понеже не им е удобно.

75

Така ли било!!!

преди 4 месеца

Моля да ми спестите опорки от сорта как търсещите работа за нищо не ставаме и че трябвало да се преквалифицираме! Масово работодатели, шефчета, мениджърчета и HRи за нищо не ставате, не знаете как да провеждате интервюта, защо са Ви необходими кадри, как да ги задържите, как да се отнасяте с тях и масово не оценявате наистина кадърните и можещи. Имате нереалистични изисквания и подхождате с недоверие! Анатема!!!!!

74

Анонимен

преди 4 месеца

В по-горна статия пък пише, че няма места и се объркАх тъкмо се бях втурнал да се преквалифицирАм и ся не зная кво да прая.

73

Иван Анисий :

преди 4 месеца

Тц! Липсата на адекватно заплащане за квалифициран работник е най-голямата пречка пред "бизнеса"... Другото е ала бала куролация на алангро от СиЦилиевата долина :)

72

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 72. Верно ли познаваш всички ? И като какви трябва да се квалифицират ?

71

Анонимен

преди 4 месеца

Въведете изкуствин тилект бре ръбутудателти...нал секи ден на плашат с негу че го ималу и ни завземалу.

70

Анонимен

преди 4 месеца

80% не стават за нищо. Лош мат'рял. И не искат да положат никакво усилие да се квалифицират и да влезнат в 21ви век. Единственото нещо, в което влагат енергията си е да обвиняват всички, освен себе си задето са мързеливи неудачници.

69

Алекс

преди 4 месеца

Свършиха шматароците,които да работят за жълти стотинки.Трудовият пазар на ЕС е отворен и за българите.Ще трябва да се плащат прилични заплати.

68

Хмм

преди 4 месеца

Проблема е в малките фирми. И то проблема, че 80% не могат да си направят правилен кеш флоу. Освен това малките фирми не разбират, че като наемат човек, той най-вероятно няма да работи като тях защото не е неговият бизнес. Ножицата между големите и малките е огромна. Ако имаш малък бизнес това означава да се обречеш на робски труд, който да знаеш, че като затвориш 1 един ден ще губиш пари, но струва ли си за 1 ден да наемеш 1 некадърник на който да плащаш за 1 месец? Всичко е до гледна точка