49

Т. Шмилев

преди 5 месеца

Това, което предлага проф. Кънва е важно, но по-важна според мен еи пренаталната дагностика, т.е. поставяне на точна диагноза още по време на бременността и то колкота е възможно по-рано, за да се даде възможно да се не раждат деца с некоригируеми аномалии или нелечиви вродени заболявания. НЗОК трябва да реши въпроса за пълното заплащане на една пренатална диагноситка. без решението на този въпрос все по-трудно и трудно ще снижаваме детската смъртност.

48

Анонимен

преди 5 месеца

На листа с противопоказания си пише 1 на колко го сполетява "съдбата". Как беше- 1 жертва в името на доброто на 100!

47

Анонимен

преди 5 месеца

В САЩ демокрацията е от 250 години и пак е 5 промила детската смъртност. Проф. Ана Кънева е великолепен медик и е права за всичко. Дали детската смъртност в ЕС е най-ниска у нас или в Румъния са подробности. Лошото е, че в момента медицината у нас е на върха, а след 10г няма да имаме лекари.

46

Анонимен

преди 5 месеца

С други думи, необходима е разбивка по етноси, за да нправим изводи.

45

Анонимен

преди 5 месеца

При колко от тези случаи на починали деца вследствие на вродени заболявания, основната причина е инцестът, вследствие на който е възникнало това вродено заболяване?

44

Питам

преди 5 месеца

До Анонимен 38 Да си върнем социализма , а , какво ще кажеш , или вече не искаш ?

43

33 години демокрация

преди 5 месеца

Това е!

42

Анонимен

преди 5 месеца

Проблема идва от опити за съживяване на абортирани плодове , които остават с трайни увреждания , най често слепота и глухота.Знам за няколко такива случаи.

41

Анонимен

преди 5 месеца

С 5 промила са и САЩ.

40

Анонимен

преди 5 месеца

FAKE NEWS! Босна и Херцеговина, Словакия също са с 5 промила, а Румъния е с 6. При това коефициентът пада през последните 4 години. Абе, Кънева и ние можем да четем статистиката на Световната банка!

39

Анонимен

преди 5 месеца

Удобно пропускат някои, че в статията се казва, че имаме най-висок дял на вродени аномалии при новородените. Тук никой лекар не ви е виновен. Защо имаме най-много малформации? Защото са кофти гените на мама и тате. Защото пият и пушат, и забременяват малки момиченца...Защото не се ваксинират и карат вирусни инфекции през бременността и още много подобни. .

38

Анонимен

преди 5 месеца

До ХристовТи май не разбра, че в Европа сме та опашката в Европа детската смъртност е най-ниска в целия свят. Не ни е крива Европата, а нашето просто рим.лянско население

37

баба мара

преди 5 месеца

естествено че сме на първо място къде е профилактиката къде са детскитеболници къде отиват младите лекари по 600 на година завършват личните лекариса в пенсионна възраст и нищо не ги интересува освен парите пълен хаос

36

Гадняр

преди 5 месеца

До Христо ХристовДругарю Христов, колкото и да не ви допада истината относно източването на парите за здравеопазване, няма как да отричате очевадното. Зад големите частни болници стоят кървавочервените капитали на БКП и ДС. Услади им се да смучат пари и станаха първи евроатлантици.

35

:

преди 5 месеца

Round of applause за прекрасните български лекари , уважавайте ги и ги ценете ! Асене , кога ще даваш ожезщетения за плащащите по хиледарка месечно за частни ясли , от юни не са изплащани пари , това е в страната с най бързо стапвщо се население , висока смъртност , ниска раждаемост , детска смъртност , деца се лекуват от есемеси , няма детска болница ,дъно на дъната !!! Паметника ни е кусура , купчина желязо !!!

34

Христо Христов

преди 5 месеца

До 43 "Здравеопазването се превърна в много печеливш бизнес, болниците са търговски дружества, а лекарите бизнесмени. " - нали 85% гласувате ЕС да ви командва? ЕС иска болниците да са търговски дружества. Какво ревеш?

33

Христо Христов

преди 5 месеца

До 39 "... защото медицината стана бизнес, защото за днешните доктори, а не лекари, парите са на първо място, а не човешкия живот" - а как е в ЕС, как е? Да припомня ли, че е препоръка на ЕС болниците да са търговски дружества?!

32

Христо Христов

преди 5 месеца

До 39 "И не само При децата." Високата обща смъртност се дължи на факта, че младите са емигрирали.

31

Христо Христов

преди 5 месеца

До 40 "Всички големи частни болници са собственост на заслужили другари и техните семейства" - па купи си ти болница бе!

30

Парадокс

преди 5 месеца

Всички големи частни болници са собственост на заслужили другари и техните семейства. Бюджета за здравеопазване рекорден, детската смъртност също. Корелацията е очевидна, както би казал Кирчо Петков.