88

88-ми, Въпроса ти е

преди 4 месеца

не адекватен. Не може да държиш отговорни хора, които не са били родени тогава или пък такива, които вече не са тоя свят. Но това безумие, което се случва в момента може да бъде спряно.

87

Мъка

преди 4 месеца

До тя 87 Особена след войната на Путин цената на паметника се вдига много , като американските олд таймери коли ,от началото на миналия век.Но спокойно . Ще заварят фигурите от ново и ще ги забутат някъде. Пак ще радва русофилите.Блясък в очите.

86

Така е ..

преди 4 месеца

Зверствата които направи Путин с войната в Украйна и в собствената си страна , са съпоставими с тези на Хитлер. Събарянето на ПСА е израз на огромно възмущение от агресията на Путин.За освобождението ни през 1978 г. огромна благодарност към армията на царска Русия и Украйна , на за преврата 44г много омраза.

85

84 до 85

преди 4 месеца

Уважаеми, тези "стени" са от Военния Мемориал, там бяха изписани имената на загиналите герои от Първа дивизиа, желязна , шопска... Премахнаха ги и построиха НДК"Людмила Живкова". За тази мария говоря.

84

тя

преди 4 месеца

Съд и да платят паметника ,който сега струва милиони !

83

тя

преди 4 месеца

Съд за всички тези взели това решение без да се допитат до народа !

82

До 84-ти,

преди 4 месеца

Изглежда не пътуваш из страната особено. Цяла България е пълна с паметници от царско време, доста често са даже редом с комунистическите. Не зная за кои мемориални стени говориш, и кога е било тяхното разрушаване. Място и дата на събитието трябва да посочиш.

81

ЗАЩО

преди 4 месеца

НЕ защитихте разрушаването на "мемориалните стени" с имената на хиляди БЪЛГАРСКИ войни ,загинали в Балканските и ПСВойни ? Героите на България за вас не означават нищо и този плач за *** е жалък, господа копейки.

80

Нейсе свободни

преди 4 месеца

MOЧA и разните му Альоши не могат да се тълкуват, кото паметници на армия освободителка, защото преди окупацията от тази армия България си е била свободна страна. Истинскит червен фашизъм и терор в България го налага въпросната Ч.армия, чрез подчинената й БКП и криминалния контингент ръководен от нея! Никоя страна не издига паметници на армия, която яе окупирала и отнела суверенитета й за 45 години!

79

Не pycopoб

преди 4 месеца

Наличието в BG на паметник на Ч.армия е толкова неуместн, колкото наличието на паметник на султан Баязид! на окупатори не се правят, а ако има такива свободен народ ги разрушава.Ч.армия не ни е освободила,а е наложила своя вариант на червен фашизъм и терор ад свободните хора. Нула благодарности и нула паметници се полагат за това, освен ако не си pycopoб де!

78

ха ха

преди 4 месеца

съд -какво е това ,ако имаше истинско правосъдие до сега всички управлявали България трябваше да са в затвора ,вклщчително и днешните

77

Нещо което, изглежда

преди 4 месеца

не може да бъде разбрано от либерастите. Когато хората изпитват носталгия по миналото, то не е заради комунизма, а заради реда и сигурността в утрешния ден, които техните родители са имали. Тогава държавата беше силна, измами не са се допускали и са били наказвани подобаващо строго. Хората помнят и качеството на образованието, а броя културни събития тогава, дори по селата, надвишава броя на културни събития в столицата днес. Това им липсва на хората, не толкова комунизма...

76

До 17

преди 4 месеца

А има какво?! Демокрация по комунистически! Е, за това сме на тоя хал!

75

До 76

преди 4 месеца

Много си прав! Вярвам, че съвсем скоро пловдивчани ще се отърват от надвисналото над главите им чудовище, а грозната чиния ще отлети в миналото и ще освободи прекрасния планински пейзаж. А войнишките паметници от Освободителната война са най малко на загинали руснаци. Не слагайте равенство между две коренно различни събития.

74

Българин

преди 4 месеца

Народния съд ще ви се строри песен пред това,което ви чака национални предатели!

73

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен,к.69. Бъркаш, шмайзери са носили войниците на Третия Райх през 1939-45г. Почти 6 г. война и после 45 години две Германии. А ние две години ПП-ДБ, няколко месеци сглобка и първата работа на лидерите на сглобката, на Тр.Трайков и обл.управителка на София град - да се нареже паметника ПСА, сетне следват паметниците на Альоша, на Шипка и 630 паметници на загиналите руски войници през 1877-78г

72

Анонимен

преди 4 месеца

Не става дума за демонтаж, а за нарязване на фигурите на руския войник, на майката с детето и на българския мъж. Безпардонно, провокативно, с нагли усмивки: Запомнете ни какво можем да правим! Това е само началото!

71

Тото

преди 4 месеца

До 10 - Съдът се произнася с решение или определение когато има при спор, гений!Какъв съд при монтаж?!Поне малко обща гражданска култура, нямаш ли?

70

Анонимен

преди 4 месеца

До ъвсеки ученически клас, всеки работен отдел и общество има такава прослойка, абе чиста отайкаь си е. Та тези същите толкова бързо забравят, че нямат никакъв проблем кой ги язди. Важното за тях е да им е вътре и да виждат моркова пред зурлитеь си.

69

ъ

преди 4 месеца

Как всичко странно се повтаря пак. Вероятно след около 3-4 години цветовете на нациите ще сменят трудовото поприще и ще се занимават с добив на инертни материали и строителство. Който е оцелял. А сегашните евроатлантици ще бъдат първи фенове на Русия.