131

Igor

преди 4 месеца

Вярват ли си

130

Друг

преди 4 месеца

Направо да се разплаче човек като ги види тези политици! Отврат в човешки облик и си ракопляскат сами!

129

Опа!

преди 4 месеца

На каква цена ,ще бъде това споразумение?Да не ни карат нас останалите не набодени да дишаме през филтри.

128

икономист

преди 4 месеца

Не, че нефтът ще свърши до 2050-та, но тук идеята според мен е, да започнем още от сега да се подготвяме за края на нефтената ера, което вероятно ще се случи към края на настоящия век. Ще се разработват нови технологии, но едва ли нещо значимо ще се промени за този период. Освен технологиите свързани с изкуствен интелект. Може би точно там ще се търси решението за икономиката на бъдещето, и най-вече какво да правим след изчерпване на ключовите ресурси. Обаче и около него има много нерешими про

127

икономист

преди 4 месеца

Няма как страните производителки и износителки на петрол, да не са наясно още колко залежи им остават. Не може да няма някаква статистика за толкова много години на нефтодобив. Само можем да си представим колко много сондажи са направени досега, и колко много петролни кладенци са изчерпани. Лесно може да се изчисли по средния добив на кладенец, оставащото количество петрол, предвид териториите, които остават за разработване. Всичко се знае, и точно затова е това бързане към новото "светло" бъдещ

126

икономист

преди 4 месеца

На мен ми е много странно как така големите играчи в износа на петрол, изведнъж са се съгласили за 2050-та година, при положение, че преди поставяха малко по-дълъг срок за отказа от изкопаеми горива. Но явно просто са искали да изцедят и последните капки петрол от земята, преди да врътнат окончателно кранчето, та затова са спорили със Запада. Но щом все пак са се съгласили, значи има нещо, което се знае на най-високо ниво в политическите среди, но не се изрича на глас.

125

Христо Христов

преди 4 месеца

Има случаи, когато Китай е изнасял отпадъчни материали да се горят в ЕС заради по-ниските изисквания за отделяне на отровни вещества. Факт. Но еграмотният и некадърен европро'с'так, дето гласува за ЕС, е готов да ги гори за МРЗ.

124

Христо Христов

преди 4 месеца

Немските при'м'и'тиви махат ветрогенератори, за да копаят въглищата под тях. Факт.

123

Христо Христов

преди 4 месеца

Китай има повече зелени програми и по-висок дял на възобновяемата енергия от ЕС. Но европро'с'таците не го знаят. Факт.

122

икономист

преди 4 месеца

Правителствата най-вероятно ни баламосват за евентуалните последици от изменението на климата. Може и да има такива, но едва ли са чак толкова сериозно, че да изискват такива значими промени в глобалната икономика, за такъв кратък период от време. Но явно въпросните горива се изчерпват(или само петролът), а политиците все още не са готови да признаят този неприятен факт открито пред обществото и тупкат топката. Сигурно ще се придвижваме с летящи чинии след 30 години, просто няма друг начин...

121

Христо Христов

преди 4 месеца

До 120 "Първо да спрат размножаването в Азия и Африка.. " - по-добре това на балканите. Матрялът тук е по- лош и от африканския.

120

икономист

преди 4 месеца

Съгласен съм с повечето от изразените притеснения, от страна на коментиралите преди мен. Наистина, как ще строим нови пътища и ще рехабилитираме старите, без да добиваме битум? Защото битума е отпаден продукт от дестилацията на петрола, както и другите по-тежки фракции, от които впоследствие се произвеждат различните видове пластмаси. Това решение означава цялостна трансформация на икономиката и мобилността до 2050-та година, което не виждам как ще се случи. Явно горивата се изчерпват и ни балам

119

Анонимен

преди 4 месеца

Златният Милиард!? До 2050 г. ТСВ е неизбежна!

118

Ще спрат

преди 4 месеца

тия струпеи,когато пресъхне последния кладенец. И явно са изчислилил , че това ше е 2050-та. Лъжци.

117

СС

преди 4 месеца

Първо да спрат размножаването в Азия и Африка ,че не остана място на Земята !!!

116

Христо Христов

преди 4 месеца

Немските при'м'и'тиви махат ветрогенератори, за да копаят въглищата под тях. Факт.

115

Анонимен

преди 4 месеца

Просто всичко свързано с нефт, ще стане толкова скъпо, че ще се намали търсенето, а съответно и предлагането. Децата ни ще имат по-различни навици от нас, но това няма да ги направи нито по-бедни, нито по-глупави. Преди 40 години как живяхме в НРБ почти без пластмаси, с много малко автомобили и опашки за бензин?

114

Анонимен

преди 4 месеца

До 113 "Китай и Индия това знаят ли го?" - Китай има повече зелени програми и по-висок дял на възобновяемата енергия от ЕС. Но европро'с'таците не го знаете. Факт.

113

Христо Христов

преди 4 месеца

До 114 Не е точно така. Едно време заровените гори са ставали на въглища и нефт и така са заддържали въглерода. Сета това е невъзможно. Демек горите (колкото и да са полезни) са временно решение.

112

Анонимен

преди 4 месеца

Значи Путин има време до 2050 година да спечели войната в Украйна, че след тази дата, като спрат парите, страната му пак ще се превърне в едно блато.