124

Древен681

преди 4 месеца

Историята никога не добра или лоша.Тя е просто история.За едни даден период е хубав,за други е ужасен.Няма еднозначни исторически периоди.И всеки паметник е памет.За един повод за гордост,за друг напомняне да не се допуска отново дадено събитие. Хората са унищожили много паметници в историята си.След всяко унищожаване нито се е живяло по-добре,нито хората са ставали по-умни.Защото важни са промените в мисленето,а не промените в ландшафта.

123

Древен681

преди 4 месеца

Ако ще късаме спомена с победителите на Нацистка Германия,защо не се разкара паметника на американските летци.Съветската армия поне не е бомбардирала и убивали,докато американците и англичаните директно са убивали и унищожавали. Павел Списаревски е загинал в бой с англо-американците,не с "Червената армия". Като махаме паметника на едните от триото,да махаме и другите.Да се срине американския паметник!

122

тя

преди 4 месеца

Срам за България !

121

Българин

преди 4 месеца

България никога не е прекъсвала дипломатическите връзки с Русия, през цялата ВСВ! Когато Червената армия е навлязла, тука не е имало нито един немски войник! Но е удивителна наглостта на "филите" да обясняват, как ни били "освободили" от ..."българско робство?

120

Анонимен

преди 4 месеца

Да живее братския комунистически осеменител!

119

Гандалф

преди 4 месеца

До средната земя - добре е, че си вярваш! Внимателно следих "развитието" на Путин, и да ти кажа - въобще не е на Запад Тъмния. Още откакто на съвеста му легнаха морячетата от Курск, та през "изисканото" убийство на Генерал Лебед, и създаването на цялата каста от руски олигарси. Не ми хвали дребния посредствен КАГЕБЕШНИК с огромни амбиции. Човек който си разчиства сметките така както той с Политковская определено му приляга Тъмния. Продавай си краставиците другаде, уважаеми!

118

Анонимен

преди 5 месеца

А защо комунистите тихомълком са гътнали паметника на "бащата на народите" - сталин. Той не е ли бил история?

117

Анонимен

преди 5 месеца

И все пак променкаджиите имаха смелостта да гътнат гадния МОЧ. Браво на тях!

116

До Българин

преди 5 месеца

На 1 март 1941 г България влиза в Тристранния пакт като съюзник,когато немските войски са на границата.На 5 септември 1944 г.СССР обявява война на България,а на 8 ми септември съветската армия влиза в страната.Правителството на Буров взима решение да не се оказва съпротива,иска примирие без България да е изтеглена като съюзник на Германия.България пати от политиците си.

115

Истината

преди 5 месеца

Е че България заема страната на ХИТЛЕР- срамен факт но факт. Няма две мнения.А сегашните управляващи нека харчат народни пари за глупости.Ще дойде ден когато ще си платят тази сметка .

114

Тъй наречените

преди 5 месеца

..."фили" да не се страхуват! Един паметник няма да премахнем никога...този във Бургас! Паметник на геройски загиналите руски солдати, в борбата с метиловия алкохол!

113

Българин

преди 5 месеца

След като Първа Българска армия тръгва да воюва с германците, и дава над 30 000 жертви/на източния фронт не сме изпращали нито един/, от Сталин е зависело да каже, дали сме към победители или победени? И той се произнася..."победени"! Така че, никакви освободители не са били тия, а най- обикновени окупатори,които още си въобразяват, че сме им "длъжни"! За награда ни натрисат и една "македонска" нация и език, а на едно Жуже,азбуката още му идвала от ..."македонските"земи!

112

Анонимен

преди 5 месеца

Обикновеният трудов български народ няма да ви прости отрязаната ръка с флекс на руския войник спасил Европа от нацизма и фашизма. В този Паметник са втъкани и душите на българските войници, участвали във ВСВ и воювали в състава на Червената армия. Господ забавя, но не забравя!!

111

Анонимен

преди 5 месеца

Едновремешните русофили са били горди и силни. Ставали са партизани, били са се. Дали са властта на днешните. А днешните я загубиха като кeлeши. Само мрънкат зад клавиатурите и чакат някой батко да дойде да им помогне.

110

Анонимен

преди 5 месеца

До как ценно САЩ - Те са спецове в тая област, а ние сме глупаците.

109

как ценно САЩ

преди 5 месеца

Ни обработиха скараха и намразихме дружно Бг брава на тях

108

Анонимен

преди 5 месеца

егати - колко месеца ще го чегъркате тоя тъпомент на конустическата 5ростотия - разпартачосвайте го по-набърже и толкоз - то това си е гавра с русофилите - ден след ден ще глдат как някой реже парче по парче - и така два месеца

107

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 108 - колко удобно оправдание да нахлуеш в държава която не ти е обявила война! Не, че на Джугашвили му е било през Шпагин-а дали сме обявили или не!

106

Гандалф

преди 5 месеца

До средната земя - че, защо? Главно изкуфелите старци симпатизирате на Московския Саурон? Какво против наборите си имаш?

105

Анонимен

преди 5 месеца

Яжте светлите и з пражн ения на САЩ те са ви бъдещето фце