78

Анонимен

преди 5 месеца

Защо се забравя, че преди да дойдат руснаците, ние бяхме съюзници с нацистка Германия. Ние бяхме обявени за окупатори. И не Русия ни присъедини, а западните страни, разделиха Европа и ни подариха на Русия.

77

Анонимен

преди 5 месеца

Когато комунизма дойде в България разруши паметниците на българската памет.Тскъв един беше паметника на българският благодетел и родолюбец , бургаският ,,Коджа Кафалията".аИ много други поруга.На тяхно място построи паметници на комунистически терористи и атентатори.Дори и не партизани , съмнителни с биографията си личности.По скоро предатели .Ние , нашето поколение сме длъжни да възстановим справедливостта пред историята ни.Всеки българин , чувстваш се такъв е длъжен пред Отечеството ..

76

тя

преди 5 месеца

Като не можете да строите -рушете, останаха само паметниците ,другото го няма отдавна /заводи , фабрики и много други !

75

Ало

преди 5 месеца

Стига с този паметник на Американците повечето от троловете даже няма да го намерят ама пишат. Освен това това в паметник за загинали летци във войната срещу нацистка Германия , с която България е била съюзник. Той е възпоменателен паметник. Червената армия няма един загинал човек в България! И до там

74

Анонимен

преди 5 месеца

Според мен това недомислие, не е паметник го махат, тъй като народа го игнорира напълно, както игнорира всички такива пропагадни недомислици. Ще бъдат заменени от нещо обединително и градивно, а не нещо, което пак ще ни дели на различни един от друг по различни признаци. Тези тъй наричани съветски паметници са създадени с тази цел да ни разделят и отслабват като държава. Никой не вдига паметник на имагенерна идея. Това е само временна заблуда. Под паметника има точно определени имена на личности

73

Анонимен

преди 5 месеца

На Терзиев дядо му го е построил паметника *** , баща му го лиза, венци полагал, той го събори. Евалата мъж велик си

72

Анонимен

преди 5 месеца

По време на бомбардировките на Русия над Варна са убити 2000 невинни граждани през 1915 г. Германски подводници взривяват цвета на руския военноморски флот и спасяват града. Съветската окупация изби и ограби стотици хиляди българи, които бяха ликвидирани без съд, или с измисления и зловещ "Народен съд", или бяха убити в стотиците лагери на смъртта.

71

Анонимен

преди 5 месеца

Сега Русия е на страната на срама за дълги години напред, показа истинския си образ на агресор и неофашистка държава, която насъсква световния тероризъм срещу запада, срещу свободния свят. Путин я постави там. Западът се събуди и слава Богу!

70

Анонимен

преди 5 месеца

Историк не показва капка морал и съвест - прислужник на посолството е.

69

Анонимен

преди 5 месеца

Обаче има паметник на загиналите американски летци които бомбардираха България ? И предимо цивилни обекти за да разрушат софия ???? Защо

68

Анонимен

преди 5 месеца

75 Фейк снимки, на българските екзекутори на българите- българските комунисти, които единствено се радваха на идването, на съветския окупатор, който от неграмотни и мързеливи цървулани ги направи милионери.

67

Анонимен

преди 5 месеца

Пре бомбардировките на Русия над Варна са убити 2000 невинни граждани през 1915 г. Германски подводници взривяват цвета на руския военноморски флот и спасяват града. Съветската окупация изби и ограби стотици хиляди българи, които бяха ликвидирани без съд, или с измисления и зловещ "Народен съд", или бяха убити в стотиците лагери на смъртта.

66

Факт

преди 5 месеца

Обаче е факт, че съветската армия е посрещната с цветя в България. И пак ще стане така, ако продължат простотиите на Сглобката(на националните предатели)!

65

Анонимен

преди 5 месеца

При бомбардировките на САЩ И ГБ над България през ВСВ са убити 4208 човека, ранените са много повече. Само в София са разрушени около 13000 сгради.

64

Анонимен

преди 5 месеца

А на паметника на американците пише ли,че това са хората бомбардирали София и колко народ са избили и ранили.

63

Македон Булгар

преди 5 месеца

До слепите русофили: Сталин с тия комунисти са се договорили с Хитлер да окупират Полша и да я поделат, избият опозицията. След това окупираха половин Европа и нас. Сега тука в Северната продолжават да лажат и мамат и фалшифицират историята истите тия "партизани", постоянно говорят как ЕУ е лоша, как ще се разпадне, и как подобре ще ни е с Русия и евроазия. Заедно с с(в)ърбите разбира се.

62

Анонимен

преди 5 месеца

Позакъсняла е с 34 години да

61

Няма един паметник

преди 5 месеца

На Симеон! В София! А трябва! Аз мисля, обаче, че най-Добре ще е ако има една ферма със животни за децата на това място .. като в Нидерландия- овце, кози, кокошки! Това е най-българското решение!

60

Македон Булгар

преди 5 месеца

Я таков споменик на партизанин како той у София не съм видел у Скопйе, макар што партизаните не создадоа како нация. Толкова висок, та и с парк наоколо, в сърцето на столицата ни, трябва да се махне, и не негово место да се постори български паметник или просто да си стане поубав парк.

59

Сата НАТО

преди 5 месеца

Болшевишкият тумор Сталинска Просия е пращала нелегално въоръжени терористи, за да избиват българи. После ни е окупирала и превърнала в подмандатна територия. И сега аз трябва да им пазя паметниците - когато ши баната азиатска сатрапия е на колене. Трябва наистина да си 100% роб, за да не и сложиш един шут фмоцуната, при тия обстоятелства. Даже най-базовите правила на геополитиката го изискват от всяко уважаващо се държавно образование.