45

Българин

преди 4 месеца

Какво се чудим? Половин България избяга след 1989 и то работливите, учените, упоритите и готовите да рискуват за по-добър живот. Останаха некадърните, негативните, нерешителните, инертните... те родиха това поколение, чиито резултати виждаме днес.

44

Алекс

преди 4 месеца

Финландците си попийват добре.В Русия има поговорка: Пие като финландец.Това не им пречи да направят една от най-добрите образователни системи в света.

43

Неук

преди 4 месеца

Да информирам малко говорилите на събитието. В сфеарата на изкуствата има само практици в аудиториите и затова нивото е кошмарно ниско. Един двама теоретици, които знаят кое, къде, кога, защо и как пролет не правят. Масата професори са доктори за художествено творческа дейност и нямат реално написан и един ред научно изследване. А тези професори преподават изкуства. Резултатът е терминален упадък. Трябвало практици - не. Трябват истински учители и нормални учебни програми с адекватни учебници.

42

анонимен

преди 4 месеца

Ами това е положението - щом родителите са фенове на чалга, какво да чакаме от отрочетата им. Прави впечатление, че по абитуриенските балове, дори на най-елитните училища, чалгата е предпочитаната музика и се лее като от рога на изобилието.

41

Ричката Избегов

преди 4 месеца

Да превърнем всички училища в кръчми! МОН да се прекръсти на Министерство на Кръчмите! Искаме субсидия за всеки клиент - "парите следват ученика"!

40

Анонимен

преди 4 месеца

Децата първо симулираха учебен процес поне 2 години ковид, също така от около 2-3 масово са пристрастени към телефоните, то Тик Ток, то стриймъри инфлуенсъри и подобни им запълват главите с ненужни простотии. Но то и като цяло няма нужда от умни хора, трябват около 2% такива останалите да си купуват каквото им прожектират и да не се обаждат много когато им правят ала-бала!

39

Певец, от народните

преди 4 месеца

Хайде МИХАИЛЕ. Ами, Христов Йосифов е. Засвири им ги. С великолепния си тромпета си. Дори и няма да те питам. Поздрави за баща ти, ако е жив. Ами, внучката ми си е половин българка. ЩЕ Я НАУЧА АМИ, как няма да я науча. Както и мен са ме учили на тези нашенските си НАРОДНИТЕ НИ ПЕСНИТЕ. С Имала майката и с тази за БЕЛИТЕ НИ МАНАСТИРИТЕ НИ просто няма кой или коя да ме надпее. Те, може и да са известни и да ги показват по телевизиите, но моята дарба ми е от Бога дадена. Дори и Глория.

38

Анонимен

преди 4 месеца

Кръчмарите са чувствителна тема за балгарите. Те трябва да се гледат, като чувствителна тема балгарите ги обичат много и редовно посещават семейно и данаците трябва да са минимални.

37

Анонимен

преди 4 месеца

"ние честните програмисти и останалите хора с висок доход буквално държим системата на раменете си" - Програмистите реално сме 2-25000 души, а заплатат рядко е над 7000 лева и то едва от 2-3 години.Фирмите ни не плащат ни ДДС ни други данъци. Реално ние внасяме 200-300 млн. данъци и осигуровки на година, но и ние се ползваме от тези блага. Просто силно си преувеличил важността ни, когато говорим за средства към бюджета на държавата и структурите й.

36

ЧЕСТИТА

преди 4 месеца

Не съм академик, но съм от кандидатите на химическите им науките. Според новите им законите съм дори и доктор. Доста повече струвам от академиците им на тези от БАН. А и не се продавам. Нито нза пари, нито за много пари. Просто, защото си имам достатъчно. Дори и тези от ЦРУ-то им не успяха да ме пречупят. Въпреки, че им видях стрянятя. Дори и Сиракюз, където се е дипломирал сегашният им президент Джото Байдъна им. Тези неща не стават само с политика и пари. От ЦРУ-то и МОСАДА им не ме познават.

35

Анонимен

преди 4 месеца

До 39 - Да бе! Сега вместо 200 лева, ще оставям 250 ... Съжалявам, ще го усетя, защото бюджета ми за заведения е фиксиран... И моля ви се, без бедняшката идеология "ама ти щом даващ 100, ще дадеш 120" - ей точно това мислене не ти позволява, да станеш богат.

34

Анонимен

преди 4 месеца

Иначе е време да разберете, качественото образование и здравно обслужване струва пари, солидарната и социална система не работи, ние честните програмисти и останалите хора с висок доход буквално държим системата на раменете си и какво получаваме, нищо, нов данък!

33

Анонимен

преди 4 месеца

По телевизията показват убили бизнесмен в чалготека, убили бизнесмен в таверна... Когато съобщят че са убили бизнесмен в библиотека тогава ще се оправим..." - Теди Москов - Точно тея от библиотелите затриха тея от кръчмите, като оставиха едни "лица", да обират пешкира и недовоството, ама ... Не се говори за такива неща.

32

Анонимен

преди 4 месеца

ДДС за ресторанти, екскурзии и подобни глезотии дори трябва да е 30% според мен, който има пари да ходи няма и да усети.

31

Хармоника

преди 4 месеца

Ще ги заиграем, разбира се. Имаме си най-после редовно правителство с премиер, известен като МОЛЕЦА. Тези от химическите науки се знаем кой колко пари струва. Та, този молец академик беше от Герб, а сега е от ПП минус ДБ-та им на политиците. А, моята и нашата си Българията ни си е съвсем друга. Тази на обикновените хора, какъвто съм и аз. КЛАРИНЕТИТЕ. Както и тези, които свирят на тях. Честита. Хайде КАВАЛДЖИИТЕ.

30

Ахсен

преди 4 месеца

До 33 - Грамарнацитата полазиха отново ... Тя и жената пише без грешки и ги открива на всички, ама кел файда, като взима 1300 лева ...

29

Играджия

преди 4 месеца

Тромпетистите като Гъмзата, ТОШЕВ И Г-Н МИХАИЛ ЙОСИФОВ са малко. Хайде Мишо, разкажи им я музиката. С баща му на г-н Михаил бяхме големи приятели. И тойе от СЕВЕРНЯЦИТЕ НИ. От Бресте, Плевенско. Ако ме срещне, ще го питам защо е откраднал трочпета на дядо си Петко. От Баща му го знам това. Сигурно, за да стане най-добрият български тромпетист. Да ме прощава дори и г-н Мирослав Тошев. Просто така мисля.

28

Певец

преди 4 месеца

Хайде Гъэмза, засвири му на лидера на ИТН. Може и на другите им лидери да им ги засвириш. Имам предвид, африканския Тошко, на когото му видяхме културата, или път на този другия от сценаристите, Вълчевия. Изобщо не е случайно, че вече го няма Славито им. Той нали уж се казваше Станислав Трифонов. Като си губят парите, поне са почерпят. СЕВЕРНЯШКИТЕ. А пък, Гъмзата си е от Видинско.

27

Точен

преди 4 месеца

40 г влизам в клас, прогимназия и гимназия. От второ място в Еворпа преди демокрацията сега сме предпоследни. Благодарение на САЩ и Запада.

26

къци

преди 4 месеца

"До Анонимен 18, никога не е било на ниво! Това беше измислена пропаганда..."Ади бе, не думай :) Твоето е измислена пропаганда! Аз съдя по себе си и връстниците си какво беше образованието и виждам как се сравнявам в това отношение с колеги в чужбина. Така че който не е бил да не приказва тъпотии и спуснати опорки.. .