73

Анонимен

преди 5 месеца

Браво, еврозоната е в кърпа вързана на Бг.

72

Таня до 72

преди 5 месеца

Не знам какво понижение е имало, но имам съседка на над 70 години, която преди 3-4 години все се оплакваше, а през 2022 удари почти 3000лв пенсия. И пак се оплаква....

71

До Таня

преди 5 месеца

Не е точно така, но хайде да не задълбавам в подробности. Едно от повишенията беше понижение на изчислената пенсия за много пенсионери.

70

Анонимен

преди 5 месеца

Повишаването на минималната заплата е и бюджетен разход и бюджетен приход, но това е непостижимо за повечето коментиращи.

69

до 67

преди 5 месеца

Повишаването на минималната заплата не е бюджетен разход, селски.

68

Таня

преди 5 месеца

Пенсиите ги вдигат за 4-и път за последните 24 месеца. И все недоволни тия ***.

67

до 50

преди 5 месеца

До Анонимен,нищо нес и разбрал,4% годишна инфлация за това говори министъра,ама ти си п р о з д

66

Анонимен

преди 5 месеца

Ръстът на доходите идва от повишаването на минималната заплата от 780 на 933 лева. Ръст на останалите доходи почти няма.

65

Анонимен

преди 5 месеца

Реформите и оптимизациите на администрациите винаги повишават инфлацията. Опитът го доказва. Ниските доходи също повишават инфлацията.

64

Анонимен

преди 5 месеца

До 58. Ако статистиката ти е правилна това е много тревожно. Скоро голяма част от ИТ специалистите ще бъдат заменени от ИИ и тогава просто угасваме.

63

Обективен

преди 5 месеца

18,6% беше най-високата инфлация за 12 месеца в последните години за месец септември 2022, при база септември 2021 години и оттогава спада, но все още е много висока. Инфлацията започна да расте бързо от ноември 2020 година. Не виждам как ще падне до 4,8% особено, ако горивата поскъпнат като се откажем от руските суровини.

62

Анонимен

преди 5 месеца

Дали още са включени приходите от таксите от преноса на руски газ. И приходите от продажба на земя.

61

Наблюдател

преди 5 месеца

Асенчо знам да харчи, но знае ли как се изкарват пари? Дългът расте галопиращо, надуваме инфлацията, а Еврозоната ще се отложи. А срещу това ни се предлага нулева оптимизация на администрацията и нулеви реформи! Чувството е като 94 година в предвиденовото време. И после спад на рейтинга и рязане на разходите.

60

Анонимен

преди 5 месеца

Колко ли са работещите в България?! Имаме 2 милиона пенсионери, 1 милион деца и студенти, а останалите какво са? От останалите 2,3 милиона са на заплата, а другите са работодатели, самонаети и безработни.

59

до ит 58

преди 5 месеца

В БГ няма 3,3млн. работещи. Процентът от ИТ също е силно завишен.

58

Koляч на турци

преди 5 месеца

До ЗозоБойко Резан Тиквуний и резаният патлажан Делян Доган ще го гласуват;)))

57

до 57

преди 5 месеца

В Унгария има кой да плаща пенсии. Тука пенсии, редом до заплати на лекари, учители и канцеларски плъхове, плащаме програмистите. 15% от БВП, генериран от една шепа хора. 80% от ДОД, идва от ИТ сектора от една шепа хора кажи-речи 40к души. Останалите 3.3м работещи генерират останалото (едно нищо). Нагли бачкатори, взимащи уж минимална, ама под масата- хиляди. Откъде да има за пенсии?! Решение- поетапно вдигане на МРЗ и тотална забрана за кешови плащания.

56

bbb

преди 5 месеца

До АнонименЗа пенсионерите увеличението щеше да е 11 %, ако беше в сила от 1 януари, а така излиза, че увеличението е само 5.5%, което си е жива измама! А в Унгария на всички пенсионери пожизнено ще се дава по една цяла пенсия за Коледа!

55

Надянко Нахуянков

преди 5 месеца

Кокорчо, вдигай двойно всички заплати и пенсии и изчезвай!

54

Анонимен

преди 5 месеца

Koпейките не умеят дори да си сметнат сметката в магазина, ама иначе са първи експерти по всичко във форума! Даже и от инфлация разбират, същински икономчески гурута!