198

Дядо Стефчо

преди 9 месеца

Добри новини. Тая *** от побеснели ислямисти не е нужна на никого.

197

Браво

преди 9 месеца

Само така. Израел ни пази от терористи, а Украйна от рашисти. Но гумен крадев ни дърпа назад....Започна с двигнат юмрук и всички си помислихме,че е против тиквата той просто изпълнявал заповеди на руснаците. Така,вместо да влезе в историята като радетел за по добър живот на българите,това човече влезе в историята,като обикновен доносник и послушник на руснаците. И искаме шенген? Как ще ни пуснат с такъв президент? Това е истинската причина....че цялата ни държава пробита от руски агенти .

196

Анонимен

преди 9 месеца

Терористите официално си имат държава и тя се казва Израел! Кой си направи държава в чужда земя? Ами, евреите! Те с атентати и убийства я направиха тая държава Израел! Но българите имат ниска обща култура и не знаят това. Евреите си кръщават летищата, улиците и площадите на терористите си. Почти няма терористична организация от нашето съвремие, която да не е финансирана от Израел! Само много развален морално и неyк човек може да ги защитава!

195

Жижо

преди 9 месеца

Малко са бре - 7000 е нищо.До крак, до девето коляно

194

Анонимен

преди 9 месеца

евреите избиха 10000 души за няма и месец и ги обявиха за терористи. Много кръвожадни са станали.

193

Израел да каже

преди 9 месеца

Колко невъоръжени протестанти убиха задържаха без съди присъда и колко деца ликвидираха без милост? Откакто съществува. Ционисти!

192

До 201

преди 9 месеца

Имали право на отбрана.Ок. Нали чу Ердоган? Нетаняху щял да избива всички членове на Хамас където и да се намират...хаха. И това ли е тяхно право? Тъй като си очевидно правно неграмотен, обяснявам на такива като теб, че правото на отбрана не включва правото да избиваш укриващи се терористи.Нито Израел има право, нито самите турци.С твоята мозъчна дейност, набързо въведе световен хаос -да се избиват без съд и присъда кой когота където хване. Лицата подлежат на съдене и доказване на вината им.

191

Анонимен

преди 9 месеца

А защо не пишете за убитите невинни деца ,жени и мъже ?

190

Чичо до 201

преди 9 месеца

Значи ти си пълен ***. Какво пишело в устава на Хамас е въпрос, който няма нищо общо с правото на живот.Имат право на отбрана, да. ОК. И ако в БГ се укриват 2-3 клетки на Хамас с хиляда ислямисти и се барикадират в 7-8 социални домове за възрастни и бежанци и детски градини, то Израел имал право по твоята логика да ни прати няколко високоточни ракети ,нищо че умират 5000 старци и деца?Все пак, сградите са законна цел -ХАХАХА. Ти по рождение ли си без сиво вещество???

189

Българин

преди 9 месеца

За убито украинче в блока си правят 2 дни репортажи, а тук 3500 деца са нищо. Ако Русия използваше тактиката на израел цивилните жертви щяха да са 300 000.

188

Анонимен

преди 9 месеца

195 Какво предлагаш? Израел да се самоунищожи като държава, за да спаси тези хора? Питай Хамас, защо ги използва като жив щит. В устава на терористичната Хамас пише, че Израел трябва да бъде унищожен. Израел има право на отбрана.

187

Анонимен

преди 9 месеца

Терористите от Хамас искат унищожението на Израел. Те нападнаха Израел и извършиха зверства, непознати дори за Средновековието. Използват палестинците за жив щит. Смъртта на тези палестинци тежи на съвестта им. Израел има право да се отбранява. Хамас трябва да бъде унищожен.

186

Анонимен

преди 9 месеца

187 Дават се пари за бедстващите палестинци, но терористите от Хамас си ги присвояват, купуват оръжие, а обикновените палестинци държат в мизерия.

185

СВ

преди 9 месеца

Тези 700 добре, но на фона от 14 000 от които 3 800 деца....си е престъпление !!!

184

Обаче

преди 9 месеца

Остават още към 70 000 и работата ще се оправи.

183

флип

преди 9 месеца

Шефчето на Хамас е избягал и е оставил войниците си на произвола на съдбата, т.е. на Израел.

182

Чичо

преди 9 месеца

Тоест по правило, особено във време на война, винаги има цивилни жертви.Но просто умишленото, съзнателното(когато виждаш че е неизбежно) е позволено само когато се постига по-значима цел от отнемането на тези животи. Така НЯМАШ ПРАВО и тук няма никаква смехотворна "законна цел",да изтрепеш 400 души в бежанския лагер , понеже сред тях имало 15 терористи на ХАМАС. И обратно-няма да е подсъдно ако вдигнеш във въздуха 1500 терористи, отвлекли 15 граждани, но и тук трябва да няма друга възможност.

181

Чичо

преди 9 месеца

В международното право на войнати нещата са като в националното. Няма причина за различие. И тук може да има отвличане на заложници и пр. от въоръжени групи и пр.Никой няма право да ликвидира заложниците и мирни граждани, сред които терористите са се внедрили!!!Набийте си го в канчетата.Търсиш други начини!!! Щото хайде вдигни във въздуха АЕЦ -Козлодуй, понежи там влезли терористи....хаха.Смърт на цивилни е позволена само ако се спасяват по-ценни блага. Тоест живота на много хора....

180

Анонимен

преди 9 месеца

Бяха 700, сега станаха 7000, утре може и 70 000.

179

Анонимен

преди 9 месеца

Не казвам че ХАМАС не са терористи. Такива са! Казвам че не можеш да бомбиш цивилни. Също съм и съгласен с коментара, че по време на война, няма закони. Това са го казали още в средните векове.Мисля Макиавели. Цивилните са бита карта.Така стоят на практика нещата.Но може ли Азербайджан да нападне арменска територия и понеже в училища и болници стоят и военни, да срине всичко, понеже е законна цел. Преди да умувате,се сетете, че определящото е незаконна ли е самата война.