27

Само факти

преди 5 месеца

До Реалист: Ето каква е реалността: медиалната заплата в Сърбия към момента е ок. 1 100 лв. спрямо курса динар-лев. Справката всеки може да си я направи в официалната статистика. Какво остава след данъци, е друга справка. Какво може да си купиш с нетния трудов доход пък е трета справка. Който иска, може да ги търси и да сравнява.

26

Анонимен

преди 5 месеца

До Реалист - Явно никога не си ходил в Сърбия хахаха

25

Един Българин

преди 5 месеца

Ние при соц-а може и да не бяхме особено богати, но за сметка на това положихме основата на развитието - ОБРАЗОВАНИЕТО, което в сърбия никога не е било на това ниво като у нас. Нито учени, нито нормални университети - едно прогнило село е сърбия, може би защото 200 години си дава г**а я на Русия, я на запада, а ние поне докато бяхме с Германия бяхме водещи на балканите, че и при комунизма се запази това продаи разрешението да сглобяваме компютри и да се развиваме в ИТ.

24

Един Българин

преди 5 месеца

До 23 В кои точно сектори в сърбия се плаща повече, че не се сещам? В мините ли? В заводите на Тигар (пардон Мишлен), които бълват смрад из западните покрайнини? Е България има работа, защото има огромен пазар в ЕС, а и много западни вкл и американски фирми инвестират у нас заради ниските данъци и ниските заплати вкл и в ИТ в сравнение с американските на база цена/качество. Какво има при сърбежите? Едно голямо , рядко .....!!! Нито имат пазар, нито инвестиции, нито квалифициран персонал!

23

Анонимен

преди 5 месеца

По-високата минимална заплата в България от минималната в Сърбия е за сметка на значително по-ниските заплати на останалите в България. Това не е повод за гордост, а за срам.

22

Анонимен

преди 5 месеца

Тези 993 лева минимална заплата в България е провал. Не може половин България да е на минималната заплата или около нея. Реално в България минималната заплата сега през 2023 трябваше да е около 500 лева

21

Реалист

преди 5 месеца

Доста по-добре са в Сърбия и в Русия от България. Там средната заплата е доста по-висока от българската, въпреки по-ниската минимална заплата там.

20

Алекс

преди 5 месеца

Сърбия е нагледен пример какво се случва,когато се подложиш на Русия.По времето на Югославия имаха почти западноевропейски стандарт.Сега като руски слуга-МРЗ=667лв.Вучич е провал.

19

Киро парцала

преди 5 месеца

Аз ще гласувам за ДенкоФ чучолуту, много хубави неща говори по талавизията бе.. Щях да му повервам, добре че бабата закъснях с ракията..

18

Анонимен

преди 5 месеца

Средната брутна заплата в Сърбия през май 2023 година беше 1986 лева. В България 5000 лева ли беше .....

17

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 11Възможно е да сте прав.Само си спомням че когато баща ми ходеше там по командировки не се изказваше ласкаво за животът там. Казваше че в Литва и Латвия и Полша са мн по-добре. Разбира се говорим за времена от преди 40-50 год.

16

3254362

преди 5 месеца

Факти, благодаря за информацията. Този тренд запази ли се на сърбите родени в новото хилядолетие ще им е трудно да си представят, че само преди 40 години е било обратното.

15

там са както е Гърци

преди 5 месеца

я , имат всичко , а им липсва от всичко . хаха

14

Анонимен

преди 5 месеца

До Ееееее - И преди, и след избори в България се живее по-добре отколкото в Сърбия. Ако не си съгласен, Сърбия не е далеч, можеш да емигрираш. Успех!

13

Анонимен

преди 5 месеца

като допълни, че планира увеличение на минималната заплата в Сърбия на 40 000 динара (около 667 лева). /При нас 933 с от 2025 се очаква да е 1050

12

Ееееее

преди 5 месеца

Че то идват избори, иначе няма да има Шарани да гласуват!

11

Анонимен

преди 5 месеца

"Щом смятате че по времето на соца сърбите бяша по-добре от нас значи наистина сте от много бедни семейства." - Ясно е, че си фен на Русия, обаче ще обясниш ли каква е логиката в твоето изречение? Югославия по времето на соца е била по-богата страна от България и това не е тайна за никого. Просто в онези години хем Русия, хем Запада им бутат по едно рамо. Достатъчно е било само това, че са пътували доста по-свободно на Запад от нас, за да имат ако не друго по-добра търговия.

10

Факти

преди 5 месеца

Сърбия 60 милиарда долара БВП, ние сега ще ударим 90 милиарда. На глава от населението ги водим вече доста. Имаме по-малък дълг. Те имат 30 ние 20 милиарда.Дълга от глава на населението са доста по-зле. По ранг за конкурентност на икономиката сме та 49 място, те на 72-ро! Безбаротица - 10%, при нас 4%! Износ - двойно на тях! Индекс на човешкия капитал: България 32, Сърбия 60! Закупени нови коли да 2023 - пак двойна на тях!!! И така и така нататък. С Русия толкова - нищета и бедност

9

Анонимен

преди 5 месеца

Не е нужно да си велик експерт икономист, за да разбереш, че в България хората са по-богати от сърбите. Достатъчно е да минеш с автомобила си през Сърбия и разбираш какво е положението.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Щом смятате че по времето на соца сърбите бяша по-добре от нас значи наистина сте от много бедни семейства. Моето семейство беше обикновено-родители работещи в държавни предприятия на добри длъжности. Имахме няколко жилища. 1 автомобил. Храната и дрехите никога не са били проблем.