74

32188

преди 9 месеца

Пиза е простотия,никой не зубри,както все се говори пропагандно.Пиза не е критерий,това е срив на образованието,по модел като в Западна Европа,където математика не се знае,нито нищо не знаят,дори и България не знаят къде се намира.Ето тези ще ни учат на науки....Зле сме с главите от рози сляп слугинаж

73

Анонимен

преди 9 месеца

Образователната ни система произвежда инвалиди, повредени от тази система. И част от тях се вливат в същата система после и произвеждат себеподобни - образователни инвалиди. Е, това точно е промяната. Не е важно какви са фактите, а как се отчитат.

72

Анонимен

преди 9 месеца

По училищата у нас редовно даскалята оставят децата да преписват, пишат им надути оценки и се лъжем всички, че знаят. Те в 12-ти клас са с реални знания за пети. Докато върви по тоя начин, все ще сму на опашката. Кого лъжем? Себе си само.

71

Анонимен

преди 9 месеца

До 58 "Имате ли тестовете и решавали ли сте ги?" Я па ти! Гугъл можеш ли да ползваш? Има ги, погледни ги. Пълни са с грешки!

70

срам 3

преди 9 месеца

Ах, шокиращи резултати! Шокиращи са, тя цялата държава е шокираща - корупцията се вихри с пълна сила, прокуратурата прах не дава да падне върху големците, здравеопазване?!?! - който може, бяга навън да се лекува и т. н. Кое е наред, та и децата и тяхното образование. Ние май и хабер си нямаме колко сме затънали! Извънредни мерки - вкл. и в образованието.

69

срам 2

преди 9 месеца

Колкото до учителите - пари срещу резултати! И при никакви други обстоятелства!

68

срам

преди 9 месеца

Стига философстване - последни са ни децата - нямат базови познания по математика и не могат а осмислят прочетения текст. Това е положението... Пък вие си пишете стратегии и искайте още пари от бюджета! Децата в училище имат 13 права, учителите само 3. Ако посмее учителят да го нахока, следва яростна реакция на родителите. Телефони и др. подобни в час. И на даскалята спря да им пука! Само пари искат, и толкова. И ето ви резултата. Ако ме питат мен - прусашка дисциплина в институцията УЧИЛИЩЕ!

67

Анонимен

преди 9 месеца

До Аз съм..., ами нуждата от стругари вече не е същата като едно време. За целта има паралелки и не е необходимо всички да могат да дялкат дърво. За да си функционален днес са нужни други умения! Виж съседната новина, взел бърз кредит, не върнал парите, потрошили му главата. Крещяща е нуждата от финансова грамотност. Огледай хората по улицата. Имат крещяща нужда от обучение за емпатия. Та, светът върви напред. Какво е било по твоето време не е релевантно! Всичко се променя! Осъзнайте го!

66

Анонимен

преди 9 месеца

До ужас, принципно си прав. Обаче, ако погледнеш написаното от теб ще видиш, че имаш доста пропуски. И то не само граматически или пунктуационни. Имаш и логически. Когато определяме грамотността на другите е редно първо да погледнем нашата си. Нали знаеш на къде сочат двата пръста? Иначе имаш право. И тираджиите във форума няма да те разберат, защото не мога да осмислят!

65

ужас

преди 9 месеца

работя като подбор на персонал, в България има остра липса на професионални кадри и инвеститорите напускат страната. Теста не е виновен на тираджиите от форума,че са неграмотни. Само дето докато запада и теста са ви проблем, децата ви ще мият максимум чиниите, защото дори не разбират *** текст....па вие се сърдете на теста, ***

64

запознат

преди 9 месеца

До ЛЕЛЕ КОЛКО СА УЧЕНИ и аз прочетох един тест - как със 100 метра телена ограда да постороя заграждение за кокошки и едно магаре. Къде ли в живота ще ми потрябва?

63

Анонимен

преди 9 месеца

Най-доброто образование е средноковековното , докато не се научиш да мислиш не те пускат все повтаряш.

62

Аз съм...

преди 9 месеца

...пенсиониран учител по трудово обучение. От 5 до 8-ми кл. научих всички материали като дървесина и метал, електротехника и приложението им в бита. Говоря за 1960-64г. В техникума за 4г. овладях струг, фреза, топла и студена ръчна обработка на метали, чертане, конструиране и дизайн. Това до 1968 г. Казарма. После учителски институт по специалността.Имах прекрасна база за ръчно и машинно обработване на всичко. Децата обичаха тия часове. Сега го махнаха, води се технологии, не работят нищо. Е?

61

и за какво

преди 9 месеца

им е на българчетата образование,те се раждат милионери и преди да тръгнат на училище са вече милиардери,чичо ще ги назначи в неговата фирма,ще получават безбожна заплата без да са стъпили на работа(не говорим да свършат нещо) и готово,не виждате ли че народа се къпе в мляко,какво образование,какви 5 лв.,осигурени са до девето коляно,както сами казват най-bezsramno и не го крият

60

До 55

преди 9 месеца

Какво ще рече "още да намаляват" , та тя само расте последните години ,а насреща нищо . И всичко си зависи от учителя , при едната желание ,интерес ,задания и работа в екип - излезе жената в майчинство и вече трябва аз да преподавам наново уроците вкъщи при положение че са поне 10 часа в училище ( дете 4 клас)

59

Анонимен

преди 9 месеца

До връзка с реалността, лириката на Яворов не ти е важна и в 12 клас. както и в университета. С нея нито започва, нито завършва грамотността. Нужните знания и умения са съвсем други! Архаизмите могат да се изучават, но по-скоро като събуждане на любопитство и обогатяване на обща култура. Но това не е ключово. И това е един от проблемите на образованието. Архаични типо, които не разбират какви умения и знания са необходими. Това, че на вас ви харесва... не значи, че е нужно!

58

връзка с реалността

преди 9 месеца

За какво му е на някой да знае нещо за лириката на Яворов, като е готов още в 7-и клас да отиде да бърка бетон в Германия. Виж за там, при тия обстоятелства, може и да му е нужна ПИЗА.

57

ами

преди 9 месеца

Ами ако направят една ПИЗА и за българското висше образование?!?!? Едва ли, те повечето студенти са на концерт на Галена или маат кючеци по дискотеките, не могат да ги накарат да направят тестовете, че са заети! Дано там от ПИЗА не посегнат, че...

56

резултат

преди 9 месеца

Българското образование и то като българския футбол. Дали ще се отървем някога от Б. Михайлов? А в отговор на слабите резултати, бълг. учители и днес искат още пари. Наведете си главите, джанъм, за резил ни направихте в Европа. Срам!

55

Анонимен

преди 9 месеца

До СТРАНДЖАТА, това от къде го знаете? Имате ли тестовете и решавали ли сте ги? Каква е компетенцията ви за да оцените тестовете ПИЗА?