29

Осигурени

преди 5 месеца

4000000 по 30 лева минимум правят 120000000 лева всеки месец здравна осигуровка/данък/. Минимум. 120 милиона лева. За НЗОК . То няма толкова доктори и медицински сестри бре . Къде потъват тези милиони всеки месец ?

28

Анонимен

преди 5 месеца

Фармацевтите НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧАВАТ цените на лекарствата.С една аптека се ИЗДЪРЖАТ ЦЯЛА ФАМИЛИЯ която която е презадоволена от всичко.Болниците са ПЪЛНИ за лекуване от пациенти от МАЛЦИНСТВАТА.А дали са осигурени?От ЛЯТОТО са спрени някой ЛЕКАРСТВА за кръвно и сърце, за който имаше макър и МИНИМАЛНА ОТСТЪПКА.,а си плащал водолаз здравна осигуровка.Един милион били, осигурени,и се дава допълнително един милиард,а все трябва да ДОПЛАЩА пациента, и все НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ!

27

Осигурени

преди 5 месеца

До Анонимен - Държавата функционира като общество на хора , а не диваци. Ако е всеки за себе си , тогава няма нито държава нито общество , а има джунгла. Въпросът е в контрола , държавата трябва да контролира тези които не плащат да не ползват обществен ресурс. Сега който не е осигурен ползва само спешното ако умирга.

26

комунист

преди 5 месеца

Капиталистически упадък и разложение, за жалост.

25

Анонимен

преди 5 месеца

До искам социализма, няма :) АКо не ти харесва... напускай. Хубавата новина е, че такива като теб намаляват по естествен начин.

24

Анонимен

преди 5 месеца

До Осигурени, проблемЪТ е, че всички ползват, а плащат малко. ПроблемЪТ е, че държавата не може да управлява този финансов ресурс. Решението е: не плащаш изобщо не ползваш. Или плащаш и ползваш според приноса си. Солидарността не работи!

23

Анонимен

преди 5 месеца

Според правата на човека всеки трябва да има достъп до медицинска грижа. Никъде не се казва, че трябва да е безплатно. Нека всички неплащащи да си помислят колко време биха работили безвъзмездно! А държавата вместо да констатира да ги накара да си платят! Или да промени системата за да е реципрочна на внесеното!

22

Тошко...

преди 5 месеца

...от ИТН в неделя 150 каза как се краде. Купуваш евтин аспирин, а го продаваш на цена на Байер. Елементарно. Преди повече от 100 г. така упрекнали кмета на Русе Н. обретенов, че вместо прочутите Марсилски павета послал улиците с много по-евтин гранит, а разликата присвоил. Не доказали дали е така, но омаскарили човека. Знае ли Тошко дали така крадат от лекарствата и въобще как и кой краде или просто се заяжда. като твърдиш нещо, докажи. Да не говорим, че бяха на върха, но нищо не направиха

21

Осигурени

преди 5 месеца

Всеки нормален българин си внася здравни осигуровки. Неосигурените кои са - малцинства, ненормални, клошари и т.н. , следователно те не ползват здравната система. Всички останали си плащат - и безработните и останалите. Къде ви е проблема ?

20

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 6, глупости! Точно безработните са част от неплащащите! Ако не са регистрирани и да им плаща държавата... не плащат. Информирайте се преди да пишете! Тези клишете къде редите не помагат да изглеждате умни :)

19

искам социализма

преди 5 месеца

Тогава живеех спокоен живот със истинска храна. Днес разширените гробищни паркове и некролозите по улиците и на млади хора, говорат за постиженията на дивия ни и уродлив капитализъм.

18

и аз да питам

преди 5 месеца

Разкъсаните от кучета в европейска България как ги лекуват??

17

Анонимен

преди 5 месеца

До Ха ха ха, я пак? АКо някой неосигурен се разболее и има нужда от животоспасяваща оперция СЕ прави! АКо такъв бъде блъснат от кола(примерно) пак му спасяват мизерния живот. Ама плащат другите! Спрете да лъжете, че не е забавно вече. Или лична партида, или нива на обслужване според приноса. Така е честно! За неплащащи да се полага само рецепта за нурофен и толкова.

16

Анонимен

преди 5 месеца

Не ни информирайте колко са здравно неосигурените! Информирайте ни как ще ги накарате да си платят! Ако не можете променете системата да бъде на лична партида, а неосигурените да се спасяват както могат. Опция две е да имаме различни нива на облсужване според приноса. И на малките деца е ясно, че солидарността не работи когато 1 000 000 ползват без да плащат! Работещите са 2 000 000. Добавете пенсионери и деца! Тази задача с тези си ограничения НЯМА решение! Освен, ако не изхвърлим неплащатите!

15

Осигурени

преди 5 месеца

Почти всеки нормален българин и българка си плащат здравните осигуровки , следователно имат равни права. Тези които не си плащат здравните осигуровки си плащат на частно. Какъв ви е проблема ? Всеки си плаща - осигурен и неосигурен , нали ?

14

Анонимен

преди 5 месеца

Променете конституцията и осигуряването да стане лично. Който не е осигурен да си плаща или да се самолекува. Който е осигурен да му се поемат разноски спрямо това, на което се е осигурил. Не може един да плащат 22лв осигуровки, други 300лв и да са осигурено за едно и също. Къде е стимулът да си плащаш, да се учиш и развиваш.

13

Ха ха ха

преди 5 месеца

Аркади Шарков е син на шефа на БГ Стоматолофичен съюз - Шарков. Всичко е навърдано като св.ин.ски черва. Случайни хора там няма в " елита".

12

бюджета дава и

преди 5 месеца

студентите и учениците здравни . парите ги има . 8 хиликоптера и 3 ремонта на спартана и ги изхарчиха . изнесоха и лекарства в други страни . да дадат от бюджета на тези 1-2 милиона и да имат всички здраве . болничните шефове вземат по 1-2 милиона . балтов го сложиха на 59 бона заплата без бонусите и другите взятки .

11

Всичко е точно

преди 5 месеца

Бюджетът е направен добре. . . . Предимно приходи и никакви задължения! Характеристично за българите е илюзорната представа за реалността!

10

Ха ха ха

преди 5 месеца

СТИГА СТЕ СЕ ОПРАВДАВАЛИ СЪС ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ!!! ТЯХ ГИ ВЗЕМАТ САМО ПО СПЕШНОСТ. ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО СИ ПЛАЩАТ В БРОЙ. А БЕЗРАБОТНИТЕ СЪЩО СИ ПЛАЩАТ ПО 32 ЛВ МЕСЕЧНО, АКО ИСКАТ ДА ИМАТ ЗДР. ОСИГУРЯВАНЕ.