61

Припомних за тази

преди 5 месеца

учителка, за да се разбере защо хората не рискуват да продадат единствено жилище с цел после да купят по-евтино. Стават и други прецаквания. Имаше подобен случай в моята служба, прострада жена от техническия помощен персонал. Имала два апартамента, но и нейната заплата, и тази на мъжа й бяха ниски и изнемогваха. Затова реши да продаде единия за долари, но съвсем наскоро след това доларът се срина и тя се оказа с голяма загуба. Затова днес у нас хората са се вкопчили в недвижимите си имоти.

60

СпомнетеСиУчителката

преди 5 месеца

която години наред просеше, свирейки на устна хармоника на бул. "Витоша". Вече не я виждам всеки ден. Преди месеци я видях, доста остаряла, до нея се беше свило бездомно куче.Преди години, в интервю разказа пред ТВ-репортер, че семейството й предприело такъв ход - да си продадат единственото жилище, да купят в по-евтин квартал, а с останалите пари да подпомагат изхранването си. Но улучват момента, когато цените на жилищата рязко скачат, а те вече са продали, но не са купили. И остават без жилище

59

Анонимен

преди 5 месеца

До ТУСК Аууу, каква злоба! Такива като теб влизат в криминалната хроника...

58

Олимпий Панов

преди 5 месеца

Климакстека!

57

Радослав

преди 5 месеца

Няма такова животно като енергийно беден, а има *** и мързелив! Едните им се вижда много да платят за саниране и имат огромни загуби, карат с ел. уреди от времето на цоца. Вторите са ромите, те просто са мързеливи. Щом не работи значи не е енергийно беден, а просто мързелив! Да са учили и да са се хванали на работа! Ако има помощи, то те да са само и единствено за хора с поне 9 години трудов стаж порез последните 10 години (изключение само за инвалиди и жени по майчинство от работа)!

56

До до енергийно

преди 5 месеца

Пак пиша, огромната Ламя в консумативите е СГРАДНА, неправилна формула, и огромни кражби. На мен ми омръзна да плащам КРАЖБИТЕ на съседите Богаташи. Понеже съм живял на Запад такава огромна разлика при лично потребление Парно за 40 лв и сградна 140 лв. НЯМА. Да, плащат се разходи локално, но не такава огромна сума за СГРАДНА. Затова има технически паспорти на всяко жилище. Един милиард лева влизат в Черните Каси от Сградна на софиянци. За къв ми е 5камерна дограма, като сградна е безобразна.

55

ТУСК

преди 5 месеца

Дъртите мумии били пазели за децата некви огромни 4 - 5 стайни апартаменти. Живеят с 500 лв пенсия на него само толкова му е пенсията Като не могат да поддържат продават и не се махат Кво пазят и те не знаят като ги питаш Могат да продадат да се преместят в по-малък апартамент и парите да раздадат на децата, ама нее ще чакаме половин живот вампира да каталяса от старост та да може да вземеме жилището дето през тва време още е заприличало на бункер.

54

Анонимен

преди 5 месеца

До До енергийно беден, не е антихуманност. Всеки е длъжен сам да подсигури добруването си. За да палащт на някого, че е нергийнобеден трябва да вземат от някой друг. Е да, но на една част ни писна да ни използват за дойни крави и да издържаме бедни с по апартамент, вила и две коли. Хайде стига сте цоцали безплатно!

53

Хахахахахахахахахаха

преди 5 месеца

До Като отиде в Люлин, като си продаде апартамента на Витошка ще му останат след покупката в Люлин. мислете бе, не е забранено! И на село могат да отидат. Спокойствие, чист въздух, градинка, 2 кокошки.... к'во се ръчкат сред големите и искат и за тях да има като за останалите? НЯМА! АКо не можеш да се издържаш проблемът си е у теб! Не е у другите!

52

Пак ще обобщя

преди 5 месеца

Огромната "Ламя" в режийните е СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ. Кражби от съседи дублиращи радиатори, подови отопления кражби топла вода, и незаконно усвоени тръби от коридори в частни апартаменти. Април ВАС на Първа инстанция за 3-ти път бе отменена незаконната Сградна. Проблемът не е да не се плаща, проблемът са КРАДЦИТЕ, които не искат да изолират тръбите при хоризонтална, а не искат, защото за сто лева си топлят апартаментите. Но СО, тя е принципал на Топлофикация *** ЕДИН МИЛИАРД годишно от Софиянци.

51

Анонимен

преди 5 месеца

До 61 - Ти правиш ли разлика между собственост (недвижима) и кеш пари?! ))))

50

.....

преди 5 месеца

Енергийно бедни какво значи,ами този който не може да си плаща режийните разходи.Да обаче,уж нямат пари да кажем пенсионерите,а хвърлят хилядарки през терасите и стават жертва на ало измамниците!През соца даваха ведомствени жилища на семейства и с деца по-големи от предприятията и на военни,след 1991г. започнаха да ги продават и всеки си ги закупи.Децата порастнаха изнесоха се и останаха вече бабите в големи апартаменти които сега не могат да отопляват,защото нямат средства.

49

До енергийно беден

преди 5 месеца

Като няма собственост човекът, той няма да е енергийно беден? Кога станахме, толкова антихуманни. Как един пост не видях: Премахване кражби парно, ток, вода. ИЗОЛИРАНЕ на тръбите сградна или индивидуален отказ от сградна, когато сметките са над 20% сградна от лично потребление.. Работа на Общините е да намалят загубите. Всички сгради, строени след 1999 г. са с хоризонтални инсталации, няма разбиване при изолации. Даваш еднократно хиляда лева, тези пари са дадени за един сезон 6 мес. сградна и р

48

Като отиде в Люлин

преди 5 месеца

Нали пак ще плаща, ток, вода, сградни инсталации. Ей, единствен апартамент не се пипа. На едно място им бъркаме в България, че всеки си купи апртаменти през соца. Защо не премахнете кражбите на ток, вода, парно. Какви са тези бандитски структури ЧСИ-та. Изолирате тръбите, НАМАЛЯВАТЕ ОГРОМНИТЕ ЗАГУБИ. ВАС отмени формулата за сградна инсталация април, ни дума, ни вопъл. Ще плащаме 60% загуби ВИК, под наклон идва водата, за 9 ст. купуват кубика. В някои държави на Запад водата е безплатна.

47

Анонимен

преди 5 месеца

До 59 до 54 Ами ще продаваш! Да ви издържаме ли? Още 90-те ***, но светно момче се оплакваше. Аз с две деца и жена живея в гарсониера. Майка ми и леле ми, едната в тристаен, другата в двустаен, ама не можели да си плащат разходите! Аз ще живея в 30кв.м.и ще ти плащама сметките, щото си със синя кръв? 20 години ми стояха в ДСК 30хил.лв.при Живков и до апартамент не се доредих. Раздаваха ги на такива като теб. Справедливо ми звучи.

46

Анонимен

преди 5 месеца

На първо място енергийно бедния или дори бедния не трябва да има собственост. Имаш ли собственост не си беден. Това трябва да бъде първото условие! Ако си беден и имаш собственост си оптимизирай имането за да си подобриш сам качеството на живот. Баба ти на 86 години живее сама в четиристаен апартамент на Витошка... и била бедна :) Еми не си бедна :) Отива в Люлин в едностаен апартамент и ще имаш пари и за отопление, лекарства и храна. Важи за всички останали! Не ни занимавайте с алчни хора!

45

Решения

преди 5 месеца

Задължавате всички сгради с хоризонтални инсталации, там няма разбиване на апартаменти, да изолират тръбите на сградна. Протоколи от ОС-та, който не иска да изолира КРАДЕ, или е усвоил при хориз. инст. незаконно тръби от ОЧасти. Тогава усвоилите незаконно тръби да си плащат Цялата Сградна. Другото решение има Проекти в Общини, вижда се колко тръби са усвоени, ако са 50% от всички тръби, плащат тези 50%, плюс останалата сградна по кубатура. Обследване за ПОДОВИ ОТОПЛЕНИЯ, там се краде топла вода.

44

пак 59

преди 5 месеца

Забелязвам тази тенденция от няколко години насам. Пребоядисаните ДСари (като сегашната власт) са приучени, че могат да си "берат" всичко, което им хареса и в бездънната си наглост сега са насочили поглед към малкото ценни активи, които ни остават. Една такава другарка ми заяви в прав текст: "Омръзна ми от бедни стари хора, които нямат пари да си обновят имотите, ама ги стискат." Тя самата новодошла *** от Плевен, ще ми дава наклон. Нахраних я добре!

43

Огромните сметки

преди 5 месеца

"умници" са СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ. За какъв ми е Изолирано жилище като плащам 140 лв. сградна на МЕСЕЦ за 80 кв. 14 вертикални тръби в коридора, 7 от тях усвоени от съседи, влизат в апартаментите им-при хоризонтална инсталация. Топлят се хората.Една една тръба не ми минава през жилището по проект, плащам сградна. Не може ли Общините да минат да решат проблемите със сградна. Предложих да ИЗОЛИРЕАМЕ ТРЪБИ на ОС, дистанционни уреди: "Как ще си разбивам апартамента", защо си усвоил ТРЪБА от Коридора?

42

до 54

преди 5 месеца

Какво предлагаш, Барба? Да продадем родните си домове и да се изнесем в крайните квартали, където манталитетът е коренно различен от обичайната ни среда? И не е вярно, че не плащаме дължимото, кореняците не сме с "тарикатско" мислене. Не разбирам каква е тази внезапна загриженост за хората с големи апартаменти в добрите квартали. Явно им се иска да ги заграбят, че празните парцели са на привършване.