20

илюминат - ренегат

преди 5 месеца

Инвестиция във ВЕИ на този етап е абсолютно не рентабилна!

19

запознат

преди 5 месеца

Ако се инвестира само във фотоволтайци, това ще вдигне температурата с над 5 градуса! Общоизвестен факт е, че са 2 % от доставената от слънцето енергия бива превърната в електрическа! Останалите 98 % се превръщат в топлина която повишава температурата на въздуха!

18

ХАХА ХА ХА!

преди 5 месеца

А през това време руснаците направиха пробив в атомната енергетика с бързи частици! А останалите ще гонят Михакя за ток!

17

Анонимен

преди 5 месеца

А нашият Павец дето е с мощност почти колкото на АЕЦ-а го счупиха......

16

Анонимен

преди 5 месеца

А как отидоха до Дубай тия лицемери ??? С частни самолети и луксозни яхти. Що не хванаха влака до някъде, след това да преплуват, и пак да хванат влак. И камила може. Ако бяха истински екоактивисти. А те са чисто и просто едни корумпирани лицемери. Които ни лъжат, че ще си поръчаме вятър, и така ще спасим човечеството.

15

Анонимен

преди 5 месеца

...а по-умните инвестират в АЕЦ. Това докато лудите се налудуват.

14

Анонимен

преди 5 месеца

Вчера беха 20 държави за ядрената енергия?

13

Шефа

преди 5 месеца

Това е глупаво и вредно за природата ,земеделието и птиците решение! Тази посока на развитие на енергодобива е зададена користно от лобиращи за сектора среди!

12

Христо Христов

преди 5 месеца

До 12 "Да бяха се договорили да залесяват!" - там дърветата се виждат и не може да се краде. Затова и крадливият ЕС изостави плановете да посади 1 милиард дървета....

11

Христо Христов

преди 5 месеца

Китай сигурно ще я удесетори. Въпросът е дали изостанала германия, която маха ветрогенератори, за да копае въглища, ще може да я удвои.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Да бяха се договорили да залесяват!

9

Анонимен

преди 5 месеца

Може би западните държави, са амбицирани от постиженията на Китай по отношение на ефективността на фотоволтаиците, 33.9% до сега...Обаче, всички тези световни рекорди са за малоразмерни образци, едва ли такава ефективност ще стигне през близките едно, дори две десетилетия, до масово производство на стандартен размер панели. Все пак за поредният световен рекорд тук: https://longi/en/news/new-world-record-for-the-efficiency-of-crystalline-silicon-perovskite-tandem-solar-cells/

8

Анонимен

преди 5 месеца

Държавите уж решили да утроят енергията от ВЕИ, но ангажиментите им не били задължителни. Отново се надяват шарани да се хванат на гола/кукичка.

7

Анонимен

преди 5 месеца

Много здрави лобистки интереси

6

Анонимен

преди 5 месеца

Практически не е възможно в толкова кратък срок. Освен, ако се ощетят съществено други производства от определени суровини и работна сила.

5

Анонимен

преди 5 месеца

По добре АЕЦ, отколкото ВЕИ затото токът от нови АЕЦ е вече 3 пъти по-скъп от ВЕИ, пък ние сме си свикнали да сме бедни.

4

Таня до 5

преди 5 месеца

И двете системи ще се развиват. Въглищата и петрола постепенно ще отстъпват, докато напълно не бъдат премахнати от енергийните миксове на развитите държави. Вероятно до 20-30 години в Европа, САЩ, Китай и др. няма да има нито една централа на въглеродно гориво.

3

Анонимен

преди 5 месеца

По добре АЕЦ, отколкото ВЕИ. АЕЦ е стабилна дългогодишна инвестиция, др е глупост.

2

Таня

преди 5 месеца

Ние и още 20 държави поискахме и утрояване на ядрената енергия, което беше ключовото предложение. За ВЕИ е ясно, че всички ще го развиват. Поднасяте новините малко съмнително.

1

Анонимен

преди 5 месеца

На конференцията за климата COP28 българската делегация защитава основно интересите на Богомил Манчев и световното ядрено лоби. Кой за каквото си е платил. Лобираме жалкият дял на АЕЦ, който в момента е едва 9.5% в световното производството на ток и намалява поради скъпотията на неизгодните нови АЕЦ, да се утрои с международни споразумения и държавни закони. Кой ще плаща после десетки милиарди за този вече суперскъп ток ще се уточнява по-нататък.