12

VladTepes

преди 9 месеца

До Ами даНе е точно така - много военни продължават след пределна възраст като граждански лица и получават заплата и пенсия едновременно.

11

Аз

преди 9 месеца

До Анонимен10 Приоритети!

10

Анонимен

преди 9 месеца

А на докторантите стипендията остава 1000лв. СРАМ!!!!За фуражките пари бол, за наука пари йок!

9

Ами да

преди 9 месеца

Затова няма желаещи да работят в много браншове.Където е малко заплащането има кадрови проблем. Работят и много пенсионери,защото няма желаещи.При военните не може и пенсия и заплата като военен и решението ДОБРО заплащане на курсантите.

8

а един футболист

преди 9 месеца

за 4 мача на месец(360 минути).. колко ще му платите..?.... Или на една певачка в бара(180 минути).. колко ще и платите

7

Анонимен

преди 9 месеца

И 10 хиляди да я направят тая стипендия все тая.На никой не му се ходи на фронта да брани грантовете на Тагаревич и сие.

6

Анонимен

преди 9 месеца

Нали според закона за нормативните актове, чл 18а, всяка промяна трябва да минава през обществено обсъждане? Сайта за това е Иначе в законопроекта от сайта на парламента в обосновката като стигнах до "курсантите не престират труд" и се хванах за главата......Това го е писал човек който никаква представа си няма от реалността там

5

Анонимен

преди 9 месеца

Това е стъпка в правилна посока, но пак не решава един от основните проблеми- че настоящият статут на курсанта е фактически противоконституционен. И Конституция и международни договори гарантират право на труд, но курсанта не му се зачита за трудов стаж, а ако се хване да работи(дистанционно от стаята си примерно), ще го уволнят дисциплинарно. Пълна безумица и дивотия.

4

Чук и Гек

преди 9 месеца

Как няма, като дори при силно намалените бройки за прием в сравнение с преди 35 години, едва 20 % от местата са попълнени и преподавателският състав е изпаднал в не толкова тих ужаст! Относно заплащането, едно време редник /курсант/ получаваше 1,5 лева, ефрейтор 2,50, мл. с-т 3,50 лева месечно горе - долу, но онова бе Народна армия! Младеж приет право в СУ, предпочита военното училище! МВР винаги е било по предпочитано, с изключение преди 9 септември 1944 г.

3

Хахахахахаха,

преди 9 месеца

Мухахахахахахахахаха Уахахахахахаха...

2

Анонимен

преди 9 месеца

Подготовката за Източния Фронт започна ! Тагаренко ще ходи ли лично да поведе четата срещу Русия или ще си остане на топло в тила ?

1

вв

преди 9 месеца

Това са си много пари - като те убият на фронта или на мисия, дават ли нещо на семейтвото?