75

Анонимен

преди 9 месеца

В ИТ индустрията ще има нужда от "ИТ трактористи" и "ИТ комбайнери" и "ИТ общи работници". Механизацията на ръчния селскостопански труд е пример какво ще се случи в "ИТ ръчния труд". Ще има механизация и нови "ИТ комбайни" ще сеят и жънат в ИТ сектора. Нужни са само механизатори-водачи.

74

до 73

преди 9 месеца

ПОзицита ми в главата ти, не е особено важна з амен, така че ... Все тая.

73

Алито от София

преди 9 месеца

В България има много умни хора, IT специалистите може да са ни и в повече, но управниците правят всичко възможно да няма развиващи се млади хора, не само в тази, но у в всички насоки, затова и младите хора бягат в чужбина, не само за пари, но и за развитие, за нашите едни и същи управници не и трябва умен народ, а *** и страхлив, необразован и беден, за да си настаняват наследници и да си краднат на воля и да чакат избори че да хапнат кебапчета за да гладуват и да се хвалят кой депутат е черпил

72

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 72, за разлика от такив акато теб, аз чета книги и там има факти. Ако искаш като теб да врещя "по приницип" няма да стане. Зная, че можеш само да всалях хората на твоето ниво и там да ги побеждаваш. Ето ти факт. Няма да ти се получи. Четете! Не е забранено и не боли! Бедни сте, защото сте пр0сти. Пр0сти сте, защото сте бедни. Спасение за вас няма. Всичколози :)

71

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 73, никаква илюзия не е :) Явно не ти допада заради ниската ти позиция в нея. Но за това си си виновен сам. Освен това само ти говориш. Не сте "ние". Или в главата ти сте повече?

70

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 77, каза го форумния всичколог :) Продължавайте да дълбаете дъното! "The practical application of scientific techniques is the Art of Economics. Some economists consider economics as a science and art while few others as science and applied science. It is considered as newest of science and oldest of arts and the queen of all the social sciences." Дано сега осъзнаете колко сте необразовани!

69

Анонимен

преди 9 месеца

"според науката е важно от къде започва средната класа. не според някакъв форум всичколог :)" - Икономиката е точно тошкова наука, колиот е и астрологията.

68

Анонимен

преди 9 месеца

Има книги по икономика, които пишат, че команиите се създават, за да произвеждат публични блага и услуги, които да допринасят за развитието на обществото. Не зна, дали не беше некъф от УНСС. Ха ха! Целта на една комоания е СМАО И ЕСИНСТВЕНО да носи печалба на собствениците си. Нищо повече, нищо по-малко! Всичко остналмс априказки за лека нощ.

67

Анонимен

преди 9 месеца

"Хората получават Нобелови награди за икономика :) А щом само в моята глава се случват тези неща" - Къде е казано, че не се полупвата нобелови награди? Говорим за илюзията ти, че има само едно "абсолютно" определение на класовата система, а аз, поне в началото, исках да посоча, че идеята, че си средна калса, ако не работиш за заплата е остаряла и е неприложима днес.

66

Анонимен

преди 9 месеца

До 71 - В твоята глава се случва това, че си мислиш, *** си прав. Не можеш да цитираш източницо, не умееш да боравиш с факти, не можеш да изложиш теза, нито да защитиш такава, но умееш само да нападаш другите с изтъркани клишета. Ако беше си дал зор, да прочетеш повеченот първата книжка с намаление, щеше да знаеш, че има разлипни класови теории, които са в противоречие една с друга.

65

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 70, според науката е важно от къде започва средната класа. не според някакъв форум всичколог :) Видяхме ги, че разбират от всичко: от вируси до Хеш кодове :)

64

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 69, дам :) Вероятно. Хората получават Нобелови награди за икономика :) А щом само в моята глава се случват тези неща.... явно си поредния необразован плямпалник, който разбира само от "по приницип говоря". Хайде отивай да бъркаш бетонЯ, че няма да има за парцуца довечера :) Колко обичам да се надсмивам над индивиди като теб! Без образование, без мисъл в кратуната и без специални умения :)

63

Анонимен

преди 9 месеца

До 68 - Според онзи, който се заяждале, средната класа е такава, която не работила за заплата.

62

Анонимен

преди 9 месеца

"Икономиката Е наука и има закони и правила. Учете и четете за да не ставате за смях. " - Самонти се смеел, в главата си, спорд някаква си твоя фантасмагория.

61

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 66, някъде да дефинирах всички класи? И ако прочетеш внимателно ще видиш, че описах само три от Гилбърт. Така че... това си е разделението. С различни финансови параметри.

60

Анонимен

преди 9 месеца

"Размерът на заплатата не определя класата на хората, а дали работят за заплата. " - Пак добре, *** не каза, само "дали работят".

59

Анонимен

преди 9 месеца

До 63 - Според Гилбърт в САЩ имат деление на поне 7 класи. - Висша капиталистипеска или свръхбогати, после имаш "висока средна", "средна", "ниска средна" класи. След това имаш работеща класа. Под нея имаш нсика класа, деляща се на работещи бедни и безработни. И това една от многото класови теории.

58

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 65, вземи ги прочети първо и после коментирай. Има няколко издадени на български език и ще ти (надявам се) по-лесно да разбереш материята. Икономиката Е наука и има закони и правила. Учете и четете за да не ставате за смях. Щот тук често ви се случва. Зная, че анонимността ви пасва, но в живия живот пак ставате за смях. И ви се смеем :) Много!

57

Анонимен

преди 9 месеца

До 63 - Как се казват даденире "книги по икониника", кой и кога ги е писал. Или сериозно вярваш, че има нещо "абсолютно" и общоприето сред разлипните икономисти.

56

Анонимен

преди 9 месеца

До 56 - Най-добрият софтуерен специалист, който изгради цялата оснива за структурат на компания, като говорим от фронт-а, до бекенда, написа половината ИИ, написа повечето тестове и сигур о имаше 1500 стрнаци с изисквания, които почти не се промениха две години по-късно, на компания, която се продаде за 60 млн. еимаше евкивалента на 6.00 по математика и английски, а по всички останало, ако не можеле да го пропусне, е имал 3.00. Какво имаш в дипломата губи значение.