108

Kresi

преди 6 месеца

Не знам ама запада ако се бе заградил с бодлива тел както нас ни бяха заградили и никакъв допир с изтока,след ВСВ, ми ние от изтока сега щяхме да сме в каменната ера сега бе червени тапири

107

Роко

преди 6 месеца

Абе кой започна индустриализацията на феодална русия, кой открадна технологията на ядрения синтез и задвижването на самолетите с турбина.Запознайте се с делото РОЗЕНБЪРГ които предадоха тези технологии на руснаците бе червени съседи.Има толкова много факти и документи за руските кражби на технологии.Нали и нашето външно разузнаване работеше в тази насока като предаваше откраднатото на руснаците.Какво ново може да се изобрети в диктаторски страни бе червени умници.Кой извади япония, китай, ю.коре

106

Откъс от статията

преди 6 месеца

"Пътниците разказваха ужасяващи истории"....Имате предвид катастрофата на Конкорд със 120 жертви върху хотел в Париж !

105

До Долният

преди 6 месеца

Всъщност тези самолети нямат нищо общо конструктивно (освен външно горе долу)

104

Мравояда

преди 6 месеца

Всъщност самите англосаксите пробутват документацията на Конкорд на руснаците. Но не цялата и не материалите. Поради което съветския Ту-144 така и не влезе в експлоатацие, защото не успяха да се пребоирят с детайлите. Обикновено вредителство, макар и добре обмислено!

103

До наведената Нелка

преди 6 месеца

За какво ще "крадат" нещо което те (Русия) вече са произвели и използвали преди тях (Англия и Франция) ? Нелке, смешните ти пропагандни статийки могат да излъжат само някой малолетен ***. Само това ли успя да сътвори полу празната ти наведена главица ?

102

Гошо

преди 6 месеца

е не може да сте такива празноглавци в тая редакция Направете една елементарна справка кога е първият полет на ТУ-144 и на Конкорд По вашата логика и приказки ще излезе че тия от Конкорд са крададците

101

Охотник

преди 6 месеца

Dnes.bg излагате се за няколко цента. ТУ144 е първият свръхзвуков пътнически самолет. Първи полет на 31 Декември 1968 година. Конкорд 2 Март 1969 година. Андрей Туполев е поканен да огледа новият Конкорд, при първата му поява. През 1970 година, на авио изложението, в град Бурже. При огледа той уточнява, пред френските инженери предимствата на ТУ144. Същият е спрян от полети, поради високите разходни норми. И до ден днешен се разчита, на руските авио инженери.

100

Тодор Бургас

преди 6 месеца

Преди 10г САЩ прави тестове на летяща Лаборатория ТУ/144 а не на Конкорд , така че сами си правете изводите.От Кети

99

Тодор Бургас

преди 6 месеца

Извинявам се-КОНКОРД излита 1969г.

98

Тодор Бургас

преди 6 месеца

Когато пишете глупостите ставате смешни-в интерес на истината те си приличат но и доста се различават!!!ТУ144 - излита 1968гКОНКОРД-излита 1968!!!ЧЕТЕТЕ,информирате се преди да публикувате!!!

97

Анонимен

преди 6 месеца

Опорката, че руснаците са изостанала нация, е направо жалка. Нация, която лети в космоса, строи ядрени централи по света е изостанала ?!. По тая логика ние сме още в каменната ера. И парадокса е,че тласъка на гражданската технология дава войната, било то студена или .. Реактивният двигател и свръхзвукова авиация са първоначално с военно положение. А сегашната хибридна война с/у Русия й дава шанс да възроди загубеното през годините на хаос и безвремие, когато властваха западни лешояди.

96

Анонимен

преди 6 месеца

ВСЪЩНОСТ ЦИТАТЪТ "Съветите бяха добри в обратното инженерство на нещата и имаха едни от най-добрите математици на планетата, но бяха много лоши в превръщането на нещата в практични продукти" ОТРИЦАВА ТВЪРДЕНИЕТО НА ЗАГЛАВИЕТО - КОЙТО ИМА НАЙ-ДОБРИТЕ МАТЕМАТИЦИ Е ВИНАГИ В СЪСТОЯНИЕ ДА РЕШИ НАЙ-СЛОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ,СТИГА ТЕ ДА СА РЕШИМИ!!... ШПИОНАЖЪТ Е ВТОРОСТЕПЕНЕН - ТЪРГОВСКИ ШПИОНАЖ, ДОКАТО BOEING СА КОПИРАЛИ НАПЪЛНО Ту144...

95

Деца Мой

преди 6 месеца

Деца Мо,й ако родителите ви са били васали на СССР а вие на САЩ това не ви прави умнии и достойни а само богати , но и податливи из отзад за големият брат!

94

Анонимен

преди 6 месеца

Не ви ли омръзна тази история.

93

Гошо

преди 6 месеца

Сега ще го построят отново и по-модерен.

92

Kreti

преди 6 месеца

Копия има но не са тия които пишете Москвич 400/420 е копие на Опел Кадет, Ту/4 е Копие по заповед на Сталин и т.н.т, аман от некомпетентни Сороски които не търсят истината.

91

М

преди 6 месеца

-Мънипени, къде намира сега агент 007? -По последни сведения Джеймс Бонд е на секретна мисия, сър.-Няма го никъде, търсете го. В специална капсула с всички удобства, някъде около Малта, м-р Бонд и руската шпионка Таня едикояси чакат инструкции за подводно проучване на потънала секретна техника. И докато чакат... Шпионинът, който ме обичаше или нещо подобно.

90

Kreti

преди 6 месеца

*Руското мeнте литна веднъж, без екипаж за 40 минути.* даа не е било с искуствен интелект още тогава? Ако това за вас е недостатък не знам, просто и на вас ви трябва изкуствен интелект!

89

Анонимен

преди 6 месеца

Хах мого ме кефи коги копейките се мъчат всячески да кажат на черното - бяло коги става въпрос за некадърността на колхозниците, а примерите в това отношение са безброй.