10

Хейт

преди 5 месеца

Хм, опитах да го ползвам и не е кой знае какво. Трябва много да внимаваш какво изплюва като резултат. По-скоро е добър като редактор или семантичен инструмент. Но и според мен е надценен.

9

Анонимен

преди 5 месеца

Проблема на човечеството са другото човечество което разпределя блага и налага мнение със сила и тн.т

8

Анонимен

преди 5 месеца

Проблемът за човечеството винаги ще бъде не изкуствения интелект , а естествената простотия на 80% от човешките същества.

7

Анонимен

преди 5 месеца

До 2 - инвеститрите с го надценили НА макс. Готвят трилиони инвестицио в тязинпосока, а OpenAI за 2 година и нещо след GPT-3, е генерирал 30 млн. долара, което на фона на милиардите налети вътре е смешно и желко.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Аз лично съм отврате от опитите за да се създаде машина със съзнание и човешки разбирания. Както и ехидните усмивки на разни жалки гущероподобни, които искат хората едва ло не, да умират от глад, защаради машините ...

5

Анонимен

преди 5 месеца

Научно-фантастичните измислици за бунтуващи се роботи само прах в очите на баламурниците пред истинските опасности за обществото от тези алгоритми. Това дава власт на големи корпорации и институции да определят ти колко благонадежден си като кредитополучател, дали си "примерен гражданин" на базата на това колко често си посещавал тоалетната например...

4

Анонимен

преди 5 месеца

Това са сложни статистически алгоритми, които обработват огромни обеми данни и на база на тях построяват модел, чрез който се вземат решения на специализирани задачи - каква реклама да ти покаже, кое видео да ти препоръча, да ти генерира текст или картинки. Генералният изкуствен интелект е много различна концепция - това е автономно съзнание, което трупа опит, има воля, репродуцира се и т.н.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Няма ИИ. Има бази данни и скриптове които ги обработват, без да се самообучава. Тия бази данни са направени и напълнени от хора. Наричат го ИИ, щото иначе ще трябва да плащат яко авторски права за съчетанието пр. от 1000 картинки в една.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Не е надценен, но към момента не представлява никаква заплаха за човечеството, и няма как да реши да вземе властта в свои ръце, каквито научно - фантастични измислици има... Иначе скъпите телфони примерно, могат на базата на алгоритми да вземат собствени решения, като например към 4-g или 5-g, мрежа да се свържат, в зависимост от качеството на сигнала! Ако това им умение (да вземат самостоятелни решения) се усъвършенства, наистина един ден в далечно бъдеще, може и да гледаме бунта на машините

1

Фин

преди 5 месеца

Аз отдавна бях написал, че ИИ няма, а просто сложна програма. Без ВОЛЯ не можеш да мислиш, а ИИ няма свобидна воля. Няма и понятия, понятийна система, а просто обработва данни от човека. Това е все едно да кажеш, че търсачката или преводача на всички езици Гъгъл е ИИ.