8

До 9

преди 5 месеца

Понякога в нАучните ни среди успява да проникне някой, който има качества за научно-изследователска дейност. Но след като се ориентира и разбере къде е попаднал, или бяга с двеста, или успяват да го пропъдят, или се обезличава и предпочита да си кротува на заплата, като от време навреме се мярка в института, в който работи. Имаме няколко истински научни открития, но хрантутим над 6000 индивида в БАН. През соца са били двойно повече. Файда никаква, интриги колкото щеш.

7

Анонимен

преди 5 месеца

Наука в България няма.Няма, не е имало и няма да има.Тук просто се ходи на работа за заплата.

6

Пак до Ивайла

преди 5 месеца

Въпросната деканКА е спомената в книгата на проф. Хорозов "Проектният бизнес и ограбването на науката". Госпожицата многократно е била член на комисиите, одобряващи проекти, но същевременно е била и член на колективите на някои от проектите, кандидатстващите за финансиране и одобрение от комисията, на която тя е член. Паралелно с това е писала и рецензиите на проектите, които са били конкуренти на онези проекти, в които тя е участвала. С други думи, някогашните безобразници вилнеят и днес.

5

До Ивайла Бакалова

преди 5 месеца

Няма да ти казвам на кой ВУЗ в един от големитени градове до неотдавна беше декан на факултет лице, което по времето на соца беше влязло да следва чрез РабФак, беше предпочело задочна форма на обучение и се беше дипломирало с общ успех (3.50). Лицето беше протеже на жена, която парадираще с това, че съпругът й е роднина на жената на един от членовете на ЦК на БКП. Тази жена пък (покровителката) пък е била изключвана от гимназията за слаб успех, но стана шеф на секция в институтна БАН.

4

Ивайла Бакалова

преди 5 месеца

Балдъзата на Климент Найденов му е докторантка. Той е бил двойкаджия като студент. Плаща на асистенти и доценти от неговата катедра да му пишат статии - в тях те цитират себе си, а пускат статията под негово име. Правете си сметка каква "наука" кипи в неговото обкръжение.

3

До Анонимен 3

преди 5 месеца

това означава че Найденов е политическа калинка защото беше от кандидат депутат от ВОЛЯ после от партията на Цв. Цв. а сега разбираме че играе с ГРОБ хахахаххаха

2

Българи къде сте

преди 5 месеца

България има огромен проблем с полицаите в Бобов дол - агресивни, неграмотни, толерират Ромите с пари!Германов

1

Петър

преди 5 месеца

Стария президент ли стана ?