77

Ами

преди 5 месеца

Да отива да я търси !

76

Тео

преди 5 месеца

До Еко колапс - спиране на размножаването на човечеството(децата правят СО2 и метан) - никакво животновъдство(кравите пръдят), движение - само с велосипед(дървен, защото за желязото и гумите трябва енергия) и най-добре няколко ядрени бомби да паднат, че да ни разредят(ама само да не падат върху нас, по-добре върху Китай и Индия, че и те много пръдят а ние сме еко)!За съжаление, това, което казвате е несъвместимо с капитализма! А човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

75

Еко-колапс

преди 5 месеца

Стига сте замърсявали с теа безполезни напъни за завладяване на космоса , на хиляди светлинни години няма нищо - трябва да се създаде космически кораб, който лети със скороста на светлината и да лети над 1000 год. за да се стигне евентуално до нещо интересно и годно за живот-абсурд. Спрете с тоя делириум Земята е една и трябва да се пази -спиране на пластмасите , войните,контрол на ресурсите, спиране на вечния разтеж и производството на продукти едно-дневки ,спиране на сечта на Амазонската гора!

74

gallahad

преди 5 месеца

ако всичко беше толкова евтино и просто, както си го представя масовият коментатор - то всяка държава би имала космическа индустрия. само че нещата не са толкова прости: дори Япония, която има свои ракети, използва услугите на други държави за да изстрелва спътници и астронавти. на китайците също им бяха нужни десетилетия. освен проектите на Мъск и споменатата "Ангара" САЩ и РФ също не могат да се похвалят с много за последните 40 години. скъпо занимание, изискващо хиляди подготвени хора.

73

gallahad

преди 5 месеца

относно това, как руснаците нищо не са създали в последните 30 години: от нулата е разработено семейството "Ангара", което ще замени съветските "Протони" и "Съюзи". различните класове отговарят европейските носители от семейството "Ариана", "Falcon" на Space X, китайските конкуренти и т.н. до момента пусковете на "Ангара" са 100% успешни, макар и далече не толкова масови като на сериите "Съюз" и "Протон" (които просто са по-масови и все още по-евтини на кг полезен това, изведен в Космоса).

72

gallahad

преди 5 месеца

Space X никога не е планирала да купува руски двигатели. няколко фирми участват в конкурс за двигатели за NASA, за да бъдат заменени проектираните в САЩ, но произведени в Русия ракетни двигатели от последните 2 десетилетия. в Интернет тези двигатели са познати с руското си наименование РД-180, но са проектирани в САЩ, просто руснаците печелят конкурса да ги произвеждат.

71

Анонимен

преди 5 месеца

Това е втори орбитален опит на Старшип. Докато първия опит беше прекъснат на четвъртата минута заради 6 дефектни двигателя, то втория опит достигна космоса височина 140км и скорост от 21000км в час. Подобрените двигатели Мерлин работиха много по-добре от първия орбитален полет. Има съществен прогрес и вероятността следващите опити да са успешни нараства. Фалкон 9 заработи перфектно едва на десетия опит и получи лиценз за работа в космоса.

70

Разправят

преди 5 месеца

Че когато има нещо- естествено ние не знаем никога каъв е точния замисъл ...та когато има нещо което не се харесва на НЛО-та та така гърмели ракетите ! Просо ти казват не даваме да идвате на Луната ! Щото нали знаете че Армстонг ревял по станцията ето ги ,гледат ни от другата страна виждаме ги ! и После от НАСА ами глупости няма такова нещо !

69

Анонимен

преди 5 месеца

На крива ракета космоса и пречи!

68

До облъчения

преди 5 месеца

Елон Мъск има договор с НАСА за 2 милиарда долара за полет със Старшип до Луната и договор с Пентагона за 1 милиард долара за доставка на 80 войници с бойно снаряжение до всяка точка на земята за 1 час. Всичко друго е от самофинансиране главно от програмата Фалкон 9.

67

До облъчените

преди 5 месеца

Илон Мъск съвсем не е създал със собствени средства тези космически кораби и компанията Тесла. Да, това са частни компании...Обаче щедро финансирани със стотици милиарди долари държавни дотации. Просто след провала на програмата Спейс Шатъл (совалките) НАСА се отказа да създава космически кораби а реши да финансира частни компании да правят това. Освен Мъск от тази програма се облажиха и Джеф Безос и Боинг...Но до момента без особен резултат. Мъск поне успя с кораба Драгон.

66

Роскосмос

преди 5 месеца

Тая работа не е като оная ! Нали ЛГТВТСВГЗЪ феновете твърдят че Русия нищо не може да произвежда ?! А Юесей била правила "Свръх високо технологични" продукти, например миксери, прахосмукачки и най вече Айфон.....От както го няма Вернер Фон Браун (нали сте умно красиви трябва да знаете кой е) САЩ не са направили нищо свестно в ракетостроенето. Освен няколко совалки от които половината изгърмяха. Доскоро купуваха ракетни двигатели от Русия и това ги държеше. И да. Санкциите работят !

65

Българин

преди 5 месеца

А бе, прошляци руски, колко нови ракети създаде "могучая советская" за последните 30 години - НУЛА.Още ползвате разработки от времето на СССР, само. А вие сте седнали да плюете един ЧАСТЕН ПРЕДПРИЕМАЧ, който сложи в джоба си всички ви.

64

айде бе

преди 5 месеца

До Щирлиц Фон Браун създаде ракетата завела хора на Луната. А руската космическа програма се базира на пленените ФАУ 2 от руската армия, които също са на Фон Браун. Стига си чел само съветска пропаганда!

63

айде бе

преди 5 месеца

До Санкцийте работят Мъск никога не е купувал руски ракетни двигатели, руснаците сами му отказаха и той си направи свои! Айде дигнете малко нивото на пропагандата че даже от блатото не сте се подали!

62

Щирлиц

преди 5 месеца

До IQ 3.14.....Същият фон Браун,който не можеше да изведе в орбита дори един портокал,когато СССР изстреля Спутник,а после полетя и Гагарин?Гледам и не вярвам на ушите си!

61

Анонимен

преди 5 месеца

Този го хвана някаква украинска клетва!Още с пускането и спирането по самоволно негово решение на интернета от Старлинк в зоната на войната,той си осигури неприятели. С мрежата му Х нещата не вървят,ЕС го подгони за пропаганда на антисемитизъм и заради разпространение на омраза,а Тесла вече губи доминацията в света на електрическите коли! Всичко се връща!

60

Анонимен

преди 5 месеца

До русофоб 67 - щом е стигнала Луна 25 до луната значи ракетата явно не се е взривила

59

русофоб

преди 5 месеца

До 65. Викаш, на руснаците ракетите не се взривяват, а? Ех, страшно е да си зомбиран русофил. Иначе, Луна 25 малко твърдичко се прилуни. Хи-хи-хи.

58

изнервен

преди 5 месеца

ЕЛОН, ЕЛОН, ЕЛОН. Научете се най-после как е правилно!