10

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонименрецептата по закон трябва да важи 6 месеца, само че .... веднъж отворена и изпълнена, не може да се повтори, защото имали бъг в системата. Току що ми се наложи да повторя изпълнението на отпуснатите лекарства и се оказа, че не може - трябва нова рецепта.

9

Анонимен

преди 5 месеца

До 8. Глупости на търкалета пишеш. Рецептата важи три месеца, след като личният ти лекар впише лекарствата, а за продължаване на рецептата може и по телефона да звъннеш на личния си лекар. Казвам го от опит, защото и моите лекарства за диабет са с електронна рецепта. Не мога да разбера защо пишете такива глупости.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Аз пък трябва заради тези рецепти всеки месец да си пускам по един ден отпуска за да ми ги изпишат. Хартиената важеше 5 месеца, електронната един. Пък тея само заради едни избори почиваха 40 дена.

7

Анонимен

преди 5 месеца

Болните хора не бива да се лишават от лечение и да чакат или да обикалят, за да се снабдят с лекарства, те са болни хора. Лекарите, аптекарите и пациентите, всички са уморени и изнервени от нещо, което не работи. Времето има значение за лекуването на хората, ако трябва да се обикаля за лекарство, по добре да се отиде до чужбина, и тук се плаща и там се плаща.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Лотария с лекарствата тука има тука нема. Гавра с народа .

5

Анонимен

преди 5 месеца

Какви са тия електронни рецепти за антибиотик .Два дена висиш в болница рецепта за лекарства изписана за да те натирят .А когато им поискаш болничен вдигат рамени и се кокорят.А в рецептата лекарствата са с милион странични действия ,но се изписват не електронно.Може и работата си да изгубиш докато висиш из болниците .

4

Анонимен

преди 5 месеца

Както писах и преди, е-рецептите въобще не ти улесняват живота. Никой не се сети за старците в разни за...ни села, на които най-близката аптека им е на десетки километри и обикновено кметовете им купуват лекарствата, когато ходят до града. Сега как тези хора ще си взимат хапчетата, да не говорим, че и лекари на километри няма, но иначе се дигитализираме.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Като липсва нещо на пазара, правят се доставки, разширяват се продажбите, а не да се пречи на купувачите да го купуват! Тези са се научили само да пречат, да затрудняват, да блокират, да таксуват и да глобяват и затова каквото пипнат, проваля се.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Вместо да пречат на нелегалния износ на лекарствата за диабет, тези тъъпунгери пречат на болните да се лекуват, като им затрудняват достъпа до лекарствата? Много умно, няма що, цъфна и върза България с това управление. Обаче защо след въвеждането на тая досада с електронните рецепти за лекарства за диабет, инсулина пак го няма???

1

Анонимен

преди 5 месеца

Осигурете лекарства за сърдечно болни! Не липсват само за диабет! Знае се колко лекарства се предписват в месеца. Всеки месец са почти същите. Допустима е липса до зареждане в рамките на месец, не повече!