105

Славка

преди 5 месеца

Ха така,много са се върнали обратно в България,ама на кукуво ...лето! Да,може и да се върнат,нали ще им вземат и второто...жилище и третата любовница!Жалка страна сме,а и кой ще се върне!

104

Ко стана

преди 5 месеца

Българският паспорт ти дава право на безплатно здравно обслужване и минимална пенсия! Като си вземат и чуждестранната пенсия са си много добре ! Въпросът е, че тия дето стоим тука и плащаме по 40г - после трябва да храним и тия тарикати. А колко има и украинци и сирийци и македонци и турци на които също се раздадоха паспорти премахването на двойното гражданство решава тия проблеми, но е тема дето никой не смее да подхване!

103

Голям келипир

преди 5 месеца

Излезли са на 20+ години, работили са за друга държава 40 години и са се прибрали като пенсионери, да ползват безплатното здравно лечение!

102

Анонимен

преди 5 месеца

по интересно е колко сме напуснали.

101

Анонимен

преди 5 месеца

Мия чинии за 2500 евро плюс 13 заплата .

100

К1Д

преди 5 месеца

В моя областен град вечер във всеки блок светят само около 20% от жилищата, колега си купи апартамент от центъра на града вика във входа на 7 етажния блок сме само ние и 2 самотни баби ...

99

Анонимен

преди 5 месеца

Ще се върнат.. осигурили са западна пенсия за бъдещето си..

98

Лъки

преди 5 месеца

Това ми звучи познато,по 630 регистрирани на един адрес!Да,но тук изборите свършиха,който взел,взел,ама вече и отново глад!Смешни небивалици за върнали се обратно в България! Чий ще го крепат тук,при този режим и своеволия?

97

Анонимен

преди 5 месеца

Върнали са се натокани с повичи кинти като остават тук клошари ли да стават мислете малко

96

Анонимен

преди 5 месеца

94 Познавам туркиня с българско име и българско гражданство, освен турско, която не знае и дума български, а е учила и работи в ЕС. Освен турски говори английски, но не и български. Като им дават паспортите, поне да ги научат как се казва "Добър ден".

95

Анонимен

преди 5 месеца

След 50 години ще сме 3 милиона.

94

Анонимен

преди 5 месеца

112- И сега след тая вакхабналия на полицаите може би някои ще искат да емигрират- на къде мислиш, че ще тръгнат- към Европа или към Раша, може би в Коми за мин 328лв, или за 1390лв....тия хора нямат съвест пак към ЕС ще се запътят....четете бе хора- в Коми в чакат.

93

Жиката

преди 5 месеца

Пълена измишльотина.Като се сметне за 40 години излиза по 7-8 хиляди човека на година.Повечето заминали от село в град.

92

Емиграцията

преди 5 месеца

...работят американците, а в неговата фирма бачкат сърби, румънци и българи. Отговорът е ясен. Така също за много години емиграция Сиси няма нито една позната канадка, а кварталът е населен от араби, индийци-не индианци-и подобни от Изтока. Това намирисва на изолация, имаш работа, доходи, живееш си с кеф, но. Затова стой си Стойчо във България, майната и на Швейцария.

91

Емиграцията...

преди 5 месеца

...от стотици години е явление, свързано с обществени и икономически фактори. Вероятно през времето някой може да се опитал научно да обясни това явление. Известни са историите с пилигримите на Мейфлауер, златотърсачите на Дивия запад и италианската мафия около Ню Иорк. Никой не е прокопсал, но никой не се е върнал. Просто са изработени схеми за приобщаване на емигрантите в страните на Запад-малкия Париж, малката Одеса, китайския квартал и т.н. Затуй след 32 г. в Америка Гошо не знае какво...

90

някой

преди 5 месеца

Какви са тези глупости ? От както е Г,р, о, б на власт страната дълбае дъното. Ниска раждаемост, мизерни заплати по *** колцентрове в които се зомбираш и 600 000 администрация в която работи само "мой - твой" човек до пенсия. Жалка картина !

89

а я кажете

преди 5 месеца

А близо 2 милиона я напуснаха по времето на ГЕРБ. Образовани млади българи си тръгват, а се връщат ромските гастербайтери да изсмукват социалната ни система и да гласуват под команда за Боко.

88

Анонимен

преди 5 месеца

Кои са се върнали, миячите на чинии, строители, работници в кланниците и берачите на ягоди.

87

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен,к.102 Може би трябваше да допълните: След като Б.Борисов застана зад Перуката, Лечков и Костадинов, а полицаите и жандармеристите изтрепаха младите хора,протестиращи срещу накадърниците от БФС,това желание да се бяга от дъжавата, управлявана от старите феодали от ГЕРБ и новите - от ПП-ДБ отново ще нарасне. Младите хора не желаят да живеят в kлоа.kaтa на ЕС, а униформените със своите изстъпления увеличиха това желание.Срещу тази вак.ха,на.лия скочи премиерът, а мин.Стоянов си затрая

86

Анонимен

преди 5 месеца

Един въпрос ме занимава, откакто колега турчин ми каза:" Почти на всички от нас, които живеем в градовете, домашния език ни е български." Каква част от малцинствата в България са преминали на официалния език в ежедневният си домашен живот. Защото стигне ли се тази точка и асимилацията ще е неизбежна. Друго което ми е правило впечатление- при смесен брак българи/ турци децата без изключение са с български имена.