44

АнглоЕвроАнтлантик

преди 5 месеца

Каква дигитализация бе. Има си точен български термин - Цифровизация.А че въпросната дигитализация е пълна прoстотия, не искам и да коментирам....

43

Анонимен

преди 5 месеца

Най-добре работи дигитализацията в МВР ,веднага пращат електронни съобщения за глоби мръсните ***.

42

Радослав

преди 5 месеца

До 39: да пишеш коментари можеш, ама да свършиш работа не можеш нали държавно хъхрекче, още искате като в праисторията, всичко по птеродактила с каменната плоча. Компютри лоши, те изсмукват душа, прави неандерталец ненужен. 80% сте за уволнение и съкращение!

41

Анонимен

преди 5 месеца

До 45: Кирилицата излиза като натиснеш глобусчето вляво на клавиатурата на телефона.

40

Анонимен

преди 5 месеца

Дигитално,бавно,мудно и изнервящо,особено в здравеопазването.А децата нищо няма да научат,освен в интернет да цъкат и на игри да играят,цял клас ще гейми дружно,което и сега го правят с GSM,дали ще могат ръчно да пишат или.ако от първи клас ги дигитализират.Вредно е за зрение,мозък и др.Освен това няма никаква сигурност за данните на хората.По добре аналогово гише пред неразбиращ ИИ,препращащ те към някакъв оператор и хайде отначало.При аналоговото има хартиен носител за човека

39

Джоко

преди 5 месеца

В един завод въвели електронна система за контрол кой влиза и кой излиза. След няколко дена директорът се спрял на входа и попитал портиера: Е как работи системата ? Колко човека са в завода ? Портиерът погледнал и казал : ако влязат още двама човека в завода няма да има никой !!! Те това е положението у нас !

38

Анонимен

преди 5 месеца

"Млади хора се редят на опашки да плащат сметки, вместо да го направят онлайн. Защо?!" Младите ги мързи да си мръднат з...ниците за каквото и да било и искат всичко да става само с движение на 1 пръст. Заради такива баба Гица в село *** ще ползва е-рецепта. А най-близката аптека е на 60 километра, до селото няма транспорт и кмета носи лекарствата с колата от града всяка седмица. Как тия хора сега ще взимат лекарства "младите" въобще не ги бръсне, важното е да им е "дигитално".

37

Анонимен

преди 5 месеца

Проблемът не е само в дигитализацията. В България улугите се правят за удобство на чиновниците, а не на потребителите на услугата. За подаване на документи в съда се обикаля София в 4 различни раьона (в Съда, в Прокуратурата, в МВР и в Общината) за бележки, че нямам глоби и обвинения. Като и 4те институции си имат компютърни системи, защо ми губят 2 работни дни висене по опашки вместо да си направят запитванията вътрешно? Отделно кога ще започнат да обслужват в почивни дни, както е в Европа?

36

Анонимен

преди 5 месеца

Аз знам само, че откакто се въведе "дигиталиация" обема на използуваната хартия се увеличи многократно.

35

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 39, ама са верни.

34

Анонимен

преди 5 месеца

Радославчо, това твоето са популистки разсъждения , харесват се на стадoто, но са неверни.

33

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 35, не е вярно това. Банков превод струва по-малко от плащане на каса. Ако имаш смислен план, дори е безплатно. Ако имаш базов план... е макс 90 ст. Да отидеш до гише струва също пари и време. Богатите ценят времето си и за това плащат, но не висят по опашки и не си губят времето да ходят до гише. Въпрос на манталитет. Не на пари!

32

Анонимен

преди 5 месеца

Принципно при дигитализацията на административна дейност, няма съкращения, даже напротив, има увеличение на работещите в тази администрация. Защо е така, питайте хората, които се занимават с това, ако не можете сами да се сетите

31

Анонимен

преди 5 месеца

До Радослав, много правилни разсъждения. Сега да добавя и за онези 300 лв. помощ за децата в определени класове. Може да се пуснат хартиите и онлайн. Нищо, че държавата много добре знае кое дете в кое училище е записано :) Обаче ти ги пускаш онлайн. някоя тьотка някъде принтира документите ти. Носи ги на някой началник, той подписва. Тя слага печат. Сканира и ги качва в системата. И ти ги получаваш. Електронно... ама почти. Тьотката трябва да остане на работа :) Щот е жена на Иван.Електронно :)

30

Анонимен

преди 5 месеца

Младите..., да де ама този клик струва пари и то доста. Таксите на банките са доста значими. Затова и младите и старите ще се редят на опашки

29

Анонимен

преди 5 месеца

Българите много ги разбираме нещата, като гледам коментарие. Да се чуди човек, как нямате проблеми с парите си и електронните услуги на банките и мобилните телефони, които съхраняват извратените ви мераци, а се тръшкате, че един елементарен документ може да бъде препратен на съответната институция по електрунен път. Без участие на чиновници, бойко-борисовци, калинки и корумпирани елементи!

28

do 18

преди 5 месеца

русия се пише с малка буква. Така е с терористите.

27

Радослав

преди 5 месеца

До 30: причинно следствено действие, хората се сблъскват с дигитализацията която е проектирана да не работи, затова те се отвращават от нея, губят доверие и си искат касиерката, затова държавно/общинската администрация печели в битката с дигитализацията, защото успява до такава степен да създаде усещането в масовката, че дигитално=неработещи, че масовката сами да изискват още и още касиери = още и още назначени на щат.

26

Радослав

преди 5 месеца

Иван работи в администрация Х и трябва да направи дигитализация която да съкрати жена му Мария, майка му Пена, баща му Пенчо. Иван ще поръча софтуера така, че не само жена му, майка му и баща му да се докажат като незаменими, а ще създаде такъв хаос, че да се наложи администрация Х да назначи и сестра му Петранка, сина му Пенчо 2, че дори дъщеря му Пена 2. Целта която Иван залага в дигитализация не е тя да работи, а да покаже, че калинките са незаменими и дори са малко на брой!

25

до 29

преди 5 месеца

Не е само администрацията. Ето 28 го е написал- млади хора се редят на опашки да плащат сметки, вместо да го направят онлайн. Защо?!