45

Искат справедливост?

преди 6 месеца

Ами вече са я получили! Не спрял за проверка, създал ситуация, при която на полицая е разрешено да стреля и се случило да бъде улучен. Те какво искат? За тях да не важат законите ли? Това ли е според тях справедливостта? И понеже полицай си е позволил да приложи закона спрямо индиец, сега неговите събратя линчуват всеки полицай, когото видят, спират движението (тоест погазват правото на останалите хора да се придвижват свободно) и вилнеят, съсипвайки чужда собственост. Плачат за Чочоолу.

44

Съпоставяне

преди 6 месеца

А пък у нас малолетният Фончо, който дори още не е влязъл в пубертета, стана медийна звезда. В Катуница пък преди няколко години се случи трагедия и едва тогава на местните хора беше дадена възможност да разкажат пред медиите как деца от ромски произход, но с "царско" потекло, шофират там по улиците с висока скорост свръхмощни автомобили, а полицията си пита ушите.

43

Анонимен

преди 6 месеца

До крак

42

Държава и Територия

преди 6 месеца

Явно в Гърция има закони, които важат и за младите роми и полиция, която да ги прилага за разлика от тук, където дори и не просто да управлява МПС без свидетелство, а да убие човек, ромчето си отива в къщи с " Подписка"!

41

Заглавието?

преди 6 месеца

Ето я популистката,псевдодемократична,привилегироваща маргинални групи пропаганда:"застрелян,защото управлявал без книжка".Това разбира се не е вярно, би трябвало да бъде:затрелян,защото отказал да се подчини на полицейско разпореждане.С тази пропаганда сороsките НПО катализират етническо напрежение и противопоставяне по цял свят.Не само не помагат за установяване на законен ред,но изкривяват действителността,толерират престъпността и водят до желание за недосегаемост на малцинств.

40

Анонимен

преди 6 месеца

Интересно, от къде в Гърция роми, като по тяната официална статистика ромите са едва са 11 хил.

39

Русия

преди 6 месеца

Протестите на ромите са с искане за справедливост, защото това не е първият инцидент с фатален край за млади роми, които нарушават закона.

38

Мен

преди 6 месеца

Браво!

37

...

преди 6 месеца

да ги избият всички, ще им изпратим още, явно тука не им стиска на полицаите да си вършат работата. а онези, ***, когато и да ги бастисаш винаги е късно!

36

това да не ти е БГ

преди 6 месеца

гърците не са българи - сега ще изметат *** - ще видите като дойдат с танковете!

35

Анонимен

преди 6 месеца

Такова своеволие на полицай няма и в САЩ, където за неподчинение на stop на полицай, нарушителят не се отстрелва, а се гони от полицията докато, чрез различни способи не бъде преустановено движението на колата, но е забранено да се отстрелва шофьора, освен ако той не стреля по полиция или граждни.

34

и те така

преди 6 месеца

е значи може макар и случааайно . а у нас кога ше почнат да се случват такива реакции на полицаите ? щото е крайно време де ! ромите трябва да усетят че има закони и да носят последствията .

33

Съдията Дред

преди 6 месеца

Щом се стигнало до вадене на оръжие, смятайте какъв цирк е спретнал младия ром.... Сега ако има закон а не толерастия, ромчето отива в затвора, а държавата спира изплащането на социалните помощи на бунтуващите се негови роднини до пълно възстановяване на щетите .Колкото повече чупят и рушат, толкова по дълго да стоят вез социални помощи. А тези които не са гръцки граждани да се изсилет принудително....

32

Darko

преди 6 месеца

Другият път ще знае да спира на полицията или поне да кара с книжка

31

явно не е по случайн

преди 6 месеца

ост , клановете са се юрнали към гражданска - да ударят ли още 7-8 така случайно , или не . децата може да са лоши . друсан с гепена кола , ами не е случайно .

30

Христо Христов

преди 6 месеца

Браво! Сега от Брюксел да разследват и прокарат Атинска конвенция за защита на ромите нарушаващи закона.

29

Анонимен

преди 6 месеца

"шофьорът, който бил без книжка, по случайност е застрелян." А ако и беше извадил оръжие ,не ми се мисли какво щеше да стане ,щом за без книжка стрелят :))))

28

Точен изстрел

преди 6 месеца

Значи без книжка да кара МОЖЕ,да не се подчинява на полицията МОЖЕ, да бяга от полицията МОЖЕ, а да го гонят стрелят по него НЕ МОЖЕ! Защото бил РОМ и НЕПЪЛНОЛЕТЕН!

27

Анонимен

преди 6 месеца

Ромите да си направят държава! На ли сега е модерно!

26

BG

преди 6 месеца

Как да няма случайности Преди време наша гранична полицаика се простреля четири пъти в крака. Четири.