25

Иван

преди 5 месеца

Затова съдебната практика е да не се спират плащанията при забавяне и обжалване, само че никой няма нерви да ги съди!

24

ТЕЛК

преди 5 месеца

Имам едно явяване на ТЕЛК за болнични след тежка операция. Ако знаех какво ме чака, нямаше да отида на ТЕЛК и още невъзстановен щях да тръгна на работа. Решенията на ТЕЛК са две групи - болнични (не се дават, дават се определен брой дни) и за инвалидност ( няма процент за инвалидност и няколко вида според процента инвалидност). Дадоха ми болничните около месец след датата, от която важаха. Ако не ги дадат какво щях да правя?

23

широ

преди 5 месеца

До Анонимена, бе, ***, остър инфаркт на миокарда, от тях ли е измислен! ***!

22

широ

преди 5 месеца

чакам от година, месец и два дни! свинщина!

21

Спокоен до 22

преди 5 месеца

ТЕЛК Е за работещи хора в трудова възраст. Другите си получават пенсия, къде по старост, къде по трудов стаж и т.н. И без да имам диабет, познавам достатъчно диабетици. Ами той човека на 50 метра ходене пеш, без товар или каквото и да е се задъхва и трябва да си почине 30-на минутки. Какво да ми работи? 30 стаж имал като шофьор ама диабета вече и очите му увредил.

20

Анонимен

преди 5 месеца

80% от ТЕЛКаджиите са фалшиви. Всички са работоспособни и които искат работят. Калпазаниете, особено по селата си вадят фалшив ТЕЛК и си лежат.

19

Анонимен

преди 5 месеца

Значи направо се нарушава правото на живот на много хора! Много повече от ге йовете! дА се сезира ЕК!

18

Анонимен

преди 5 месеца

Хаосъте нарочнен! За да могат да взимат подкупи! Елементарно е!

17

Анонимен

преди 5 месеца

Сигурно има и експресен вариант на услугата, в рамките на деня, която дори освидетелства напълно здрави като инвалиди, за да могат да спират и паркират на места за инвалиди. С тарифа под масата.

16

Анонимен

преди 5 месеца

Истински ГЕНОЦИД

15

Анонимен

преди 5 месеца

Тромава е много слабо определение! ПРЕСТЪПНА Е спрямо инвалидите!

14

Анонимен

преди 5 месеца

След грешно решение на ТЕЛК и обжалване, НЕЛК изпрати през октомври 2019 г. заповед за преразглеждане решението ми за % инвалидност. Вие видели ли сте до сега някой да се е излекувал от диабет?*** всеки път ми отговарят, че били много заети и не били стигнали до моят случай!Ако беше за майка им, щяха да са стигнали. Майк им.

13

maca

преди 5 месеца

Току що се връщам от там, ужаса е тотален - комисията заключена зад дебели решетки, да попиташ нещо няма как, защото излиза една сърдита на живота лелка абсолютен цербер - нищо не знаела, телефон не се вдига, а хората чакат отпред в студа все едно конлагер. Това е ТЕЛК Велико Търново - 21 век хахахах, мъка, мъка....

12

Анонимен

преди 5 месеца

Как няма да е тромава ТЕЛК когато за няма нищо се насочват за освидетелстване. Прекалено широки са индикациите за ТЕЛК. За леки състояния, без достатъчно основание се препраща към ТЕЛК. Необходима е актуализация на ТЕЛК. Помощи би трябвало да получават само тези, които наистина имат нужда. Иначе, както е тръгнало 2/3 от населението ще получават помощи, като повечето от тях без основание.

11

рижко

преди 5 месеца

каква администрация в телковете работят лекари, повечето са пенсионери или си имат и друга работа, а хората да си чакат

10

Жан Виденов

преди 5 месеца

Аз взех пожизнен телк,оправяйте се.

9

до 1

преди 5 месеца

Мен, ако има как да ми вземеш заболяването аз ще ти плащам по 2500 лева до края на живота ти! Само да мога да работя. Знания и умения имам. Бъди си нагъл, приеми заболяването ми и парите ми! Има ли сделка?

8

без име

преди 5 месеца

телка не се справя и се бави, но не приемат и помощ, защото се плаща на издадено експертно решение!

7

Ко?

преди 5 месеца

Месеци ли? Какво ще кажете за 1 година и 3 месеца. И нищо екзотично няма в заболяването ми. Вижда се с невъоражено око на рентгеновите снимки. И понече пак ме чака преосвидетелстване, пак ли ще стоя почти година и половина без пенсия, макар че вече и снимка не им трбва - то там си има протеза. Ама какво ли очаквам - момчето в ТЕЛК-а на опашката до мен без един крак, на две години го викат.

6

аззз

преди 5 месеца

Според мен,хората с тежки диагнози трябва да получават ТЕЛК въз основа на епикризите и да не чакат месеци,за да ги извикат на ТЕЛК.Мои близки починаха и след това получихме писма за явяване на ТЕЛК.Телка го точат не осигурените ромски фамилии!!!Тия,които плащат осигуровки-нямат право!