20

Анонимен

преди 5 месеца

САЩ се радват да вземат чужди частни пари и да ги вкарат в икономиката. Тези държавни дългове са търсени от инвеститорите с излишни пари, които искат да вземат лихва 2-3 процента годишно с държавна гаранция.

19

До 27

преди 5 месеца

Като гледам ти хич не отбираш, щом сравняваш бюджетите на САЩ и България, всичко е ясно

18

Анонимен

преди 5 месеца

Като се отвори, кокорчо ще я запълни.... с нови заеми. Тоя затова е сложен, да фалира напълно държавата.

17

Анонимен

преди 5 месеца

Този Кузман Илиев си няма понятие от бюджет. Знае ли момченцето как се правеше бюджета при социализма, та угоднически на новите силни на деня го оприличава на социалистически бюджет? Кузманчо знае ли колко е дупката в бюджета на САЩ, например?

16

Анонимен

преди 5 месеца

Не растем, а надуваме инфлацията, за да прикрием намаленото производство и потребление. Какво му е сложното? Много е просто даже. Проблемът е, че това е временно решение. После идва теслата. Няма друг начин.

15

Анонимен

преди 5 месеца

Г-н Василев трябва да махне 1,7 милиарда за лекарите и всичко е точно. Защото не се вижда качество в здравеопазването.От както Дянков взе 300 млн. лв. резерв на здравната каса - няма спиране с наливането на пари в тази дупка.

14

Анонимен

преди 5 месеца

Либертарианец, който не харесва Запада, защото го смята за социалистически. Айн Ранд смята и САЩ за прекалено социалистически. Техните идеали за икономика са капиталистическите Африка, Индия, Латинска Америка.

13

Инж+

преди 5 месеца

Кузмане, абе направи ти Бюджета, пък да те видим. А тия, дето завиждат на хората за образованието, да завършат те Харвард - да видим дали е лесно!? Що ДП си купи диплома от ЮЗУ-то, нали???

12

Анонимен

преди 5 месеца

Говори логични и верни неща, но много го лансират напоследък. Сигурно го подготвят да го пуснат в политиката.

11

Анонимен

преди 5 месеца

За 30 милиарда за 7 и 8 блок на Козлодуй няма да писка. Ще хвали изгодната сделка за България.

10

Хора

преди 5 месеца

От 30 година има дупка в НОИ, заради текст в ЗДОО където народа и държавата плаща осигуровките и данъците на над 40 000 държавни служители, те и лев не плащат а получават големи пенсии и привилегии.

9

Анонимен

преди 5 месеца

Прав е, бизнесът трябва да е добре, а народът да е зле. Това е дясната политика. Ниски данъци и ниски заплати и пенсии за конкурентно предимство. Ще бием Запада и Изтока чрез нашата бедност. Това е индийската политика и африканската политика.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Тая пробита държава може да предложи само евтини данъци и евтин живот. Няма абсолютно никакво друго конкурентно предимство. Коя голяма компания ще дойде тук като знае какво правосъдие има, каква инфраструктура, каква корупция. Тия простотии с 60 % данък си ги разправяйте по прайдовете. Никой няма да предпочете дупка като бг за да инвестира ако ще плаща същия данък. Може да се конкурираме единствено с евтини данъци, жени, живот и т.н. Това е жалката истина

7

Анонимен

преди 5 месеца

Не социалистически бюджет, а "бюджет по харвардски". Като стане време да оправяме сметката, Асенчо отдавна ще е емигрирал в Канада.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Финансираш на 1 % облигационна емисия, после лихвите се качват и рефинансираш на 4 %. После идва рецесия и инфлацията пада, пада и БВП и приходите. Лихвите, кой ще ги плаща, КОЙ ако не децата. Това се има предвид не само дълга, а и лихвените разходи... или в соц икономиката лихви няма. Аман от фалшиви платени драскачи

5

Анонимен

преди 5 месеца

Лъжата за "децата, които ще връщат заемите" е вече изтъркана. Всеки път използват "децата, които ще връщат", за лъжлива политическа пропаганда. Сегашните деца трябва да връщат дългове отпреди 10 години. Връщат ли ги тези дългове "децата"? Не ги връщат, а спасяваме децата с рефинансиране на стари дългове. Никой няма да връща дълговете. Инфлацията и увеличаването на БВП поддържа процента на дълга постоянен.

4

Бюджетаря

преди 5 месеца

Тоя пък какво разбира от бюджети, ето в къщи сме заложили в приходите една шестица от тото и сме спокойни да си харчим на воля. Така се прави бюджет.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Хайде, деца, време е да си връщате дълговете отпреди 10 години. Събирайте парички, счупете касичките, искайте пари от десните си родители гербери или либертарианци, за да си върнете дълговете. Имате да връщате 2 милиарда евро. Бате Асенчо няма да тегли нов дълг, за да плаща вашите дългове.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Това хората с опит и знания за финанси, го разправяме още откакто тия дойдоха на власт. Представят се за десни, но са с леви политики. Не може да раздаваш ей така пари с външни заеми. Да залагаш на дефицити, като разчиташ на някакви безумни ръстове на икономиката .. и то в рецесия. Да, обаче пепедебе са си платили където трябва, отделно имат армия от т*р0л0ве и гласът на разума е заглушен. Важното е да крадат за техните схеми, ГЕРБ модел но в ДС вариант. Ай честито см0*та*яци

1

Анонимен

преди 5 месеца

Cлaвa Aлa-бaлe!