11

Анонимен

преди 5 месеца

Кроманьонци срещу неандерталци е било първата битка в историята.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Значи човечеството не е мръднало ни на йота щом след толкова хиляди години е пак на същия хал. Каквито и технологии да се развиват алчноста погубва всичко.

9

Анонимен

преди 5 месеца

А тогава имало ли го е Контранастъплението ?

8

Анонимен

преди 5 месеца

Хан Аспарух срещу Византия :)))

7

Анонимен

преди 5 месеца

Седемгодишната война. Прусия, Англия, Португалия, Немски княжества срещу Франция, Австро-Унгария, Саксония, Русия, Испания. Води се в Европа, Северна Америка, Индия.

6

кратко и ясно

преди 5 месеца

първата война в смисъл ВОЙНА в истинския смисъл на думата ( за нас това е Първата световна) е Когато град ЕЛАМ с около 40 000 население побеждава град Шур с около 12 000 население в битката загиват 3600 души за тях това са трупове от земята до небето процентно са по големи жертви от първата и втората световни за тях .... събитие станало преди 5000 години

5

Анонимен

преди 5 месеца

за да се дигне племето Х и да изтреби племето Н койзнае каква организация и нетрябва 20-30-60 *** свикнали да мигрират и ловуват водени от някой вож бабаит останалото е копия и тояги

4

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 3 Прав си!

3

Анонимен

преди 5 месеца

Бе разправям ви, че за всички войни са виновни селянти - първо уседнали и после зели да са трепат за земи и да се появяват такива дето искат да земат нещо от тях, което не е тяхно на готово. Ако не са се били повили селянти щехме още да ядем доволно дренки по поляните и никой нямаше да иска на да на трепи, че имаме повече от него.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Започнала е когато се появили евреите..

1

Анонимен

преди 5 месеца

Преди не много години в "История БГ" имаше тема за първите селища по нашите зами. Участващите историци бяха малко, защото малцина са компетентните тази област. Това, което ме впечатли, беше, че в най-ранни времена по нашите земи е имало твърде развита цивилизация с жилища на поне два етажа, с развито селско стопанство...., но НИКАКВИ !!! останки от каквото и да е, свързано с военни действия, НИКАКВИ. Т.е. първите хора по напите земи са живеели мирно, докато не са нахлули тези, за които пишете.